GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #69 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #69 (20) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #69 (Jul/Avgust 2001)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
preview
Branko Nikitović
Konačno smo svedoci dugo očekivanog pada cena TFT monitora, pa je interesovanje značajno poraslo. Detaljno smo testirali dvadesetak modela koji se nude na našem tržištu.
nopreview
Kako to majstori rade
Milan Bašić
Sve veće interesovanje za notebook računare uticalo je na distributere da poboljšaju ponudu ove opreme. Do nas stigli HP i IBM modeli koja privlače pažnju i u globalnim okvirima...
nopreview
GeForce 3 i svi ostali
Aleksandar Veljković
Dok GeForce 3, koji je konačno stigao i do nas, predstavlja neoboriv argument da je NVidia tehnološki lider na tržištu grafičkih akceleratora, Kyro II će sigurno obradovati one koji traže alternativu.
nopreview
I boja i brzina
Milan Četić
Upornost se isplatila - nova generacija LED štampača japanske firme Oki ne samo da konkuriše laserskim printerima, nego ih u nekim segmentima i prevazilazi.
nopreview
DV i oko njega
Voja Gašić
Cene uređaja za digitalni video stalno padaju, a srećna okolnost je da i na našem tržištu možete da kompletirate mali, ali moćan amaterski DV studio.
nopreview
IBM NetVista X40i
Aleksandar Veljković
Računar ne mora uvek izgledati isto - umesto kućišta i monitora koji zauzimaju dobar deo stola IBM je, integrišući čitav računar u TFT monitor, pripremio sistemn koji ne zauzima gotovo ni malo prostora, a opet obezbeđuje pun komfor poslovnog rada...
preview
Aleksandar Veljković
Novi Pakom Millentium je zgodna radna stanica za poslovne primene - dovoljno procesorske snage i TFT monitor su aduti koje treba ceniti.
nopreview
Reparirani IBM
Vladimir Cerić
Paralelno sa uspostavljanjem reda na celokupnom računarskom tržištu ustaljuje se i uvoz polovnih računara. To su uglavnom mašine korišćene u velikim firmama i onda zamenjene - ako vam nije potrebna velika brzina a iznad svega cenite pouzdanost, pogledajte fabrički reparirane IBM računare.
preview
Aleksandar Veljković
Model 4073 PR kod ključnih komponenti nije pravio nikakve kompromise - opremljen je procesorom i grafičkom karticom koji trenutno predstavljaju sam vrh ponude na svetskom tržištu. Kakvi su rezultati?
nopreview
HP PhotoSmart 1000 i 1218
Milan Četić
Sve je više ink-jet-ova koji mogu da štampaju direktno sa memorijskih kartica na kojima se u njima čuvaju snimljene fotografije. Hewlett-Packard je pripremio rešenje zasnovano na popularnoj seriji DeskJet 900..,.
nopreview
Xerox DocumentCentre 400
Milan Četić
Crno-beli laserski štampači A3 formata predstavljaju oblast u kojoj proizvođači koriste "oružje najvećeg kalibra" kako bi pokazali šta mogu i umeju. Zato Xerox u ovakve štampače ugrađuje skener A3 formata, stvarajući tako multifunkcionalni uređaji koji zamenjuje skener, kopir mašinu, faks pa čak i sistem za slanje e-mail-a. Kombinacija se zove DocumentCentre 400.
nopreview
HP PhotoSmart 315
Milan Četić
Digitalni foto-aparati i dalje nisu jeftini, pa se često pribegava kompromisima. Ako želite digitalni fotoaparat sa dvomegapikselnim CCD-om koji je primetno jeftiniji od 1000 DEM, pogledajte Photo Smart 315...
nopreview
Minolta PagePro 1100
Milan Četić
U ekonomskoj klasi ima mnogo laserskih štampača, ali japanska firma Minolta se ponosi dugogodišnjom reputacijom proizvođača vrlo kvalitetnih primeraka. Njihova "mehanika" je kod nas poznata kao osnova štampača raznih drugih proizvođača, a sada je vreme da predstavimo njihov sopstveni model, PagePro 1100.
nopreview
Epson Stylus Photo 895
Milan Četić
Pre nekoliko meseci u "PC"-ju smo pisali o Epson-ovoj PIM tehnologiji i prvom ink-jet štampaču na svetu koji je koristi ţ Stylus Photo 895. Sada imamo priliku da vidimo konačnu verziju, sa poboljšanim firmware-om i otklonjenim problemima...
preview
Milan Četić
Ink-jet štampači velikog formata više ne predstavljaju retkost ni na našem tržištu - potreba za štampom grafike velikih formata u malom broju primeraka je značajno porasla, cene ovih uređaja polako padaju, a performanse su sve bolje. Isprobali smo Epson Stylus Pro 9500.
nopreview
Brzo ali sigurno
Vladimir Cerić
Tehnologija nazvana burn-proof, ugrađena u nove Teac i NEC CD-RW uređaje, ne ostavlja mesta za greške, čak ni kad radite najkomplikovanije poslove dok snimate na CD.
nopreview
Prenosno MP3 carstvo
Branislav Bubanja
MP3 plejeri su preležali dečje bolesti, borba za kupce je žestoka i svi se trude da ugrade "još ponešto". I kod nas su u prodaji zanimljivi modeli, idealni za ovo leto...
nopreview
Tri puta DVD
Branislav Bubanja
DVD uređaje sve češće ih viđamo kao samostalne jedinice koje polako ali sigurno zamenjuju video-rikordere. Naše tržište je sve bolje snabdeveno, pa predstavljamo tri nova modela.
nopreview
Pozadina A/V sistema
Dejan Veselinović
Na svetskom tržištu se vodi bitka između Dolby AC-3 ili 5.1 (sada već i 7.1) i DTS-a, a tu su i Lucasfilm THX i THX Ultra, pa onda MLP kompresija... Kako sve to funkcioniše?
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
CD-W54E i HP 4/4/24x pisači, Crucial memorije, Flash USB drajv, Hansol 705D monitor, kuleri za hard diskove, Logitech Cordless TrackMan FX, Logitech Mini Wheel Mouse, Memorex mediji i WingMan Formula Force GP.
BIZIT 2021

YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

Unicef


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter