GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #203 > Komunikacije
Arhiva tekstova iz sekcije Komunikacije. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #203 (5) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #203 (Oktobar 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Dejan Ristanović
Za veoma posećene domaće sajtove potrebna je snažna infrastruktura, pa se oni najčešće hostuju kod velikih američkih provajdera, zar ne? Tako je možda bilo nekada, ali su se stvari polako i gotovo neprimetno promenile - najveći domaći sajtovi su danas hostovani na domaćim serverima!
preview
Vladimir Cerić
Ako upitate vlasnika iole posećenijeg Web sajta koji mu je glavni kriterijum kod izbora hosting provajdera, najčešće ćete čuti da to nije cena već pouzdanost, jer svaki sekund nedostupnosti podrazumeva i gubitak prihoda. Zato se sve veći broj njih odlučuje za cloud hosting usluge.
nopreview
Android kao DSLR kontroler
Jovan Mirović
Vaš DSLR foto-aparat je moćan, ali je upravljanje njim nekako uvek u drugom planu, uz mnoštvo tastera i mali ekran. Uz Android tablet ili telefon i program za njega, aparat će raditi ono što najbolje ume - praviti fotografije - a kontrola se seli u vaše ruke...
nopreview
Vaš lični oblak
Wolfgang Bauernfeind
Želite da preselite svoje podatke u oblak i tako koristite prednosti cloud computing koncepta, ali ste zabrinuti za bezbednost - ne želite da "neko tamo" čuva vaše poslovne informacije? Ostaje vam samo da napravite sopstveni oblak, koristeći OwnCloud tehnologiju.
nopreview
Evolucija optike
Saša Stamenković
Kada govorimo o zbilja brzom pristupu Internetu, obično stignemo do optike. Korisnici uglavnom ne znaju da nije ni svaka optika ista - veoma je bitno kojim vlaknima signal putuje i koliko puta se propusni opseg deli na trasi. Provajderi su već udarili u limite, a kao rešenje javljaju se pasivne optičke mreže sledeće generacije, NG-PON.


Asusplus

BIZIT 2024

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter