GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #114 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #114 (32) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #114 (Septembar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Srećna sedmica
Branko Maksimović
Šta donosi nVidia u seriji 7 svojih GeForce grafičkih akceleratora i da li će to biti dovoljno za utakmicu sa ATI-jem? Isprobali smo četiri GeForce 7800 kartice.
preview
Milan Bašić
Posle kućnih notebook računara, na redu su portabl PC kompjuteri za poslovne ljude. Tu se, umesto performansi, cene pre svega kvalitet izrade, pouzdanost, primenjeni bezbednosni mehanizmi ali i male dimenzije i autonomija rada na baterije. Koji je najbolji biznis notebook na našem tržištu?
nopreview
Vladimir Cerić
Notebook nije nešto što ima smisla "beskonačno" proširivati, ali kupovina nekih dodataka je praktično obavezna - krenite od torbe pa na dalje...
nopreview
Canon S2iS
Branko Maksimović
Kako je konkurencija u klasi kompaktnih digitalnih fotoaparata ultrazoom tipa počela da vrši pritisak, Canon je ubrzao rad na sledećem modelu, koji se odmah nakon premijere našao i na našem testu. Šta donosi S2iS?
nopreview
HP ScanJet 7650
Milan Četić
Iako ScanJet 7650 nije jeftin, odličan hardver i solidna softverska podrška čine ga najjeftinijim kompletnim rešenjem za arhiviranje dokumenata. Ima li mu mesta u vašoj firmi?
preview
Branko Maksimović
ATI je predstavio i X550, koji je u odnosu na X600 isto što i Radeon 9550 za model sa oznakom 9600. Kako radi u praksi?
nopreview
Intex PC TV Capture
Nenad Akšić
Ako planirate smeštanje računara u centar kućne zabave, TV kartica je važna komponenta sistema. Isprobali smo Intex-ov adut...
nopreview
Transcend Jet Flash
Nenad Akšić
Na prvi pogled klasični USB diskovi, JetFlash 110 modeli kriju u sebi nekoliko možda i neočekivanih funkcija.
nopreview
Canon CanoScan LiDE 500F
Aleksandar Veljković
Najnoviji model iz serije Canon-ovih ultratankih skenera prilagođen je pre svega kancelarijskoj primeni, ali ni prostora u stanu čovek obično nema previše...
nopreview
Epson Acculaser C1100
Milan Četić
Za male firme kojima je štampa u boji potrebna samo povremeno pripremljen je AcuLaser - kako ga koristiti i da li je održavanje (pre)komplikovano?
nopreview
TV slika od nula i jedinica
Mladen Mijatović
DVB je skraćenica od Digital Video Broadcast ili digitalna televizija. Prelaz na nju predstavljaće krupan rez koliko u tehničkom, toliko i u ekonomskom smislu...
nopreview
Epson Perfection 4990
Milan Četić
Sa modelom Perfection 4990, Epson je dostigao vrhunac koji tehnologija ravnih skenera može da pruži. Da li je vreme da digitalizujete svoju arhivu fotografija i negativa?
nopreview
Olympus mju 800
Aleksandar Veljković
Najnoviji model iz mju serije koji nosi oznaku mju 800, ne samo da je trenutno po spisku opcija najnapredniji aparat u svojoj klasi, već je i prvi aparat ove vrste sa rezolucijom od čak 8 Mp.
nopreview
Canon Pixma MP 110 i 130
Milan Četić
Canon je odlučio da svoj snažan nastup na inkjet tržištu prenese i u MF svet. Pred nama su Pixma MP110 i MP130.
nopreview
HP Photosmart 8250
Milan Četić
Modelom Photosmart 8250, HP je jednim udarcem rešio više problema - brzina štampe fotografija je povećana a cena štampe smanjena. Da li je bilo i nekih kompromisa?
nopreview
MP3 za svaku priliku
Branislav Bubanja
Na našem testu našla su se tri interesantna i pomalo neobična MP3 plejera: Canyon CN-MP1-8, Canyon CN-MP3SD i Aigo Watch MP3 F021 - koji od njih da ponesete sa sobom?
nopreview
Nokia 6680
Branko Maksimović
Nokia 6680 donosi novu verziju operativnog sistema, podršku za mrežu treće generacije te brži i moćniji hardver. Šta je sve stalo u njenih 133 grama?
nopreview
Genijalni zvučnici
Nenad Akšić
Genius predstavlja tri nova seta zvučnika, a o istom "trošku" upoznaćemo se sa starijim modelom, njihovim najpopularnijim predstavnikom među Home Theater sistemima.
nopreview
Canon Pixma ip6000D
Aleksandar Veljković
Canon Pixma ip6000D daje fotografije vrhunskog kvaliteta, nudi visoku funkcionalnost i komfornu upotrebu. Da li će to biti vaš sledeći foto-printer?
nopreview
Sapphire Hybrid X800 GT
Branko Maksimović
Radeon X800 GT se smešta u segment jeftinijih kartica iz X800 serije. Kako se snalazi sa novim igrama?
nopreview
ATI Xpress 200 čipset
Uroš Radulović
U saradnji sa Sapphire-om, ATI je predstavio novu reviziju Xpress 200 čipseta koja podrazumeva najnoviji SB450 southbridge...
nopreview
Audi-Oh iPod vibrator
Jelena Rupnik
Gadžeti su ti da nam olakšaju život ili da ga učine zanimljivijim, zar ne? Evo jednog koji zaista to čini: mali vibracioni nastavak u obliku leptira koji čini da se osećate... veoma zadovoljno. Dovoljno je da ga utaknete ga u iPod, prikačite na mesto gde će imati najviše efekta i on u ritmu muzike... vibrira. I čini da zaista uživate u muzici.
nopreview
LightWedge
Jelena Rupnik
Svetlo za čitanje knjige u mraku? Zvuči poznato, ali ovo je specijalni uređaj prilagođen fanovima Hari Poter serijala knjiga i filmova... Čarolija na delu.
nopreview
StichLink
Jelena Rupnik
Ako imate šivaću mašinu sa USB interfejsom (ko nema?), vreme je da je pomoću 802.11b interfejsa povežete sa vašim PC-jem. Uskoro očekujemo i Peer to Peer Stitiching...
nopreview
Kompletna zabava na jednom mestu
Milan Četić
Kućni medija centar se obično sastoji od gomile uređaja i još veće gužve kablova. Nakon promocije operativnog sistema Microsoft Windows XP Media Center Edition mnogi razmišljaju o zameni čitave te skalamerije jednim dobro konfigurisanim računarom. Kako tu ideju pretvoriti u stvarnost, a da vas to ne košta previše?
nopreview
Delić sekunde
Branko Maksimović
TFT monitori su već postali standard, a samim tim i ponuda postaje sve bolja. Isprobali smo nekoliko "svežih" modela koji su se tokom leta "okupili" u Redakciji.
preview
Branislav Bubanja
DVD plejeri nikako da postanu "stara priča" - generacije se smenjuju, nude nove mogućnosti, a kupac se u obilju parametara često nađe u čudu. Vreme je da zastanemo i analiziramo kompletnu ponudu na domaćem tržištu...
nopreview
Multimedijalni kompanjon
Branko Nikitović
HP je novom iPAQ-u rx3715 dao i novo ime: Mobile Media Companion. Uz novi dizajn, to ime upućuje na pravac razvoja jednog od najeminentnijih proizvođača u ovom domenu.
nopreview
DSLR za mase
Nenad Akšić
DSLR aparati sa izmenjivim objektivima bili su doskora preskupi uređaji namenjeni prekaljenim profesionalcima. Danas su cene takve da DSLR aparat može da nabavi i zahtevniji amater. Šta se nudi na domaćem tržištu po ceni ispod 1000 evra?
nopreview
Pametni dom budućnosti
Nadežda Veljković
Okruženi smo mnogobrojnim "pametnim" uređajima koji više nisu vezani samo za računarske i komunikacione tehnologije. Još kada svi ti uređaji budu povezani u mrežu...
nopreview
Rumba i Samba
Branko Nikitović
Ponešto iz domena naučne fantastike (najzad) postaje stvarnost, pa možda uskoro nećemo morati da trošimo vreme na dosadne kućne poslove. Šta mogu mali roboti?
preview
Aleksandar Veljković
Leto je "mrtva sezona" za IT scenu, tako da se krajem avgusta po domaćim šopovima prodavalo ono što je preostalo iz prolećnog talasa. Međutim, otvoreno je i nekoliko novih, atraktivnih radnji, od kojih smo neke ovih dana obišli.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter