GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #182 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
CE&HA premijera
Aleksandra Šakić
Prvi put je u Srbiji organizovan Sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata. Kompanija Duke & Peterson je od 29. septembra do 2. oktobra okupila brojne proizvođače, prodavce, ali i ljubitelje vrhunske tehnologije u oblasti informacionih tehnologija i kućnih aparata. Kako je bilo na sajmu?
- PC #182 (Novembar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

CE&HA premijera

(kliknite za veću sliku)

Tokom tri dana, koliko je sajam trajao, više od 13.000 ljudi posetilo je hale 1 i 4 Beogradskog sajma. U prvoj hali posetioci su imali priliku da vide novitete proizvođača kao što su Nokia, HTC, Canon i mnogih drugih svetski poznatih brendova. Štand Samsung‑a posebno se isticao, a fokus je bio na konceptu pametnih televizora, oblasti u kojoj ovaj proizvođač postavlja standarde. U istoj hali posetioci su mogli da vide i megashop Tehnomanije i kupe uređaje uz popust od 10% u odnosu na standardnu cenu u prodavnicama.

Noviteti i popusti nisu bili jedini sadržaj sajma. U hali 4, pored izložbenog dela kućnih aparata, najviše pažnje privukao je deo posvećen gejmerima, gde je organizovano finale u takmičenju World Cyber Games (WCG). To je najveće nadmetanje u kompjuterskim igricama na svetu i već godinama okuplja najvatrenije gejmere planete. Održava se najpre na regionalnom nivou, a državni pobednici odlaze na svetsko finale, koje će se ove godine održati u južnokorejskom gradu Busanu. Pored toga što je prvi put organizovano u okviru CE&HA sajma, WCG je premijerno u igre regionalnog finala uvrstio i StarCraft 2, uz gejmerima već dobro poznati Counter Strike.

(kliknite za veću sliku)

Svesna važnosti ovog sajma za naše tržište, naša Redakcija je odlučila je da podrži organizatora, na svoj način. U saradnji sa "Tehnomanijom" kreirali smo specijalno izdanje – vodič kroz novitete u ponudi izlagača. Naravno, PC Press je imao i svoj štand, na kojem su posetioci mogli neka od naših izdanja da dobiju besplatno, kao i da se pretplate na časopise PC Press i connect po najpovoljnijim cenama do sada.

Cilj sajma bio je da omogući velikom broju proizvođača direktan pristup potrošačima, a s druge strane, posetiocima da se upoznaju s najnovijim tehničkim dostignućima, da se dobro zabave, kao i da uštede prilikom kupovine. Kada se u obzir uzme da je sajam ove vrste kod nas organizovan prvi put, može se reći da je bio uspešan. Za sledeću godinu organizatorima ostaje još veći izazov – bolje upoznati tržište i proizvođače sa značajem ovog sajma, a potencijalne posetioce sa svim zanimljivostima koje ih očekuju. Vidimo se dogodine na Sajmu!

SLEDEĆI TEKST U PC #182
preview
INFOFEST na maturi
Jelica ProtićRoche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter