GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #122 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
HP LaserJet 3392
Milan Četić
LaserJet 3392 All-in-One je najkvalitetniji model iz HP ponude MF mašina, zasnovan na mehanici štampača LaserJet 1320. Govorimo, dakle, o štampi 21 strane u minuti i rezoluciji od pravih 1200 tačaka po inču...
- PC #122 (Maj 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

HP LaserJet 3392

Koncept male MF mašine zasnovane na monohromatskom laserskom štampaču HP usavršava duži niz godina, pa nije čudo što su modeli iz poslednje generacije dostigli izuzetno visok nivo funkcionalnosti. U najnovijoj generaciji ove porodice postoji čak pet modela, koji pokrivaju sve potrebe korisnika u malim i srednjim firmama. Novost u odnosu na prethodnu generaciju je LaserJet 3392 All-in-One. Radi se o najkvalitetnijem modelu iz HP-ove ponude, koji je zasnovan na mehanici štampača LaserJet 1320. Govorimo, dakle, o štampi 21 strane u minutu i rezoluciji od pravih (hardverskih) 1200 tačaka po inču. I rezolucija skenera je ista, a skener radi i u boji (iako je štampa crno-bela) što je karakteristika svih HP-ovih All-in-One i mfp proizvoda.

Konstrukcija je zasnovana na ASIC (Application Specific Integrated Circuit) čipu koji omogućava paralelno izvršavanje više funkcija obrade skenirane slike u procesu kopiranja. Zbog toga je zadrška između pritiska na taster za kopiranje i početka kopiranja štampe prve kopije vrlo kratka - radi se o tek nekoliko sekundi. Specijalni algoritmi obezbeđuju da se izoštravanje i procesiranje slike pre štampe vrše odvojeno za tekst, grafiku i fotografije.

Osim visokog kvaliteta štampe i kopiranja, LJ 3392 ima i dve fijoke za papir te izuzetno korisnu automatsku heftalicu. Ona, doduše, nije u stanju da sama zahefta odštampani dokument, ali je potrebno samo izvaditi listove (maksimalno njih 20) i staviti ih u otvor, nakon čega će dokument biti povezan.

LaserJet 3390 All-in-One predstavlja nešto slabiju ali (zbog niže cene) mnogo interesantniju spravu. On je zasnovan na istoj platformi kao i LJ 3392, ali nema dodatnu fijoku za papir (kapacitet je oko 250 listova) kao ni heftalicu, ali USB i mrežni interfejsi su i kod njega standardno ugrađeni.

Na drugoj strani ponude nalazi se LaserJet 3050 All-in-One. On je konstruisan slično faks mašinama - moguće je samo skeniranje listova koji se kroz njega provlače. Kvalitet kopiranja i skeniranja koji pruža HP LaserJet 3050 mfp je visok, pošto je primenjena tehnologija procesiranja slike kao i na LJ 3390 i 3392.

Brzina štampe i kopiranja na LaserJet-ovima 3052mfp i 3055mfp je ista kao kod modela 3050. Razlika je u tome što prva dva modela imaju ugrađen ravan skener, dok je uvlakač papira istog kapaciteta (50 listova). Pri tom model 3055mfp ima faks a HP LaserJet 3052mfp ga nema. Kvalitet skeniranja je nešto bolji ali se kod kopiranja ova razlika ne primećuje.

Sa ovih pet MF mašina, Hewlett-Packard-ova ponuda je podigla efikasnost rada u maloj kancelariji na novi nivo. Kvalitet, brzina i pouzdanost su na do sada najvišem nivou kada govorimo o sličnim uređajima, a upotreba je izuzetno jednostavna. Iako im cena nije tako niska kao kod sličnih konkurentskih proizvoda, uređaji imaju i jednu unikatnu osobinu - paralelnost u radu. Oni mogu da štampaju i skeniraju istovremeno, ili da kopiraju (štampaju) i da istovremeno primaju faks.

Korisne adrese:

Hewlett-Packard
http://www.hp.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #122
preview
I slika i zvuk
Aleksandar Veljković


NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter