GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #93 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
HP ScanJet 3970
Milan Četić
Većina skenera iz ekonomske i srednje klase nudi više nego što je korisnicima realno potrebno pa se proizvođači opredeljuju za poboljšanja na nivou detalja, što se vidi i u nevoj generaciji ScanJet-ova iz serije 3000. ScanJet 3670 i 3690 donose samo kozmetičke izmene u odnosu na seriju 3500, a pravi novitet je ScanJet 3970.
- PC #93 (Oktobar 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

HP ScanJet 3970

Prave izmene u odnosu na seriju skenera 35xx dolaze tek sa modelom ScanJet 3970, kod kojeg je rezolucija povećana na 2.400 piksela po inču. Uz rezoluciju od 48 bita po pikselu, ovaj uređaj je u stanju da proizvede odlične skenove fotogafija i dokumenata i solidne skenove sa 35 mm filma. Brzina rada je korektna, a najlepša stvar je u korišćenju HP-ove tehnologije za instant-buđenje iz sleep moda. Da bi CCF lampa u skeneru postigla odgovarajuće radne karakteristike, neophodno je da dostigne radnu temperaturu. HP-ovo rešenje koristi mali grejač u samoj lampi koji je drži na temperaturi malo ispod radne, pa joj po uključenju treba samo nekoliko sekundi.

Sve u svemu, reč je o uređaju koji iza sebe treba da ostavi potrebu za nekim posebnim znanjima i stečenim iskustvom prilikom skeniranja standardnih dokumenata. ScanJet 3970 se, dakle, dobro drži na putu koji je proizvođač zacrtao – dobili smo kvalitetan i jeftin skener koji će zadovoljiti potrebe ozbiljnih kućnih i poslovnih korisnika. Naravno, za profesionalce na području digitalne fotografije ovo neće biti dovoljno, ali njima ovaj skener i nije namenjen.

Cena: 129 evra

odličan kvalitet skeniranja, atraktivan izgled, brz rad

zahtevan i veliki softver koji se isporučuje uz skener

Korisne adrese:

CT Computers
Vladimira Popovića 8, Beograd
tel: 011/2015-555

OnLine Computers
Beograd
tel: 011/3284-455

SLEDEĆI TEKST U PC #93
preview
Malo, manje... mu-čip
Vladimir Petrović



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter