GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #188 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #188 (15) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #188 (Maj 2012)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Photoshop u kreativnom oblaku
Bojan Stojanović
Naoružan pozamašnim arsenalom novih opcija, Photoshop CS6 uskoro izlazi pred korisnike. Kao prethodnicu, Adobe nam je ponudio beta verziju - proverimo strategiju i taktiku ovog vrhunskog alata za profesionalnu obradu digitalnih fotografija.
preview
Nenad Batoćanin
Linux, Mac OS i Windows programi... a svi nastali od istog Clipper source-a. Za njihov nastanak zaslužan je Harbour projekat, najlakši način da svojim 20 godina starim poslovnim aplikacijama podarite novu mladost.
preview
Kristijan Lazić
U zaštiti podataka i računara osnovni stub odbrane su bezbednosni paketi koje korisnici uglavnom nazivaju antivirusima. Tržište se menja, ljudi i njihovi računari su sve češće u pokretu, pa su njihovi kontakti, dokumenti i lični podaci izloženi raznim opasnostima. Briga, dakle, počinje od PC-ja, ali se na njemu ne završava.
nopreview
Oklopljeni telefon
Pavle Peković
Odavno smo svesni sigurnosnih rizika na našim kompjuterima. Zato koristimo firewall, antivirusnu zaštitu, pazimo na attachment-e, sumnjive sajtove, kriptujemo poruke i lozinke. A u džepu nosimo telefone na kojima čuvamo iste lozinke, iste dokumente, iste podatke kao i na računaru... i praktično ih ne štitimo.
nopreview
Kaspersky i njegovi aduti
Kristijan Lazić
Paleta proizvoda kompanije Kaspersky prilagođava se potrebama kućnih korisnika, dok će poslovni korisnici implementirati jedan od najpouzdanijih i najkonfigurabilnijih bezbednosnih sistema.
nopreview
ESET - brz i efikasan
Kristijan Lazić
ESET je poznat po brzini, pouzdanosti i efikasnosti. U okviru najnovije serije pet bezbednosnih paketa, postojećim karakteristikama dodate su i nove funkcije.
nopreview
Symantec zaštita
Vladimir Vučinić
U prilog Symantec-a govori pre svega duga tradicija uspešnog nastupa na tržištu bezbednosnog softvera, ali to nije firma koja bi spavala na lovorikama - već preko 20 godina Symantec uočava opasnosti koje prete računarima i mrežama i priprema odgovor na svaki od napada.
nopreview
G Data - antivirus sa dva jezgra
Kristijan Lazić
Redundansa već decenijama upravlja najvažnijim sistemima, dvostruka napajanja ili diskovi odavno su prisutni u IT svetu... Pred nama je G Data, antivirus s dva nezavisna jezgra.
nopreview
F-Secure - za kuću i za firmu
Kristijan Lazić
Proizvodi kompanije F-Secure više od dve decenije uspešno čuvaju kućne i korporativne IT sisteme od digitalnih napasti. Tradicija se nastavlja i u aktuelnoj ponudi...
nopreview
Panda 6.0 - ozbiljna magla
Sve veća mobilnost zaposlenih i razuđenost infrastrukture uzrokuju migraciju softverskih rešenja u "oblake". Kompanija Panda Security je prva iskoristila cloud okruženje za zaštitu sistema, a sada je stigla i verzija Panda Cloud Office Protection 6.0.
nopreview
Zarobljeni ekran
Jovan Bulajić
Ako vam Print Screen taster nije dovoljan, potražite zamenu: Snagit je odlično rešenje za snimanje sadržaja ekrana i to na razne načine.
preview
Vladimir Pisodorov
Želite li da radikalno izmenite svoj desktop? Ne morate menjati operativni sistem - Winstep Xtreme 11.10 će učiniti da vaš Windows izgleda sasvim drugačije.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
XBMC Media Centar, 7-Zip arhiver, UltraCompare i PasswordSafe.
nopreview
ICT obrazovanje u srednjim školama
Mladen Mijatović
Informaciono-komunikacione tehnologije predstavljaju dobar izbor zanimanja, a prvi korak u uspešnoj karijeri je formalno obrazovanje. Uglavnom govorimo o visokoškolskim ustanovama, ali šta je sa srednjim školama? Kako se pripremiti za studije računarstva?
nopreview
Savladati IT u petoj brzini
Mladen Mijatović
Kvalitetno IT obrazovanje ne mora da vam oduzme nekoliko godina. ITAcademy obučava polaznike po naprednom programu iz računarskih tehnologija i dizajna za samo godinu dana, koristeći posebnu metodologiju rada.


Plazma

Pantheon PAW
Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2021

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter