GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #144 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
FSC Amilo Si2636 - crveno i crno
Voja Gašić
Aktuelnu kampanju FSC je usmerio ka modelu Amilo Si2636 koji je potpuno spremljen za deo publike koji čine iskusni i zahtevni korisnici. Ako zanemarite igranje, računar ima sve što je potrebno za brz i efikasan rad, te raznovrsno povezivanje.
- PC #144 (Maj 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

FSC Amilo Si2636 - crveno i crno

(kliknite za veću sliku)

Već letimičan pregled na najzastupljenije modele notebook računara na našem tržištu otkriva prevlast najjeftinijih rešenja, ali na sreću, na tržištu ima i bolje opremljenih modela.

Aktuelnu kampanju FSC je usmerio ka modelu Amilo Si2636 koji je potpuno spremljen za deo publike koji čine iskusni i zahtevni korisnici. Ovaj segment ne obuhvata pasionirane igrače, ali ako zanemarite igranje, onda ovaj računar zaista ima sve što je potrebno za brz i efikasan rad, te raznovrsno povezivanje.

Osnovu računara čini i965 mobilni čipset, Core 2 Duo procesor T7250 (dva jezgra), 2 GB DDR2 memorije (na 667 MHz) i hard disk od 160 GB. Uz BilliantView ekran od 13,3 inča, ove komponente su u stanju da izdrže i do pet sati rada uz umereno korišćenje optičkog drajva i raznovrsnih varijanti konektivnosti. Kad je u pitanju konektivnost, pored standardnog mrežnog adaptera, tu su Intel PRO/Wireless 4965ABN koji zaokružuje Centrino Duo platformu, Bluetooth adapter, FireWire i USB 2.0 portove, a za raznovrsnu komunikaciju, tu su mikrofon i 1,3 Mp kamera.

Zanimljivo je odsustvo kompozitnog (TV) konektora i konektora za drugi monitor, ali tu je HDMI konektor sa HDCP podrškom. Ekran ima standardnu WXGA rezoluciju (1280×800), ali ga svakako treba pohvaliti zbog pozadinskog LED osvetljenja koje imaju najskuplji FSC Esprimo modeli. Ovo nije LED BLU osvetljenje kao kod Samsung XL monitora (koji koštaju kao i ovaj računar), ali značajno povećava kontrast, vernost reprodukcije boja, ali i smanjuje potrošnju po čemu je ovaj računar ionako izuzetan. Ovaj model je, naravno, obuhvaćen FSC Collect&Return servisom, mada sumnjamo da ćete ga iskoristiti.

Da budemo iskreni, od svega nam se najviše dopao dizajn. Reklo bi se da nema ništa pametno da se kaže za crni računar (spolja sjajni, a unutra matirani), ali je FSC prelepim crvenim detaljima po rubu i oko okruglog touchpad sitema učinio da računar odiše stilom. Na kraju smo obavezni za još jednu iskrenost. Isporučen nam je model sa T8100 procesorom (na 2,1 GHz) koji nije dramatično brži od standarsnog T7250, ali je izrađen u 45 nm tehnologiji što donosi još manje zagrevanje i potrošnju. Iako je preporučena cena 95.500 dinara, već u trenutku pisanja teksta računar je mogao da se dobije za ispod 90 hiljada, pa ako želite zaista uzornu poslovnu i multimedijalnu mašinu koja će vas lepo služiti nekoliko godina, a teška je samo 2,24 kg, presaberite se – možda ste i zaslužili da te pare potrošite na sebe.

Korisne adrese:

Fujitsu Siemens
http://www.fujitsu-siemens.co.yu

BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter