GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #193 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
INFOFEST 2012: na suncu, o oblacima
Jelica Protić
Od 30. septembra do 6. oktobra u Miločeru je održan 19. INFOFEST koji je, pod sloganom "Trebaju nam mostovi", okupio oko 1000 učesnika zainteresovanih za prezentaciju najnovijih trendova u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
- PC #193 (Novembar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

INFOFEST 2012: na suncu, o oblacima

(kliknite za veću sliku)

Sa osamnaest godina iskustva, prestižni informatičarski skup INFOFEST prošle godine se preselio iz Budve u Miločer, gde je ove jeseni ponovo održan, po veoma lepom i sunčanom vremenu, uz veliki entuzijazam organizatora i brojnih kompanija iz regiona, koje su predstavile svoje nove projekte na izložbenim štandovima i u konferencijskim salama. Na velikoj bini pored mora festival je otvorio predsednik Skupštine Crne Gore, gospodin Ranko Krivokapić, a učesnicima se u ime programskog odbora INFOFEST-a inspirativnim govorom obratio profesor dr Igor Radusinović.

Kompanijska izložba, postavljena u holu hotela „Maestral“, privukla je veliki broj posetilaca, a obišao ju je i predsednik Vlade Crne Gore, gospodin Igor Lukšić. Okosnicu izložbe činili su štandovi firmi Čikom, Digit, Pošta Crne Gore, E‑Smart Systems, a zajedniči štand imali su Energoprojekt Energodata i Žejn. Programski deo skupa otvoren je prvog dana festivala predavanjem gospodina Dejana Cvetkovića na temu mogućih uticaja regulacije upravljanja Internetom. Status ekskluzivnih učesnika imale su firme: Čikom, MFC Mikrokomerc, ASSEco SEE, SBS, Pošta Crne Gore, Energoprojekt Energodata, Crnogorski Telekom, HP i Saga.

Pored kompanijskih prezentacija, niz zapaženih programa organizovalo je Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore, koje je predstavilo svoje projekte e‑uprave, a Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore organizovala je jubilarnu, 10. međunarodnu konferenciju. U dve sesije predstavljeno je 17 stručnih radova. Vanesa Čačković održala je predavanje po pozivu na temu kulture bezbednosti u Cyber svetu.

(kliknite za veću sliku)

Inostrani gosti iz oblasti komunikacionih tehnologija učestvovali su na međunarodnoj radionici WECT 2012, kojom je predsedavala profesorka dr Milica Pejanović Đurišić. Održana je i šesta ECDL konferencija, za čije učesnike je organizovano krstarenje. Koktel kompanije Digit, izlet u Kotor, muzičko veče i završno „Veče sa prijateljima“ u kafeu „Barka“ na plaži hotela „Maestral“ potvrdili su da INFOFEST, pored visokog stručnog renomea, tradicionalno nudi i dobru zabavu.

Na zatvaranju festivala, njegov direktor gospodin Milan Mrvaljević proglasio je najzapaženije učesnike. Nagrada za najbolje projektno rešenje pripala je firmi MFC Mikrokomerc za projekat digitalne biblioteke, dok je za najbolji nastup nagrađen E‑Smart Systems iz Beograda. Festival je zatvorio jedan od njegovih doajena iz kompanije Saga, gospodin Goran Đaković, sa nadom da ćemo INFOFEST‑u ostati verni i kada sledeće, dvadesete godine izađe iz tinejdžerskog doba.



Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter