GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #182 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
INFOFEST na maturi
Jelica Protić
Od 2. do 8. oktobra na Miločeru je održan 18. INFOFEST, koji je pod sloganom "Ispit zrelosti" okupio ICT profesionalce, željne da na novom mestu i sa novom energijom razmene iskustva i ideje.
- PC #182 (Novembar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

INFOFEST na maturi

(kliknite za veću sliku)

Sa ambicijom da ostane mesto okupljanja vrhunskih ICT profesionalaca iz čitavog regiona, ali i da za osamnaesti rođendan započne neki novi i dinamičniji život, INFOFEST se iz Budve preselio u Miločer, gde se kompletan program festivala odvijao u luksuznom hotelu „Maestral“, koji se pokazao kao odličan domaćin za ovakvu vrstu skupa.

U novom okruženju

Otvaranje INFOFEST‑a na novom mestu okupilo je dobro poznata, ali i neka nova lica. Na terasi hotela „Maestral“ učesnike je pozdravio gospodin Zoran Sekulić, izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore, koja je bila pokrovitelj svečanog otvaranja Festivala. Gospodin Milan Mrvaljević, direktor INFOFEST‑a, naglasio je da odnos prema informacionim tehnologijama predstavlja pravi ispit zrelosti svakog civilizovanog društva koje teži evropskim integracijama. Zatim je Festival zvanično otvorio prof. dr Vujica Lazović, potpredsednik Vlade Crne Gore.

Okosnicu INFOFEST‑a već godinama predstavlja kompanijska izložba, koja je ove godine postavljena u mnogo prikladnijem prostoru, u holu hotela „Maestral“. Koncentracija učesnika Festivala na jednom mestu i minimalistički pristup uređenju štandova omogućili su živu komunikaciju sa preko 1.000 posetilaca, ali i između samih učesnika izložbe, koji su kovali planove za zajedničke projekte. Izlagači su bili: MFC Mikrokomerc, Pošta Crne Gore, Čikom, Saga, E‑Smart Systems, Kreditni biro Crne Gore, ASW inženjering, a po prvi put na zajedničkom štandu su se predstavili ABBYY, Žejn, Energoprojekt Energodata i Fujitsu, koji su prikazali rešenja za transformaciju dokumenata u elektronski oblik.

Centralni program tokom pet radnih dana Festivala obeležile su kompanijske prezentacije u Kongresnoj sali i Plavom salonu gde su se, pored pomenutih kompanija, kao ekskluzivni učesnici istakli i Oracle, Crnogorski Telekom i Asseco SEE. Posle brojnih prezentacija, u večernjim satima nastavljana su neformalna druženja, uz atraktivne muzičke programe raspevanih dama „The Frajle“ iz Novog Sada, kao i grupe „Mostar Sevdah Reunion“.

Interaktivne forme

(kliknite za veću sliku)

INFOFEST je ove godine nastavio trend negovanja interaktivnih festivalskih formi. Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore organizovala je dve sesije o aktuelnim pitanjima u regulaciji sektora elektronskih komunikacija, ali i krstarenje Bokom uz muziku i morske plodove, koje je podsetilo na vremena kada se pod zastavom INFOFEST‑a često plovilo na ovakav način.

Pored prezentacija firmi, izloženi su i autorski radovi. Priznanje za kvalitet rada dodeljeno je Nini Čukić, Bojanu Milinkoviću i Željku Vasiljeviću, a nagradu za najbolji rad dobili su Goran Đorđević i Milan Marković.

Poslednje veče INFOFEST‑a bilo je nešto drugačije nego ranijih godina, zahvaljujući kvalifikacionim utakmicama koje su te večeri igrale kako reprezentacija Crne Gore, tako i reprezentacija Srbije. Svečana ceremonija je zato održana u popodnevnim satima, a nagrađeni učesnici – kompanija „Čikom“ koja je dobila veliku nagradu INFOFEST‑a, i kompanija „Saga“ koja je imala najbolje projektno rešenje „Interacive Banking kroz finansijski portal“, slavile su na terasi „Maestrala“ uz prve kapi kiše. INFOFEST matursko veče nastavilo se na morskoj obali u kafeu „Barka“, pa je i INFOFEST barka stigla u sigurnu luku, a njeni putnici sa nestrpljenjem očekuju novu plovidbu.

SLEDEĆI TEKST U PC #182
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter