GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #170 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #170 (24) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #170 (Oktobar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Bojan Stanojević
Kako treba da izgleda beskompromisni prenosivi računar? HP je na ovo pitanje odgovorio serijom EliteBook, čije smo neke modele nedavno predstavili. Slede još dva lepa primera, manji 8440p i veći 8540p.
nopreview
3D Samsung
Branislav Bubanja
3D video-sistemi su sve dostupniji i u našem okruženju, kako u pogledu raznovrsnosti, tako i u pogledu cene. Pogledajmo kako nas Samsung vodi u treću dimenziju, televizorom UE-46C7000, naočarima SSG-2100 AB i Blu-ray plejerom BD-C6900.
preview
Branislav Mihaljev
Iako postoje gotovo 40 godina, igračke konzole su od vlasnika računara čvrsto odvojene granicom na kojoj stoji pojam - univerzalnost. Da li konzola i PC isključuju jedno drugo ili u saradnji redefinišu pojam multimedijalnog? I koju konzolu izabrati?
nopreview
Muzika na uvce
Branislav Bubanja
Kod slušalica može bukvalno da se primeni ono: "Koliko para, toliko muzike". Stoga predstavljamo i poredimo kvalitetne slušalice, od kojih će neke odgovarati svakom džepu (tj. uvetu) a druge će zahtevati nešto veći izdatak...
nopreview
Dve grafike i dva sistema
Bojan Stanojević
Asus U35J je jedan od onih prenosivih računara koji su negde između netbook i notebook koncepta. U njegovom kompaktnom kućištu našli smo nekoliko zanimljivih rešenja - recimo, on može da radi i bez operativnog sistema. Makar teorijski...
nopreview
Sandy Bridge - peščana revolucija
Nadežda Veljković
Sa Intel Devoloper Forum-a stižu vesti o Sandy Bridge tehnologiji - mikroarhitekturi koja na jednom čipu objedinjuje mikroprocesor i grafički procesor, omogućavajući na taj način brži prikaz slika i uklapajući se u opštu tendenciju uvođenja sve kvalitetnijih 3D i HD komponenti.
preview
Nebojša Rašković
Došli ste sa mora i ne znate šta da radite sa velikim brojem slika? Možete da ih odštampate, na primer novim HP-ovim foto MF uređajima... Isprobali smo Photosmart Plus, Photosmart Wireless i Photosmart Premium.
nopreview
Tri koncepcije za backup
Bojan Stanojević
Backup je najjednostavnije praviti na prenosivim diskovima. Tri modela koje predstavljamo odgovaraju različitim pristupima: A-Data, Nobility NH01 (sa USB 3.0 interfejsom), A-Data Superior SH93 i Seagate GoFlex Desk.
nopreview
Pritajeni tigar
Marko Herman
Serija laptop računara Qosmio već godinama važi za vrh Toshiba ponude. Isprobali smo jedan od modela iz aktuelne generacije - nije nas ostavio ravnodušnim!
preview
Marko Herman
Iako je iPad revitalizovao tržište tablet uređaja, realno je očekivati da ga na kraju Android uređaji preuzmu, kao što to rade na smartfone sceni. Do nas je, kao najava, stigao jedan takav model: Xwave EM51.
nopreview
Spreman za 3D
Bojan Stanojević
Za prikaz 3D sadržaja nije neophodan televizor, pa ni monitor: 3D podržavaju i neki projektori. Isprobali smo Sharp PG-D2500X.
nopreview
Speedlink-ovi 2.1 zvučnici
Branislav Bubanja
Kupci se sve češće odlučuju u korist 2.1 sistema umesto za običan stereo, najčešće zato što se tako od slabašnih zvučnika, zahvaljujući izdvojenom basu, dobija "puniji" zvuk. Predstavljamo dva Speedlink paketa slične cene: Reflex i Vivente.
nopreview
Androidi u malom pakovanju
Marko Savković
Sa malim zakašnjenjem na naše tržište stigli su i jeftiniji Sony Ericsson modeli sa Android platformom. Da li XPERIA X10 mini i XPERIA X10 mini pro mogu da se nose sa konkurencijom?
preview
Dejan Ristanović
Kada smo u PC #153 testirali WD TV media plejer, zamerili smo mu nepostojanje mrežne podrške i nemogućnost emulacije DTS zvuka. Western Digital nas je čuo: WD TV Live ispravlja oba velika nedostatka i donosi poneki dodatak...
nopreview
Tablet oklopnjača
Marko Herman
Za određene poslove potrebni su otporni računari, spremni da izdrže velike padove, uticaj različitih vremenskih prilika i elementarnih nepogoda. Algiz 7 je predstavnik nove klase takvih modela.
nopreview
Axis M1114, najjača u klasi
Mladen Mijatović
Axis M1114 je kamera sa dobro izbalansiranim odnosom cene i kvaliteta, pogodna za široku oblast primena u nadzoru kancelarijskih prostorija, škola, banaka, a uz dodatno outdoor kućište, parkinga i drugih otvorenih prostora...
preview
Mladen Mijatović
RNDU4000 je bogato opremljen NAS uređaj: četiri hard-diska, dvostruki gigabitni Ethernet i jak akcenat na multimediju, a Netgear ga deklariše kao proizvod "za posao i igru"! Mogu li ove dve koncepcije da koegzistiraju?
nopreview
Kabl? Po želji...
Filip Majkić
Iz Logitech-a stiže nesvakidašnji gejming miš G700, koji napada ovu kategoriju korisnika iz nešto drugačijeg ugla - može da radi sa kablom ili bez njega!
nopreview
Za svakodnevno štampanje
Zoran Drenković
U slučaju da uglavnom štampate crno-bele A4 strane, a da ponekad imate potrebu za bojom i A3 otiscima, OKI ima rešenje u jednom modelu: C801.
nopreview
Didonator
Jelena Rupnik
Novogodišnja rezolucija je zvanična odluka da nešto obavite, uradite ili postignete u godini koja sledi. Ako donesete odluku koja se najčešće donosi, tu su gadžeti koji vam pomažu da je i ostvarite...
nopreview
Nikon D7000
Nenad Veljković
Ergonomski naslednik D90, po telu sličan modelu D300s, a po nazivu sa oznakom koja pomalo iznenađuje, novi Nikon-ov model promoviše autofokus sa 39 tačaka, 1080p video i magnezijumski oklop. Na svemu tome je nalepnica sa cenom od 1400 evra.
nopreview
Ana Brkić i PC Press
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Ana Brkić je direktor razvoja u kompaniji AB Soft. Šta ju je privuklo programiranju i kako izgleda radni dan kada se projektuje i testira softver?
nopreview
Hoću, hoću dijamante
Aleksandra Šakić
Lepo dizajnirana ogrlica sa (dobro, možda ne baš pravim) dijamantima, raznih oblika i boja, nije samo nakit - LadyUSB je ujedno i memorija...
nopreview
Eksterni disk na damski način
Andrijana Maksimović
Superior SHO2 je eksterni disk težak svega 150 grama, dimenzija smart telefona. Izdvaja ga dizajn, u kome dominira nežna roze boja...


Takovo

BIZIT 2024

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter