GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #209 > PC.Biz
Arhiva tekstova iz sekcije PC.Biz. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #209 (13) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #209 (April 2014)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Milan Bašić
Cloud computing prestaje da bude samo još jedna tema u trendu - na svakom koraku srećemo po neko "oblačno" rešenje koje će naše IT odeljenje primeniti. Ili je barem tako u svetu - pokušali smo da ustanovimo kakva je situacija na našem tržištu.
nopreview
Corning mrežna rešenja
Bojan Milosavljević
Corning je renomirani svetski proizvođač mrežnih rešenja, poznat po vrhunskoj pasivnoj infrastrukturnoj opremi za telekomunikacione mreže, a njihova rešenja nalaze primenu u LAN mrežama, data centrima i FTTx instalacijama. Kako sve to izgleda na našem tržištu?
nopreview
Ušteda stiže iz oblaka
Vladimir Cerić
Već dugo govorimo o prednostima cloud computing-a, ali izgleda da i dalje nismo uspeli da uverimo "neverne Tome" koji ne shvataju konkretne prednosti i uštede dok im se ne prikažu na slučaju sličnom njihovom. Zato ćemo vam ovom prilikom na praktičnom primeru prikazati kako možete profitirati od prelaska na cloud infrastrukturu.
preview
Vesna Čarknajev, Voja Gašić
Cloud, virtuelizacija, big-data... Manje je poznato da iza troslovne oznake koja neodoljivo podseća na Ajnštajnovu čuvenu jednačinu stoji jednako moćna kompanija koja je rodonačelnik savremenih ICT koncepata. Misiju ove kompanije predstavlja nam Mladen Jevtić, generalni direktor EMC-ja za Srbiju, Crnu Goru i Republiku Srpsku.
nopreview
CRM u novom ruhu
Marko Herman
Isprobali smo kako na platformi E2 CRM Hosting radi novi Microsoft Dynamics CRM 2013. Kratak zaključak: brži je, jednostavniji i možete ga koristiti bilo gde.
preview
Vladimir Cerić
Novo pojačanje u kompaniji Mainstream je Jelena Opačić, koja na poziciju direktorke prodaje i marketinga donosi višegodišnje iskustvo u prodaji upravo cloud hostinga, glavnog Mainstream-ovog proizvoda.
nopreview
Kada oblaci postanu stvarnost
I Telekom Srbija uveo je za svoje korisnike cloud usluge. Tim povodom, sagovornik nam je bio Petar Popović, izvršni direktor Direkcije za poslovne korisnike Telekoma.
nopreview
Oblačno i efikasnije, uz učestalo smanjenje troškova
Dušan Lopušina
Premeštanje fizičkih servera na virtuelne oblak platforme donelo je veću efikasnost i uštede državnim institucijama. Da vidimo kako...
nopreview
Zaštita u oblaku
Vladimir Vučinić
Zašto toliko pričamo o zaštiti, kad je dovoljno instalirati dobar antivirus? Ovakve zablude često rezultiraju havarijama i dugom nedostupnošću računara ili čitave mreže. Zato vredi isprobati Symantec Email AntiSpam.cloud, Email Security.cloud, Web Security.cloud i Endpoint Protection.cloud. Softver ne morate da plaćate - samo iznajmljujete servis.
nopreview
Managed Servisi - kako da uštedite vreme i novac
Uz širok spektar usluga koje su dostupne na savremenom tržištu, nema razloga da se poslovanje vaše kompanije prilagođava ponudi telekomunikacionih kompanija. SBB Solutions nudi rešenja kreirana na osnovu specifičnih potreba korisnika, a o njihovoj snazi, osim Cisco sertifikata, govore i brojni zadovoljni korisnici.
nopreview
Rešenje u skladu s potrebama
Marko Herman
Razvoj poslovnog softvera po meri korisnika je investicija koja može višestruko da se isplati. Zašto je to tako, otkriva nam Vladimir Živković iz kompanije Envii.
nopreview
Infrastrukturna rešenja
Bojan Milosavljević
INIS-SCADA je sistem za telemetriju, nadzor i upravljanje tehnološkim procesima u raznim granama industrije. Uspešna implementacija sistema u kompaniji Novi Sad - Gas omogućila je ovom isporučiocu prirodnog gasa da u velikoj meri optimizuje svoje poslovanje.
nopreview
Rešenje prilagođeno korisniku
Jovana Milićević
Vrhunsko rešenje je ono koje odgovara potrebama korisnika, kaže za PC Press Čedomir Vitorović, direktor kompanije TOP Solutions.


Schneider Electric


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter