GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #87 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #87 (25) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #87 (Mart 2003)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Acer-ova tablica
Dejan Ristanović
Tablet PC računari se već nekoliko meseci nalaze u žiži interesovanja, pa poznati proizvođači žure da obogate ponudu i u ovoj oblasti. Acer je, modelom TravelMate C100, među prvima stigao na cilj...
nopreview
Obračun u velikom stilu
Vladimir Cerić
"Rat" proizvođača procesora predstavlja glavni zamajac hardverske industrije. Obnavljanje opreme je neminovno, pa treba izabrati procesor koji najbolje odgovara konkretnim potrebama. Isprobali smo najbrže Intel-ove i AMD-ova kandidate.
preview
Milan Četić
Skeneri su prešli dug put od skupih uređaja namenjenih DTP profesionalcima do uobičajenih alatki kućnih korisnika i poslovnih ljudi koji ne mogu da kažu zbogom papiru. Testirali smo i uporedili 20 modela iz srednje klase.
preview
Aleksandar Veljković
Na tržištu je toliko različitih varijacija nVidia i ATI GPU jedinica, da nije nimalo jednostavno prepoznati "onu pravu". Kao i obično, deo misterije ćemo pokušati da odgonetnemo testiranjem novih modela...
nopreview
Tabla + monitor = Cintiq
Branko Nikitović
Wacom je odavno napravio odličnu tehnologiju za proizvodnju grafičkih tabli sa isto tako odličnim "olovkama" koje ne zahtevaju napajanje. Sada je krenuo korak dalje, integrišući tu tehnologiju sa monitorima.
nopreview
Novi pogledi na monitore
Branko Nikitović
Veliki proizvođači znaju da su novi modeli jedini način da se ostane u tržišnoj trci, pa su pred nama dva ViewSonic-ova predstavnika TFT tehnologije ali i jedan dobrodržeći CRT ekran.
nopreview
Budućnost bez tastature
Miljan Jovanović
Mnoge "neverovatne" stvari iz SF filmova, a pre svega one koje su se odnosile na napredak elektronike i tehnike uopšte, polako postaju stvarnost. Isprobali smo novo čudo koje se zove Toshiba e740.
nopreview
Dvostruko ubrzanje
Vladimir Cerić
Promocijom Granite Bay čipseta Intel se oprostio od RAMBUS memorije i oberučke prihvatio sve popularniji DDR. S druge strane, ni rešenja sličnih potencijala za AMD ne zaostaju mnogo...
nopreview
DFI ploče
Aleksandar Veljković
DFI nije novo ime u svetu proizvođača matičnih ploča. Kod nas njihove ploče nisu preterano poznate, ali bi se to u budućnosti moglo promeniti.
nopreview
DivX... zamalo
Voja Gašić
Univerzalni plejer koji će "svirati" sve moguće diskove koje ubacite verovatno spada među najpoželjnije uređaje zabavne elektronike. Kombinovani Kiss-ov DVD/DivX plejer je zato primljen sa oduševljenjem, ali...
nopreview
Digitalni kadar iznutra (2)
Aleksandar Šušnjar
Posle prošlomesečnog opisa funkcionisanja digitalnih kamkordera, prelazimo na pregled i analizu njihovih karakteristika.
nopreview
Olympus za ambiciozne
Aleksandar Veljković
C-5050 i C-730 UZ su dva najzanimljivija Olympus digitalna fotoaparata u takozvanoj kompakt klasi. Njihove karakteristike, srećom, nisu nimalo oslabljene smanjenjem dimenzija. Naprotiv...
nopreview
Tri puta tri megapiksela
Branislav Bubanja
Fotoaparate od 3 megapiksela donedavno smo smatrali klasom za koju treba "odrešiti kesu". Situacija se u međuvremenu bitno promenila - Toshiba PDR-M70, Olympus C-300 Zoom i Samsung Digimax 340 uspostavljaju novu ravnotežu kvaliteta i cene.
preview
Voja Gašić
Fujitsu-Siemens je pripremio snažnu mašinu namenjenu pre svega kancelarijama. Isplati li se ta kupovina u odnosu na druge brand name računare i "kosooke" PC-je?
preview
Voja Gašić
Horizont je Jugodatina serija računara za beskompromisne korisnike, a njen najnoviji član je pre svega kućni računar za one koji traže vrhunske karakteristike. Podvrgli smo ga našim testovima...
nopreview
TFT protiv DLP-a
Voja Gašić
Ako se još niste odlučili između DLP i TFT tehnologije kod projektora, predstavljamo tri nova modela firmi Epson i BenQ koji vas mogu ubediti da TFT još nije zastareo ili da DLP ne mora da bude tako skup.
nopreview
DVD pisači za svakoga
Milan Četić
DVD pisači su donedavno bili vrlo skupa i luksuzna roba, namenjena prvenstveno arhiviranju podataka. Pad cena praznih medija ali i sve veća potražnja podstakli su razvoj i masovniju proizvodnju novih modela. Pojačana konkurencija dovela je do drastičnog pada cena, tako da sada DVD pisači postaju pristupačni i "smrtnom" korisniku. Uporedili smo tri nova predstavnika DVD-RW i DVD+RW tehnologija: LG GMA-4020B, Philips DVDRW228 i Teac DV-W50EK.
nopreview
Epson Stylus 915 Photo
Marko Mihajlović
Epson Stylus 915 Photo je novi predstavnik generacije Photo štampača, ojačan PC Card slotom LCD ekranom. Naravno, nećete ga uvek koristiti odvojeno od računara...
nopreview
Philips 420P30 plazma monitor
Marko Mihajlović
Plazma ekrani i dalje predstavljaju veoma skupu "novotariju", ali su aktuelne generacije plazma ekrana pune inovacija. Takav je i Philips-ov model Brilliance 420P30/00.
nopreview
Canon MPC200 i Epson CX3200
Marko Mihajlović
Canon MPC200 Photo i Epson CX3200 su dva zanimljiva multifunkciona uređaja, pri čemu se Canon orijentisao ka poslovnim, a Epson ka kućnim korisnicima. Ipak, polje primene je šire nego što na prvi pogled izgleda...
nopreview
Samsung ML-1250 i ML-1450
Milan Četić
Isprobali smo dva nova Samsung-ova laserska štampača, čiji su glavni aduti "bogat" nanos tonera kombinovan sa niskom cenom, odnosno robusna konstrukcija i potencijal za rad u mreži.
preview
Vladimir Cerić
Ako ste u nekoj od prodavnica koje smo predstavili prošlog meseca kupili vaš novi računar, verovatno ste poželeli da ga dopunite nekim atraktivnom dodatkom ili sitnicom. Srećom, ponuda je raznovrsna...
nopreview
Bez žičanih okova
Vladimir Anastasijević
Bežična komunikacija se sve češće sreće ne samo u povezivanju računara, već i u radu sa periferijskom opremom. Kako sve to funkcioniše u poslovnom okruženju?
nopreview
Dva plejera "za poneti"
Branislav Bubanja
Iako su prvi meseci svake godine tradicionalno siromašni novitetima, u našim prodavnicama su se pojavila sva nova, interesantna MP3 CD plejera. Predstavljamo favorite firmi iRiver i Philips.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Casio e-data bank ručni časovnik, Discovery CD box DA40 kutije za diskove, GemPlus GemPC410/430 smart card čitači/pisači, Innovision Q-Cute MP3 plejer, JNC providna PC kućišta, Philips multimedijalno postolje za monitor, Philips Sonic Edge zvučna kartica, Shuttle nForce2 barebone ploča i kućište, SyncMaster 172W monitor i WMG Music Disk (kombinovani MP3 plejer i USB disk).


NIS

Ingram Micro

Sinergija22


NLB Banka

YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter