GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #119 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #119 (18) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #119 (Februar 2006)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Microsoft SQL Server 2005
Milan Kosanović
SQL Server 2005 je najnoviji Microsoft-ov adut koji stiže u šest verzija; isprobali smo najveću, Enterprise varijantu. Da li će zahtevni profesionalci biti spremni da menjaju osnovni infrastrukturni alat koji koriste?
nopreview
Srpski kurziv i InDesign CS2
Bojan Stojanović
Uzmite InDesign CS2 i OpenType Pro fontove i sve to začinite programom FontLab Studio 5. Na meniju će se pojaviti srpski kurziv u najboljem izdanju.
nopreview
Knjigovođa za male firme
Dragan Grbić
Mnoge velike firme uvode snažne integrisane sisteme kao što je Navision, ali Microsoft ima rešenja i za one manje. Isprobali smo Small Business Accounting 2006.
nopreview
Knoppix i njegova deca
Novica Milić
Kad se pre oko tri godine pojavio, Knoppix je izazvao oduševljenje, jer je ideju "živog" Linux-a doveo do vrhunca. Šta je danas sa njim, ali i sa njegovim "potomcima"?
preview
Voja Gašić
Tek što smo pomislili da smo apsolvirali neke od ključnih komponenti koje će OVS pretplatnicima doneti nova Vista, Microsoft nas je iznenadio preokretima...
nopreview
Integrisana sigurnost
Kristijan Lazić
Iskustvo od gotovo dve decenije (setite se F-Prot-a za DOS) i nekoliko najpoznatijih stručnjaka iz ove oblasti u razvojnim laboratorijama čine da F-Secure Internet Security 2006 uliva veliko poverenje.
nopreview
Kerio poštansko sanduče
Milan Đukić
Administratori mreža tragaju za rešenjima za efikasno slanje i prijem elektronske pošte. Zanimljivo rešenje kompanije Kerio zove se jednostavno Mailserver, a sada stiže u verziji 6.1.x.
nopreview
Navision za sve visine
Vladimir Cerić
MBS Navision je ERP paket čija je važna osobina lako prilagođavanje potrebama korisnika. Posetili smo kompaniju European Construction i na licu mesta se uverili u prednosti ovakvog koncepta.
nopreview
MPEG-2 enkoderi
Zvezdan Dimitrijević
Nakon serije tekstova o kreiranju, transkodiranju i modifikaciji DVD-Video diskova, na red je došao i test MPEG-2 enkodera, prvenstveno u vezi sa rekodiranjem DVD-ova.
nopreview
WinFS - vizija budućnosti
Aleksandar Šušnjar
Na tržištu se svakodnevno pojavljuju nove tehnologije, računari postaju manji, softver je sve moćniji a povremeno i brži. No da li se stvari suštinski menjaju? Recimo, kada je reč o radu sa fajlovima...
nopreview
Dobroćudni agenti
Zoran Dimić
Microsoft se oduvek trudio da korišćenje računara približi ljudima koji ne znaju mnogo o IT-ju. Jedna od tehnologija koje je ostala u senci jeste Microsoft Agent. Da li se agenti vraćaju na scenu?
preview
Branko Nikitović
Svi korisnici PocketPC-ja su upoznati sa bolnom realnošću - "džepni" Office programi nisu upotrebljivi za iole ozbiljne poslove. Možda da isprobate i proizvode firmi SoftMaker i Conduits...
nopreview
Sitnice za lepši život
Marko Savković
Mobilne uređaje sve više koristimo za unos podataka, od važnih datuma do telefona i e-mail adresa. Pogledajmo kako PocketPC može da vas spase u restoranu ili prilikom kupovine poklona...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Auto Patcher, Fullshot, Outpost Firewall Pro, Registry Optimizer i What's Running
nopreview
Prvi dani OVS-a
Dejan Ristanović
Većina OSL ugovora sklopljenih tokom legalizacione kampanje, u jesen 2002. godine, ovih dana je istekla. Da bi i dalje koristili Microsoft-ov softver, korisnici su se uglavnom odlučili za sklapanje novog OVS ugovora. Kako izgleda "prelazni režim"?
preview
Bojan Stojanović
Na CD-u uz ovaj broj "PC"- ja je razvojna verzija Rečnika srpskog jezika, koju je pripremio Milorad Simić, saradnik Instituta za srpski jezik SANU. Kako rečnik radi i šta će kasnije verzije ponuditi?
nopreview
Moj ljubimac
Branislav Bubanja
Znajući da deca vole životinje, autori CD-a "Moj ljubimac" napravili su dečju enciklopediju životinja. Još jedno šareno izdanje za najmlađe...
nopreview
XProfesor
Bojana Bojanić
XProfesor je interaktivni priručnik za upotrebu Windows-a XP. Namenjen je svima koji nemaju nikakvo iskustvo u upotrebi ovog operativnog sistema, ali ni vremena ili novca za pohađanje škole računara.Zebra

BIZIT 2022

300


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2021

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter