GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #85 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Epson EMP-820
Milan Četić
EMP-820 je beskompromisan projektor koji će vam pomoći kad god se nađete pred brojnijom publikom. Posebno nas je zainteresovala njegova "zbirka" ulaznih i izlaznih portova, koji obećavaju razne primene u projekcionoj sali.
- PC #85 (Januar 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Epson EMP-820

Premda je pomalo dosadno iz broja u broj čitati hvalospeve o Epson-ovim LCD projektorima, to je realnost, budući da ovi projektori predstavljaju vrh domaće ponude. EMP-820 je beskompromisan projektor sposoban i za projekcije pred većom publikom. Njegova rezolucija je 1.024×768 piksela, sa mogućnošću preskaliranja ulaznog signala od 640×480 do 1.600×1.200. Tu su i video ulazi (S-video i kompozitni), a pored VGA priključka postoji i DVI.

EMP-820 ima kolekciju ulazno-izlaznih priključaka uobičajenih za projektor njegove klase – audio ulaz, USB i PS/2 priključci kojima se priloženi daljinski pretvara u PC miša i prosečan ugrađeni zvučnik.

Kvalitet slike je vrhunski, a izuzetno kvalitetna optika omogućava da se slika izoštri tako da se može videti svaki piksel. Keystone korekcija je u horizontalnom pravcu moguća u rasponu od ±10 a u vertikalnom ±30 stepeni, pa projektor ne mora da stoji u centru slike da bi ona bila pravougaona.

Boje se takođe podešavaju: postoji šest režima rada, od kojih je jedan sRGB, koji obezbeđuje visoku vernost reprodukcije. Sa jačinom svetla od 2500 ANSI lumena i kontrastom od 400:1, jasno je da se sa EMP-820 slika može projektovati i u nezamračenoj prostoriji a da kvalitet bude dobar. Takođe, za veću publiku i veće prostorije, maksimalno rastojanje sa kojeg je moguće vršiti projekciju je 12.5 metara, i tada je dijagonala slike 7.6 metara. Sa tim parametrima, u pristojno zamračenoj protoriji, moguća je projekcija i za publiku do oko 200 ljudi.

EMP-820 ima i uobičajenu mogućnost montaže na plafon, sa okretanjem slike za 180 stepeni, za šta treba dokupiti posebne nosače. Projekcija u manjim prostorijama, pred malom publikom, veoma je komforna, pošto EMPO-820 pravi samo 38 dB buke. Pri tom je najmanje rastojanje od platna svega 0.82 metra, sa dijagonalom slike od 76 cm.

EMP-820 ne donosi nikakve revolucionarne novine, već mala unapređenja ionako vrhunskih modela iz 800 serije. S obzirom na njegove male dimenzije, pristojnu masu od 4.2 kg i prilično robustnu konstrukciju, on je utlimativno rešenje za velike firme koje imaju potrebu i za projekcijom pred većim auditorijumom, ali i za radom na terenu. Ozbiljna mana je cena od preko 5.000 evra (bez poreza), koja je priličan zalogaj čak i za veće firme, a da i ne pominjemo neprijatnost nošenja tako skupe sprave na službeni put. Što se svega ostalog tiče, EMP-820 zaslužuje najviše ocene.

Cena: 5.040 evra

- vrhunski kvalitet slike, prilično tih rad, mogućnosti podešavanja

- visoka cena uređaja, radni vek lampe od samo 1.500 sati

Korisne adrese:

BS Procesor
http://www.bsprocesor.com

CT Computers
Vladimira Popovića 8, Beograd
tel: 011/2015-555

SLEDEĆI TEKST U PC #85
preview
Windows vremeplov
Bojan Stojanović


NativeTeams

Realme

AB Soft

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter