GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #182 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Dejan Ristanović
Prvi put kod nas su nezavisno izmereni i upoređeni kvaliteti mobilnih mreža za prenos glasa i podataka, uz primenu metodologije časopisa connect koja se koristi u nekoliko razvijenih zemalja. Skor je dobar, ali pobednik može da bude samo jedan. Ove godine to je Vip mobile.  «pročitajte više»
- PC #182 (Novembar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Bojan Stanojević
Krenimo na put do vašeg novog laptopa - istražili smo ponudu u Tehnomanijinim prodavnicama i napravili izbor interesantnih modela. Na vama je da razmislite o onome što vam je potrebno i izaberete jedan od njih. A onda, laptop u torbu, pa na put...
preview
Mladen Mijatović
Unica Wireless uređaji omogućavaju vam da modifikujete postojeću električnu instalaciju i dodate joj nove, pametne funkcije brzo i jednostavno. Nema bušenja i rušenja zidova i provlačenja novih kablova!
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Vladimir Cerić
nopreview
Elektronske konferencije u zapećku
Branislav Mihaljev
Lako je reći da su elektronske konferencije, direktna komunikacija korisnika, važan adut Interneta. U poslednje vreme kvalitet te kominikacije je opao, a jedan od razloga je, koliko god to neobično zvučalo, nedostatak dobrih tehničkih rešenja.
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
Ljudi sa eBook čitačima na plaži i bebe u kolicima koje petljaju po ekranu tableta... Nije ni čudo da će i tenkovi vrlo bliske budućnosti imati touchscreen!
nopreview
Konačno... Bulldozer
Miloš Stamenković
Novi AMD-ov procesor bio je nekoliko meseci tema broj jedan među IT entuzijastima, koji su sa velikim interesovanjem iščekivali da se Bulldozer pojavi na tržištu. AMD FX 8150 je konačno pred nama!
nopreview
Intex telefoni za više kartica
Marko Medić
Telefoni s podrškom za više SIM kartica su još uvek retke zverke u svetu mobilne telefonije. Zato smo sa interesovanjem pogledali Intex-ovu ponudu.
nopreview
Sedmorka za deceniju
Milan Bašić
Zapitate li se povremeno kako će za pet ili više godina izgledati svet? Ovog puta u našim mislima je elektronika: izdvojili smo sedam inovacija koje se još uvek "krčkaju" u laboratorijama ili su u ranoj fazi komercijalizacije, ali za koje se već sada može reći da su posebne i, što je još važnije, moguće.
nopreview
Adapteri za brži WiFi
Mladen Mijatović
WiFi po novom N standardu nudi veće brzine, pogodne za streaming multimedije i druge zahtevne aplikacije. TP Link nudi veliki izbor pristupačnih adaptera kojima možete da osvežite svoj stari računar.
preview
Voja Gašić
Domaća "mrežna maca" je napredovala, pa u trećem izdanju ovaj tablet krasi vrlo pristojan hardver, uz vrlo umerenu cenu.
nopreview
Odlična slika i pri slabom svetlu
Mladen Mijatović
Axis je razvio tehnologiju Lightfinder koja na kamerama daje oštru sliku sa malo šuma i očuvanim bojama, čak i u polumraku - gotovo je sa skrivanjem.
nopreview
Treća dimenzija - vrlo povoljno
Branislav Bubanja
3D televizori su privlačni, ali kupovinu odlažemo kad shvatimo kolika dubina džepa nam je potrebna za njih. Mora li da bude baš tako? LG, modelom DM2350D Cinema 3D, dokazuje da ne mora...
preview
Branislav Bubanja
Još od 1963. godine, kada je napravljen prvi prototip miša, on suštinski nije menjao izgled. Da li je došlo vreme za promene? Genius je pripremio miša u obliku prstena, Ring Mouse, kao i Pen Mouse usmeren prema ljudima koji pero vole više od miša...
nopreview
Nikon V1
Nenad Veljković
Nikon je oko CX 10 Mp CMOS senzora stvorio Nikon 1 liniju foto-aparata, sa četiri ultra portabilna objektiva i novim eksternim blicem. Tu liniju čine dve kamere sa izmenljivim objektivima, V1 (high-end model) i kompaktnija, jeftinija J1. Pođimo sa vrha...
nopreview
Notebook nosi Pradu
Andrijana Maksimović
Kao tehnološki napredna pripadnica ženskog roda, kupili ste notebook zavidnih performansi, ali avaj - nezavidnog izgleda. Evo nekoliko predloga kako da ušminkate svoj laptop i od ružne Beti napravite Bijonse.
nopreview
Petica za gestove
Stevan Josimović
Smrt vođe Apple-a nije omeo ovu kompaniju da predstavi verziju 5 operativnog sistema za svoju mobilnu platformu. Život se nastavlja, kao i trka sa konkurencijom - analizirali smo glavne adute novog iOS-a.
nopreview
QuarkXPress u novom DTP svetu
Bojan Stojanović
Bio jednom jedan Quark... koji je u međuvremenu stigao do verzije 9, ne menjajući se previše. Može li se, sa nekoliko preciznih nadogradnji i novom podrškom za elektronske knjige, opstati na uzburkanom tržištu grafičkih alata?
preview
Vladimir Cerić
Današnji multimedijalni svet se zasniva na slikama, statičnim ili pokretnim, i svima nam je potreban alat koji će nam pomoći da to obilje informacija nekako prilagodimo. Moguće rešenje je novi Corel Photo & Video X4.
preview
Boris Stanojević
GIS tehnologije se prilagođavaju tržišnim trendovima, a pre svega cloud konceptu i sveprisutnim mobilnim uređajima. Da vidimo kako se u tim promenama snalazi lider, ArcGIS kompanije ESRI.
nopreview
Osmica u poslovnom okruženju
Kristijan Lazić
Kaspersky je preskočio verziju 7 svog najpopularnijeg poslovnog paketa naglašavajući da novi Endpoint Security ne donosi samo kozmetičke novitete. Da vidimo šta se promenilo...
nopreview
Čestitka za novi početak
Kristijan Lazić
Uložite u obrazovanje: ISACA sertifikati predstavljaju ulaznice za profesionalne krugove i povećavaju šansu da dobijete dobar posao. Doduše, do njih nije lako stići...
preview
Stevan Josimović
Kamere prate naše kretanje na ulici, banke naše finansijske transakcije a provajderi i pretraživači naše aktivnosti na Mreži. Nije uzalud Isaac Asimov rekao da se napredak tehnologije može meriti ugrožavanjem privatnosti korisnika te tehnologije...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
AVG Free Edition, Acronis TrueImage, PowerArchiver i ImgBurn.
nopreview
Koliko poznajete svoj biznis?
Vladimir Cerić
Dobar prodavac će vam navesti sve razloge zbog kojih treba da kupite ERP softver. Dobar konsultant će vam reći da je to beskorisno ako nemate uređene poslovne procese. Kao i uvek, istina je negde između...
preview
Vladimir Cerić
Tradicionalno najveći izazov za implementaciju poslovnih rešenja su klijenti sa komplikovanim maloprodajama. Naročito ako su globalni brend, kod kojeg lokalni sistem treba integrisati sa drugim rešenjima. Takav je bio slučaj sa lancem Mr. Bricolage u Srbiji.
nopreview
Server i uštede
Vladimir Cerić
Ako nemate svoje informatičko odeljenje, najvažnije je da vam IT infrastrukturu čine pouzdana i proverena rešenja, koja se neće kvariti i stvarati vam glavobolje. Nekad i jeftina rešenja mogu biti sasvim dobra. Fujitsu nudi dva Primergy servera.
nopreview
Poslovni softver u poljoprivredi
Mladen Mijatović, Snežana Arambašić Aleksić
Da informacione tehnologije imaju svoju primenu i van strogo urbanog okruženje, svedoči i slučaj kompanije "Ekomlek" koja se bavi preradom mleka, u čemu im pomažu PS.IT softverska rešenja.
nopreview
Ratovi patentima
Branko Nikitović
Svedoci smo do sada neviđenog broja patentnih tužbi u svetu proizvođača vrhunskih telefona, a naravno i ogromnih iznosa koji se ulažu u kupovanje patenata. Stiče se utisak da svako ratuje sa svakim, iako ima i udruživanja i saradnje tih istih strana. Gde je tu logika?
nopreview
Kamera kao brava
Mladen Mijatović
Svaka kamera za video-nadzor je zapravo elektronski vratar, a Mobotix T24 ima i funkciju interfona, koji uz dodatni modul može da upravlja električnim bravama, motorom za otvaranje kapije, svetlom...
nopreview
Elektronske knjige - pogled sa Mreže
Vesna Milošević
Da li će đaci budućnosti u školu ići samo sa tablet računarima i šta će biti sa papirnim knjigama? Prošetali smo Mrežom u potrazi za alternativama.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
preview
Aleksandra Šakić
Prvi put je u Srbiji organizovan Sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata. Kompanija Duke & Peterson je od 29. septembra do 2. oktobra okupila brojne proizvođače, prodavce, ali i ljubitelje vrhunske tehnologije u oblasti informacionih tehnologija i kućnih aparata. Kako je bilo na sajmu?
nopreview
Voja Gašić
Jedan od najvećih izložbenih štandova na CE&HA sajmu potrošačke i zabavne elektronike imala je kompanija Panasonic. Na štandu se obreo i gospodin Istvan Stark, direktor predstavništva za jugoistočnu Evropu. Razgovarali smo sa njim o tržišnoj strategiji kompanije Panasonic.
nopreview
Sinergija: I dalje u oblaku
Vladimir Cerić
Jedanaesta Sinergija je, baš kao i prethodna, imala za temu cloud computing. Promovisana vizija računarstva u oblaku se ove godine čini mnogo bližom, zahvaljujući proizvodima poput Office-a 365.
preview
Jelica Protić
Od 2. do 8. oktobra na Miločeru je održan 18. INFOFEST, koji je pod sloganom "Ispit zrelosti" okupio ICT profesionalce, željne da na novom mestu i sa novom energijom razmene iskustva i ideje.
nopreview
Odabrani bajtovi
Ladislav Struharik
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #182
Jednu od standardnih sekcija smo ovoga puta promovisali u temu meseca - dolaze novi antivirusni programi, treba ih isprobati i opredeliti se za onaj koji vam najviše odgovara. Pošto zaštitite računar, krenite dalje i instalirajte zanimljive programe - ovoga puta tu je Corel PaintShop Pro X4 u specijalnoj trial verziji, zatim Acronis True Image Home 2012 te NTI Media Maker koji je sada savršeno prilagođen YouTube servisu. A ukoliko vam jedan računar nije dovoljan, pretvorite ga u nekoliko kompjutera, uz novi VMWare Workstation 8, pa probajte antivirusne programe na raznim platformama, a da biste se malo i zabavili pogledajte PC TimeLine ili skrivene kamere sekcije PC Fun.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter