GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #86 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #86 (25) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #86 (Februar 2003)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Sila na n
Vladimir Cerić
Iako setovi čipova za matične ploče nisu glavna sfera njenog interesovanja, kompanija nVidia je verzijom 2 svog nForce-a uspela ponovo da zauzme tron na Socket A tržištu.
nopreview
Za leteće prezentatore
Milan Četić
Hewlett-Packard je relativno skoro stupio na tržište projektora, za šta priličnu zaslugu ima Compaq, koji je nudio nekoliko zanimljivih modela kada ga je HP preuzeo. Kako rade novi HP-ovi projektori, sb21 i sb31, ali i kakve su razlike između LCD i DLP tehnologija?
preview
Aleksandar Veljković
nVidia kartice danas moraju da poseduju dopunske argumente u vidu dodatne opreme kako bi održale ravnotežu sa ATI-jem. Tri kartice koje smo dobili na test očigledan su primer takve filozofije...
preview
Milan Bašić
Deo Acer-a pod novim imenom u poslednje dve godine izaziva konkurenciju odličnim odnosom kvaliteta i cene. Iz širokog proizvodnog programa, do nas su među prvima stigli TFT monitori.
nopreview
Novi dizajn za novo vreme
Milan Bašić
Najnoviji modeli LG Flatron serije predstavljaju prirodnu evoluciju tehnologije ravnih ekrana koju forsira ova korejska firma. Zato je glavni novitet dizajn, sasvim u skladu sa trendovima na računarskom tržištu.
preview
Aleksandar Šušnjar
Iznenada je došao trenutak kada ste shvatili da vam je preko potrebna video-kamera ili ste videli da je cena video-kamera značajno niža nego ranije i mislite da bi bilo dobro da se mašite za džep? Ali, koja je kamera ona prava? Upoznajte tehničke karakteristike, prednosti i mane pojedinih rešenja da biste kompetentno izabrali.
nopreview
Smart kartice u praksi
Goran Obradović
Šta je to što smart karticu čini tako praktičnom? U nastavku naše priče o "pametnim" karticama pozabavićemo se njihovom primenom, kako u kućnim, tako i u poslovnim okruženjima.
nopreview
Ogoljeni Gigabyte
Vladimir Cerić
Gigabyte je kompanija koja nam je najviše poznata po proizvodnji matičnih ploča. Odskora kod nas možete naći i njihove barebone sisteme...
nopreview
Panasonic DV
Voja Gašić
Cene DV kamera polako ali sigurno padaju. Panasonic je predstavio niz modela koji će dovesti u iskušenje (ne samo) amatere, a pred nama su se ovoga meseca našli NV-G3 i NV-G5.
nopreview
Canon EOS D60
Milan Četić
Profesionalni digitalni fotoaparati polako prestaju da budu statusni simbol. Canon-ov novi model EOS D60 pruža visok kvalitet i brojne mogućnosti po pristupačnoj ceni...
nopreview
Kućni projektori
Voja Gašić
Kada nabavite DVD i pristojne zvučnike, povežete računar sa televizorom i "zavrtite" neki film, lako se može desiti da vam se kućni ekran učini neuobičajeno malim. Veći televizor ili možda...
nopreview
Sony fotoaparati
Branislav Bubanja
Već veoma bogata domaća ponuda digitalnih fotoaparata dobila je važne prinove: u "igru" ulazi Sony, sa novim modelima iz Cyber-shot P serije.
nopreview
Na sasvim sigurnom mestu
Vladimir Cerić
Nije lako naći dovoljno siguran medij za prenos i skladištenje veće količine podataka. Jedno od mogućih rešenja pruža tehnologija magnetno-optičkih (MO) diskova.
nopreview
Genius table
Branislav Bubanja
U svetu dizajna dobra tabla za crtanje znači mnogo. Zbog toga će novi modeli Genius grafičkih tabli obradovati grafičke profesionalce koji su projektantski sto zamenili računarskim desktop-om.
nopreview
48 puta (ni)je prebrzo
Vladimir Cerić
Testirali smo aktuelnu ponudu 48-brzinskih CD-ROM pisača, modele LiteOn LTR-48246S, Microstar MSI-8348, Teac W548E i Waitec Storm 48/1, razmišljajući o tome da li napredak u tehnologiji uvek donosi i boljitak za kupca...
nopreview
HP Business Inkjet 3000
Milan Četić
Serija Business inkjet-ova nastala je još 1998. godine, kao pokušaj da se inkjet tehnologija približi poslovnom svetu, koga zanima pre svega brz rad i niski troškovi eksploatacije. Model 3000 je prvi koji uspeva da izbegne kompromise - HP je uspeo da napravi inkjet printer koji po svemu može da se meri sa kolor laserima.
nopreview
Canon i550 Color Bubble Jet
Marko Mihajlović
Canon u svoj program inkjet štampača uvodi novi model namenjen ekonomskoj eksploataciji bez gubitka kvaliteta. Pred nama se našao štampač namenjen širokom spektru primena, što pokazuju njegova brzina i kvalitet štampe koji su konstantni u svim uslovima eksploatacije.
nopreview
Minolta PagePro 1250w
Milan Četić
I kod nas polako stižu svi svetski proizvođači laserskih štampača, a među njima je i japanska Minolta, koja je tek nedavno ozbiljno nastupila sa ovom vrstom uređaja. Pre nekoliko meseci smo prikazali model PagePro 1200w, a sada vam predstavljamo njegovog "friziranog" naslednika, PagePro 1250w.
nopreview
LaserJet 1005w
Milan Četić
Hewlett-Packard je upravo predstavio novi laserski štampač u veoma popularnoj ekonomskoj klasi. Novi model je skuplji od prethodnika, pa vredi videti novitete koje donosi...
nopreview
Epson Stylus C82
Milan Četić
Epson-ovi inkjet štampači su poznati po vrhunskom kvalitetu štampe fotografija, ali nisu previše omiljeni u kancelarijama gde se cene brzina i štampa na običnom papiru. Zato je Epson pretprošle godine po prvi put tržištu predstavio model C70 i C80, a sada su stečena iskustva ugrađena u C82.
nopreview
Philips Garbo
Milan Četić
Iako po nekim tehničkim karakteristikama nisu na prvom mestu, Philips-ovi LCD projektori su vrlo mudro koncipirani i imaju prednosti u nekim od ključnih parametara. Takav je i Garbo, najnoviji model namenjen za Home Theather sisteme.
nopreview
Nikon Coolpix 4300
Milan Četić
Četvoromegapikselni aparati su prestali da budu luksuz, i sve ih je više namenjenih fotografima amaterima koji imaju nešto dublji džep. Takav je i Nikon-ov najnoviji Coolpix 4300, aparat ozbiljih mogućnosti sa komandama prilagođenim potrebama amatera.
nopreview
Creative MuVo 64MB
Vladimir Anastasijević
Creative MuVo je pravi predstavnik nove generacije MP3 plejera dimenzija prosečnog upaljača. Njegov dodatni adut je kombinovanje sa USB diskom.
nopreview
Lepi k'o na slici
Voja Antonić
"Ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži" je staro pravilo koje su proizvođači profesionalne foto-opreme upotrebili u borbi protiv digitalne fotografije. Kako rade mašine koje fajlove sa vaših CD-ova brzo i sigurno transformišu u fotografije?
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Cordless Desktop Optical miš i tastatura, CyberHome DVD plejer, FIC matične ploče, iRiver iFP-180TC MP# plejer, n50 SpeedPad, Neo dodaci, Nokia 3510i monilni telefon, Nostromo n50 SpeedPad, PlayWorks PS2000 Digital zvučnici i Sony CyberShot DSC-U10 fotoaparat.


NIS

Ingram Micro

Sinergija22


NLB Banka

YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter