GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #200 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Mreža je već u zidu
Dejan Ristanović
Pametni televizor je u jednoj sobi, računar u drugoj... Ne morate da razvlačite kablove niti da se poverite neizvesnosti WiFi-ja - filmovi mogu da teku kroz žice koje su već u zidovima. Potreban vam je samo par D-Link DHP-310AV adaptera, a za naše čitaoce obezbedili smo popust...
- PC #200 (Jun 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Mreža je već u zidu

D-Link DHP-310AV. Tip uređaja: Mrežna kroz električnu instalaciju * Konektor: RJ-45 Ethernet * Brzina protoka: 200 Mbps (teorijski) * Cena: 2.499 dinara.
(kliknite za veću sliku)

Adapteri za umrežavanje preko naponskih vodova su odavno prevazišli dečje bolesti – danas pomoću njih nastaje funkcionalna i pouzdana mreža, dovoljno brza za prenos multimedijalnih sadržaja, čak i u full HD rezoluciji. D‑Link ima dugu tradiciju proizvodnje jeftinih adaptera, a DHP‑310AV je najnoviji član ove porodice.

Za povezivanje dve tačke u vašem stanu ili firmi potrebna su vam dva adaptera koja ćete priključiti u dve strujne utičnice, recimo u različitim sobama. Dobro je ako su te dve utičnice na istoj fazi, ali nije neophodno. U adaptere priključujete klasične Ethernet (UTP) kablove – jedan adapter ćete povezati sa kućnim broadband ruterom ili switch‑om a drugi, recimo, sa smart televizorom. Pritisnite magični taster na svakom od adaptera kako bi se oni našli i razmenili sigurnosne ključeve i komunikacija počinje, pri čemu je saobraćaj zaštićen od radoznalih komšija 128‑bitnom AES enkripcijom.

U većim stanovima ili poslovnim prostorima možete instalirati više D‑Link adaptera i tako formirati složeniju mrežu – tako štedite vreme i novac jer ne bušite zidove i ne razvlačite kablove, a opet imate pouzdanu mrežu solidnih performansi.

Sami Homeplug adapteri nisu skupi, a našim čitaocima je pri kupovini u „Ušću“ obezbeđen poseban popust – pogledajte detalje na strani 57.Asusplus

BIZIT 2024

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter