GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #85 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #85 (23) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #85 (Januar 2003)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
3 gigaherca, 2 procesora
Majkl Mijatović
Sredinom novembra Intel je promovisao Pentium 4 koji radi na 3.06 GHz, ali to nije bilo dovoljno - predstavljena je i Hyper-Threading arhitektura, zahvaljujući kojoj se novi P4 ponaša kao dva procesora.
nopreview
Tablet PC
Dejan Ristanović
Novo čudo tehnike, naprava koja bi trebalo da promeni način korišćenja računara, stigla je konačno i u naše krajeve. Hoćemo li zaista uskoro ponovo pisati umesto da kucamo?
nopreview
Ploče od granita
Vladimir Cerić
Nismo se još čestito upoznali sa svim novitetima koje nam je doneo i845PE čipset, a Intel je već spremio novo iznenađenje nazvano Granite Bay ili, oficijelno, i7205.
preview
Aleksandar Veljković
Ponuda AMD-ovog PIB pakovanja na našem tržištu predstavlja potpuno nov kvalitet u distribuciji procesora ovog proizvođača. Šta je, zapravo, PIB?
nopreview
Opet kreativno
Voja Gašić
Dok računarskim tržištem besne ratovi proizvođača komponenti, zvučna oaza već godinama ostaje mirna - da biste čuli najbolji zvuk, jednostavno kupite najnoviji Creative proizvod. A to je trenutno Audigy 2.
preview
Milan Četić
Tokom ove godine foto inkjet štampači su postali motiv takmičenja velikih firmi: Epson se, koristeći šestobojnu tehniku, približio savršenstvu, ali su i drugi proizvođači imali šta da pokažu... Na našem uporednom testu ove godine se našlo osam modela: Epson Stylus Photo 830, Stylus Photo 950 i Stylus Photo 1290, Canon S820D i S900 te Hewlett-Packard PhotoSmart 7150, PhotoSmart 7350 i PhotoSmart 7550.
nopreview
Ipak iPaq
Vladimir Cerić
PDA uređaji postaju sve manji i sve moćniji, ali im nedostaje podrška za mobilnu telefoniju. Compaq (sada Hewlett-Packard) je među prvima napravio GSM/GPRS dodatak za svoj novi iPaq.
nopreview
Pozorište u kući
Branislav Bubanja
Nakon odlične prodaje DVD plejera, na našem tržištu su se pojavili i Home Theater sistemi, koji se trude da mnoštvom funkcija privuku što više korisnika. Na našem stolu našli su se Aiwa XR-DV701, Panasonic SC-DT100, Philips LX-3000D i MX-3800D, Samsung DVD-P210, HT-DL105 i MM-DB9.
nopreview
Panasonic digitalci
Aleksandar Veljković
Da li na tržištu kojim dominiraju Canon, Olympus, Nikon, Fujifilm i Sony ima mesta za još nekog "igrača" velikog kalibra? Možda za firmu Panasonic? Isprobali smo njihove modele DMC-LC5, DMC LC-40 i DMC-LC20.
nopreview
Siemens S55
Marko Tanasković
Bilo da je reč o suštinskim ili kozmetičkim poboljšanjima na mobilnim telefonima, Siemens je već stekao reputaciju firme čije se inovacije pažljivo očekuju. Šta nudi S55?
nopreview
Video-rikorderi nove generacije
Vladimir Bubanja, Branislav Bubanja
Kućno snimanje video zapisa dostupno je već više od dvadeset godina. Video-rikorder se danas nalazi u praktično svakom domu, ali kao budući medijum nameće se DVD.
preview
Vladimir Cerić
Kompanija Abit oduvek se isticala naprednim, ali i neobičnim rešenjima na svojim matičnim pločama. Dva modela koja vam ovog meseca predstavljamo, IT7-MAX2 i AT7-MAX2, tipičan su primer ovakve filozofije.
nopreview
Novo-staro ime
Vladimir Cerić
Iako se ime BenQ možda čini nepoznatim, u pitanju je ogranak čuvenog Acer-a namenjen proizvodnji optičkih uređaja. Sa zadovoljstvom smo testirali njihovu ponudu.
nopreview
Tri 2400 ppi skenera
Milan Četić
Rezolucija od 2.400 piksela po inču, do skora rezervisana za najskuplje modele u ponudi svakog proizvođača, polako postaje interesantna i za najšire tržište. Pred nama su se tako našla dva Hewlett-Packard-ova modela, ScanJet 4500 i 5500 kao i Epson Perfection 2400 Photo. Sva tri modela koriste najmodernija rešenja u proizvodnji skenera, ali rezultati skeniranaja na njima nisu isti...
nopreview
Canon i320
Milan Četić
Canon je prethodne godine značajno napredovao u razvoju svojih inkjet-ova, što je rezultovalo pojavom vrhunskih modela namenjenih zahtevnijim korisnicima. Ista tehnologija sada je prenesena i na ekonomsku klasu, pa je do nas stigao model i320...
nopreview
Canon LBP-1120
Milan Četić
Canon-ov crno-beli laserski štampač baziran je na mehanici prvobitno razvijenoj za HP LaserJet 1100, koju smo već videli i na njihovom modelu LBP-810. Ipak, novi model je značajno "doteran" i u nekim aspektima pojačan...
nopreview
Nikon D100
Milan Četić
Posle Nikon-ovih modela iz ekonomkse i srednje klase, do nas je stigao profesionalni fotoaparat sa CCD elementom od 6.1 milion piksela, na koji može da se montira velika većina Nikkor objektiva sa F bajonetom. Kako to "čudo" radi u praksi?
nopreview
Lexmark X85
Milan Četić
Polazeći od ideje da običnom korisniku sofisticirane mogućnosti MF uređaja nisu neophodne, Lexmark je koncipirao model X85, čiji su aduti povoljna cena i jednostavno korišćenje.
preview
Milan Četić
EMP-820 je beskompromisan projektor koji će vam pomoći kad god se nađete pred brojnijom publikom. Posebno nas je zainteresovala njegova "zbirka" ulaznih i izlaznih portova, koji obećavaju razne primene u projekcionoj sali.
nopreview
Wacom Volito
Vladimir Anastasijević
Pod sloganom Freedom is a Pen, Wacom Europe je plasirao Volito, novi grafički set niske cene namenjen širokom krugu korisnika. Paket se sastoji od table, olovke osetljive na pritisak i miša bez kuglice, a tu je odličan prateći softver...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
3Com Office Connect SOHO switch, ASUS 6 in 1 čitač kartica, Hyundai ImageQuest L70A, iRiver iDP-100 pisač za audio diskove, LG i Philips combo uređaji, Mercury KOB220 MP3 plejer, Mustek MVVR-100 kombinacija fotoaparata, Web kamere i MP3 plejera, PC Cleaner kitovi, Samsung Yepp MP3 plejeri, SmartBuy diskovi i Sony ICD-B25 diktafon.
nopreview
Šifra koja štedi
Milan Bašić
Moderna proizvodnja i trgovina zahtevaju da se uvek precizno zna kojim količinama robe raspolažemo. Barkod je zato nezamenljiv, a da bi se on pravilno primenio potreban je adekvatan hardver...
nopreview
O magarcu i travi
Voja Gašić
Čekali ste zadnji trenutak za kupovinu novogodišnjeg poklona? Možda ga pronađete među galanterijom koju smo pronašli tokom tradicionalne decembarske šetnje prodavnicama...


NIS

Ingram Micro

Sinergija22


NLB Banka

YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter