GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #53 > Rubrike
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Dejan Ristanović
Novo izdanje PC Press-a donosi detaljna uputstva za upotrebu programa iz paketa Office 2000 i Corel-a 9, a tu je i CD sa elektronskim izdanjem prvih 45 brojeva časopisa "PC".  «pročitajte više»
- PC #53 (Februar 2000)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Katastrofa koje nije bilo
Sava Zdravković
Još jedno proročanstvo o kataklizmi koja će nastupiti 1. januara 2000. godine nije se ispunilo. Da li su Y2K pripreme bile pravovremene ili problem zapravo i nije bio tako ozbiljan?
nopreview
ROQ - Read Only Quotes
Jelena Rupnik
Kraj milenijuma je pravi trenutak da se sumiraju izjave koje su, barem kada se radi o računarima, obeležile epohu...
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Internet umesto Deda Mraza
Zoran Kehler
Dok Internet polako zamenjuje Deda Mraza i njegov džak sa poklonima, jedna nova, tajanstvena kompanija privlači pažnju javnosti. Njeno ime je Transmeta, a na spisku rukovodilaca je gomila poznatih imena računarske industrije...
nopreview
S vašara na vašar
Esad Jakupović
Obišli smo sajmove Smau u Milanu, Systems u Minhenu, Infos u Ljubljani i Info u Zagrebu... kakve su sličnosti i razlike u nastupima velikih firmi na raznim tržištima?
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
nopreview
Celeron u 2 centimetra
Dejan Ristanović
VAIO N505X debeo je svega 2 cm i težak 1.2 kg, a ipak krije Celeron 333, 64 MB RAM-a i disk od 6.4 GB...
nopreview
733 ili više megaherca
Majkl Mijatović
Utakmica se nastavlja na većim visinama - vrhunski personalni računari sada koriste Pentium III na 733 MHz ili AMD Athlon na 750 MHz. Isprobali smo Dell-ovu vrhunsku Pentium III mašinu i uporedili je kako sa sistemima prethodne generacije tako i sa Compaq-ovim Athlon računarom.
nopreview
Camino je stigao
Aleksandar Veljković
Camino, dugo očekivani naslednik BX seta čipova, konačno je pred nama. Uporedili smo ga sa vrhunskim BX čipovima i Athlon pločom, tragajući za odgovorom na pitanje koje trenutno najviše interesuje računarsku javnost: da li će Camino zavladati kao novi standard ili će tržište krenuti nekim drugim putem?
nopreview
GeForce noviteti
Nikola Stojanović
3D aplikacije koje demonstriraju napredne tehničke mogućnosti GeForce čipova su se već pojavile na Internetu. Isprobali smo ih na novim 3D Blaster GeForce Pro i ErazorX karticama.
nopreview
Sve gušće
Voja Gašić
Situaciju "na vrhu" smo detaljno opisali, pa nam ostaje da pogledamo hard diskove za uobičajene, jeftinije konfiguracije.
nopreview
Život i priključenija
Voja Gašić
SoundBlaster Live! porodica se širi, ali osnova novih retail paketa je potpuno ista kartica... Šta realno pruža koji od SoundBlaster Live! paketa?
nopreview
ISDN ili ubrzanje brzine
Branko Nikitović
ISDN tehnologija pomaže, kako u prenosu tako i u osećaju da ste stalno priključeni na Mrežu. Samo treba da izaberete pravi terminal adapter... Testirali smo pet novih modela, koji ukazuju na aktuelni trend: ISA kartice su prošlost, a budućnost pripada USB-u...
nopreview
Preko 2 Mpiksela
Dejan Ristanović
Olympus C-2000Z je krajem prošle godine izazvao bum na tržištu digitalnih foto-aparata, ponudivši rezoluciju 1600*1200 tačaka, ali i razne dodatne mogućnosti.
nopreview
Kapljica za male pare
Milan Četić
Napredak tehnologije je jeftinim ink-jet štampačima obezbedio performanse kakve su do pre dve godine imali višestruko skuplji uređaji. Pregledali smo domaću ponudu u ekonomskoj klasi.
nopreview
Tri pa jedan
Branko Nikitović
Ovoga meseca testirali smo četiri monitora - tri u poslovnoj, 17-inčnoj klasi i jedan 21-inčni model. Proizvođači su Belinea, LG i Philips.
nopreview
Šestica među nama
Aleksandar Marinović
Ove jeseni je postavljena prva računarska mreža u zemlji čiji kablovski sistem zadovoljava klasu E (kat. 6). Kakva su iskustva?
nopreview
DVB u PC kućištu
Saša Krstić
Iako nije tako nova, DVB (Digital Video Broadcasting) tehnologija tek sada osvaja tržište. Isprobali smo PCI karticu koja povezuje vaš računar sa satelitom...
nopreview
Muzičar iz kutije
Saša Marković
Kao potvrdu da se kompjuteri mogu koristiti za ozbiljne studijske zadatke, testirali smo ISIS, novitet nemačkog proizvođača Guillemot.
nopreview
Štampanje na svemu
Saša Dimitrijević
Štampanje na samim proizvodima predstavlja sasvim uobičajen postupak u savremenoj industriji. Kakvi se štampači koriste u industriji?
nopreview
Epson PhotoPC 800
Milan Četić
Epson PhotoPC 800 je digitalni foto-aparat koji obezbeđuje rezoluciju 1600*1200 tačaka, uz dosta memorije, brojne prednosti i poneki nedostatak...
nopreview
Epson Stylus Photo 750 (Millenium)
Milan Četić
Stylus Photo 750 je najnoviji Epson-ov model koji donosi najviši kvalitet štampe fotografija, uz veću brzinu rada i širok izbor tekst i grafičkih modova.
nopreview
Okipage 6w
Milan Četić
Okipage 4w spada u štampače najpopularnije na našem tržištu: primena LED umesto klasične laserske tehnologije obezbedila je izuzetno nisku cenu, uz kompromise sa kojima se lako može živeti. Sada je stigao model 6w koji zadržava sva dobra svojstva prethodnika i ispravlja većinu nedostataka...
nopreview
Canon LBP 800
Milan Četić
Canon LaserBeamPrinter 800 je direktan konkurent modela HP LaserJet 1100. Sledi bitno različitu, ali i veoma atraktivnu koncepciju...
nopreview
Kyocera FS-1750
Milan Četić
Iako po ceni spada u srednju klasu laserskih štampača, ovaj model se po performansama približava višoj klasi. Da li predstavlja dobro rešenje za manju firmu?
nopreview
HP CD-Writer Plus M820e
Milan Četić
Po prvi put pred nama se našao CD pisač prilagođen (i) prenosivim računarima. Kako se ovaj Hewlett-Packard-ov model takmiči sa popularnim internim uređajima iste namene?
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Creative DVD-RAM, Creative Nomad MPEG player, Creative WebCam Go, Genius Internet Video Kit II i Samsung AnyCam kamere, Genius Vivid Pro II Film skener, Mustek VCAM-300 i WCAM 3X, Sharp PC-1403 programabilni kalkulator i Sharp VN-EZ1S MPEG-4 kamera.
nopreview
PC topšop
Voja Gašić
Rezultati nagradne ankete, u kojoj smo tražili predloge marketinškog slogana za Centra liniju računara, pokazuju da dobar slogan nije lako smisliti... Nagrade su, naravno, dodeljene!
nopreview
Finalna verzija
Vlada Ćalić
Seriju tekstova o Windows-u 2000 nastavljamo pregledom finalne verzije, koja je sredinom januara stigla u Redakciju. Iskoristili smo priliku da izložimo još neka iskustva stečena tokom višemesečnog rada sa finalnim beta verzijama...
nopreview
Delphi 5 - nastavak tradicije
Jovan Bulajić
Nekoliko meseci od predstavljanja paketa Delphi 5 je dovoljan period da se potpunije sagledaju noviteti i poboljšanja koje je nova verzija donela.
nopreview
Kancelarija puna zvezda
Branislav Bubanja
StarOffice 5.1 kompanije Sun Microsystems privlači sve veću pažnju poslovnih korisnika, kao besplatna alternativa vladajućem Microsoft Office-u. Odnedavno je dostupan i na Windows platformi...
nopreview
Izdavač iz Office kutije
Bojan Stojanović
Microsoft Publisher 2000 donosi nekoliko novih opcija, ali i dalje nije jasno kome je ovaj program zapravo namenjen.
nopreview
Virtuelni računar
Berislav Todorović
Jedan računar, više operativnih sistema i svi rade u isto vreme... Naučna fantastika? Ne, čak više ni za vaš PC - isprobali smo VMWare.
nopreview
Data Suite 3.0
Miljan Jovanović
Sve zamerke koje smo uputili nedorečenom Data Suite 2.0 softveru koji obezbeđuje vezu PC računara i Nokia mobilnih telefona ispravljene su u verziji 3.0...
nopreview
Virtuelna pilotska akademija
Žarko Gojković
Pre nekoliko meseci engleska kompanija PapaTango promovisala je Flight Academy, dodatak koji približava Flight Simulator našim avionima i aerodromima.
nopreview
Vektorski pohod na Web
Bojan Stojanović
Pripremimo se za nova uzbuđenja koja donosi prelazak Web-a na vektorsku grafiku, što će zahtevati redizajniranje mnogih Web prezentacija...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
ACDSee 3.0, Awave Studio, InoculateIT Personal Edition 5.0 i Magellan Explorer
nopreview
Više od veze
Slobodan Ljubišić
WinRoute firme Tiny Software u samo 700 KB donosi sve što je potrebno za povezivanje lokalne mreže na Internet. Pa i više od toga...
nopreview
Sjaj dragulja
Jelica Protić
Poznati kreator Renato Balestra, upitan da li bi savetovao da kupi raskošnu haljinu ili skupe cipele, odgovorio je da bi preporučio - brilijantsku narukvicu. Gospođica može da je potraži na Internetu...
nopreview
Od palata do Interneta
Brankica Rakić
Klavir, piano, klavier ili pianoforte... Na Internetu je magičnoj drvenoj kutiji koja je transformisala tokove muzike posvećena velika pažnja.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
nopreview
Prikaz XML-a
Nebojša Vasiljević
Odvajanje sadržaja dokumenta od njegovog grafičkog prikaza predstavlja važnu mogućnost XML-a...
nopreview
Multimedija
Aleksandar Veljković
The World of Reptiles, Fizika I i IIm, The Hermitage Art Treasures Tour i Business English 1.2.
nopreview
Odabrani bajtovi
Aleksandar Veljković
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Vedra strana
Iako su neke naše renomirane firme osvojile proizvodnju PC-ja još u prošlom milenijumu, Tajvanci nas još uvek "šiju" za 2K. Ako su računari i preživeli milenijumsku picajzlu, neki operateri nisu izdržali. A možda se samo neko dokopao odgovarajućeg daljinskog upravljača - za operatere.
nopreview
CorelDraw 9 - uputstvo za upotrebu
Branko Nikitović
CorelDraw iz godine u godinu, kroz niz verzija, donosi sve moćnije alate za vektorsko crtanje, ali i približava rad sa vektorima bitmapiranoj grafici i obrnuto, uspostavljajući most između ova dva sveta. U verziji 9 integracija se približava savršenstvu, a naš specijalni dodatak, uz osnove korišćenja Corel-a, daje dobru podlogu za dizajn složenih kompozicija koje će kombinovati crteže, fotografije i tekst.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter