GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #116 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #116 (17) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #116 (Novembar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Studio za Web dizajn
Bojan Stojanović
Nove verzije programa Dreamweaver, Flash Professional i Fireworks, objedinjene u Macromedia Studio 8, dolaze u uzbudljivom trenutku - Adobe je kupio firmu Macromedia a u "igru" se uključio i Microsoft. Šta nas očekuje?
nopreview
Peek @ Vista
Voja Gašić
Samo jedna neoprezna izjava obavezala nas je da otvorimo hroniku koja će pratiti razvoj operativnog sistema Microsoft Windows Vista. Srećom, imaće o čemu da se piše u njoj...
nopreview
Ahead Nero 7
Branislav Mihaljev
Popularni program za snimanje CD i DVD diskova je stigao do verzije 7. Šta biste pomislili za program ove vrste koji se isporučuje na dva CD-a?
preview
Stevan Josimović
Pre nekoliko godina predstavili smo ideju da se 3D modeliranje približi umetničkom svetu korišćenjem programa ZBrush firme Pixologic. U međuvremenu je ovaj paket značajno napredovao, pa sa zadovoljstvom predstavljamo ZBrush 2.
nopreview
Novi Windows Mobile
Branko Nikitović
Pet godina nakon predstavljanja prvog PocketPC-ja i nakon niza verzija operativnog sistema za prenosne uređaje, Microsoft je predstavio Windows Mobile 5.0. Pogledajmo kakve novitete on donosi.
nopreview
Borland C++ Builder 2006
Vladimir Stefanović
Iz Borland-a stižu lepe vesti za ljubitelje jezika C++: Borland Developer Studio je zvanično dobio i svoju četvrtu inkarnaciju, Borland C++ Builder 2006.
preview
Dragan Grbić
Možete biti konzervativni, ali popustićete kad-tad, kao što ste popuštali i ranije. Zato se pripremite na vreme - Office 12 zahteva još jedno prilagođavanje na novi oblik korišćenja softvera...
preview
Novica Milić
U vreme kad budete čitali ovaj prikaz, nove distribucije neobičnih imena Ubuntu i Kubuntu 5.10 biće i zvanično dostupne. Šta nam govori njihov preview?
nopreview
DVD-video transkodiranje
Zvezdan Dimitrijević
Kopiranje DVD-Video diskova može se obaviti na razne načine, obično uz redukciju veličine video komponente a samim tim i kvaliteta rezultujućeg snimka. Koji su alati najpogodniji za ovaj posao?
nopreview
Svet na dlanu, GPS u džepu
Marko Savković
GPS uređaji nikada nisu bili tako pristupačni, pa smo testirali programe za kreiranje mapa, ključnih tačaka i navigaciju na džepnim računarima.
nopreview
Teška PIM artiljerija
Branko Nikitović
Pocket Outlook je paket koji obezbeđuje osnovne usluge klasičnog menadžera informacija. Oni koji hoće (mnogo) više imaju alternativu - vredi isprobati sjajni Pocket Informant firme WebIS.
nopreview
Mobilno programiranje
Milan Đukić
Nastavljajući pregled programa kojima ćete proširiti mogućnosti vašeg Symbian mobilnog uređaja, ovoga puta se koncentrišemo na ozbiljnije primene...
nopreview
Microsoft za učenike
Branislav Mihaljev
Učenici osnovnih i srednjih škola mogu sjajno da primene računar da bi naučili što više, a i roditelji razmišljaju kako da odvoje decu od "beskorisnih" igrica. Moguće rešenje se zove Microsoft Student 2006.
nopreview
Windows u Live izdanju
Zoran Dimić
Kako da dođete do diska koji će vam pomoći u stresnim situacijama, kada je vaš operativni sistem "na izdisaju"? Uz malo veštine, i Windows XP može da radi direktno sa CD-a...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Antivir, CleverCache, freeCommander, GIMP i Kerio WinRoute Firewall.
nopreview
Posle OSL-a
Dejan Ristanović
OSL ugovori sklopljeni tokom kampanje legalizacije softvera ove godine ističu, pa je vreme za razmišljanje o njihovom produžetku. Microsoft je uveo neke promene u mehanizam licenciranja, pa predstavljamo Open Value Subscription (OVS) ugovore...
nopreview
Zemlja 2005
Branislav Bubanja
Jedan od naših najplodnijih izdavača multimedijalnih naslova je Multisoft iz Užica. Posebno mesto među njihovim naslovima zauzima edicija "Sveznanje", a u okviru nje izdvajamo CD "Zemlja 2005".BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter