GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #92 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Jugodata Vision P4 3 GHz
Aleksandar Veljković
Računar iz Jugodatine Vision linije proizvoda predstavlja snažnu, ali ekonomično dizajniranu konfiguraciju: kada se počne od procesora iz najnovije Pentium 4 generacije, dometi su gotovo zagarantovani...
- PC #92 (Septembar 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Jugodata Vision P4 3 GHz

Računar iz „Jugodatine“ Vision linije proizvoda koji nam je ovoga puta stigao na test ostavlja utisak izuzetno snažne, ali ujedno i veoma ekonomične konfiguracije, gde su sve komponente pažljivo probrane u cilju maksimizacije realne vrednosti investicije. Za početak, odabran je procesor iz najnovije Intel Pentium 4 generacije koji radi na sistemskoj magistrali od 800 MHz i podržava HTT, ali se nije insistiralo na višim radnim taktovima – 2.4 GHz će korisniku ponuditi gotovo jednaku efikasnost, uz značajnu uštedu. Slično se razmišljalo i u odabiru matične ploče, uz stavljanje akcenta na pouzdanost – u kućištu je Intel-ova matična ploča 865PERL, zasnovana na i865, umesto na skupljem i875 čipsetu (performanse su veoma slične). Čitav gigabajt DDR 400 memorije osigurava maksimalno udoban rad bez obzira na namenu konfiguracije, a ATi grafička kartica iz Radeon 9600 serije takođe predstavlja idealan kompromis između potrebe za visokim performansama (koje će biti dovoljne i za zahtevnije igre današnjice) i povoljne cene. Pored preovlađujućeg trenda opremanja konfiguracija nVidia grafičkim karticama, opredeljivanje „Jugodate“ za ATi zaslužuje pohvalu.

Sa Seagate SATA diskom od čak 160 GB kupci ne samo da dobijaju proizvod najnovije tehnologije, već neće oskudevati u prostoru na disku. LG DVD/CD /CD-RW uređaj idealno zaokružuje multimedijalnu funkcionalnost, ponovo uz minimalan trošak, a zvučnici u 5.1 tehnici sa celih 3000 W snage (P.M.P.O.) ispuniće vaš životni prostor muzikom.

Uz ovu konfiguraciju „Jugodata“ je, pored podrazumevane opreme kao što je modem ili mrežna podrška, priložila pregršt sitnica, kao što su Web kamera, slušalice sa mikrofonom ili USB disk od 32 MB. Licencirani Windows XP Home i mesec dana neograničenog Interneta na SezamuPro su standardni deo „Jugodatine“ ponude. Konfiguracija je zaokružena izvanrednim Samsung 760V TFT monitorom, kao i Microsoft-ovom bežičnom tastaturom i mišem. Novi model kućišta (Leadman sa „Jugodata“ potpisom) estetski je dopadljiv. Ako bi utiske o ovoj konfiguraciji trebalo sažeti u jednoj rečenici, rekli bismo da je reč o vrlo raskošno opremljenom i racionalno koncipiranom kućnom računaru.

Korisne adrese:

Jugodata
Bulevar Kralja Aleksandra I 326
tel: 011/3087-007
http://www.jugodata.com

SLEDEĆI TEKST U PC #92
preview
Centra PR2400 P4
Aleksandar Veljković



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter