GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #203 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
OKI-jevi surovi profesionaci
Novak Jovanović
Štampači namenjeni malim firmama su česti u domaćoj ponudi, ali šta kad firma poraste? Upoznajmo OKI-jeve serije MB700 i MC700, namenjene srednjim i većim radnim grupama.
- PC #203 (Oktobar 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

OKI-jevi surovi profesionaci

(kliknite za veću sliku)

Domaće tržište multifunkcijskih štampača namenjenih poslovnim korisnicima je zasićeno uređajima usmerenim ka manjim radnim grupama i kompanijama sa ograničenim potrebama kada je upravljanje dokumentima u pitanju. Japanski OKI, prepoznavši razvojni potencijal i većih poslovnih sistema, nedavno je u saradnji sa Original Grupom domaćim korisnicima predstavio dve nove serije multifunkcijskih uređaja namenjene kompanijama koje svoju radnu strukturu zasnivaju na srednjim i većim radnim grupama. Dve nove serije, MB700 i MC700, nude niz unapređenja na polju integracije uređaja u već postojeće sisteme upravljanja dokumentima, ali i omogućavaju jednostavnu izgradnju novih prilagođenih potrebama korisnika pomoću sXP (smart Extendable Platform) otvorene platforme.

Monohromatski brzinci

Kako bi omogućili visok nivo fleksibilnosti pri odabiru uređaja koji će zadovoljiti sve potrebe kupca ali neće uzrokovati nepotreban trošak, OKI-jevi inženjeri novu seriju monohromatskih, multifunkcijskih, A4 štampača MB700 zasnovali su na dva osnovna uređaja, MB760 i MB770. Kombinovanjem ovih uređaja i dostupnih dodataka korisnik vrlo lako može prilagoditi multifunkcionalce svojim potrebama. Na primer, najjači model serije MB700 je MB770dfnfax koji pored standardnog mrežnog priključka i automatske dvostrane štampe nudi integrisani finišer i faks jedinicu, a moguća je ugradnja i bežičnog adaptera za jednostavnije povezivanje.

Bitna razlika između multifunkcionalaca MB760 i MB770 je u brzini LED printera koji može da odštampa do 47 A4 stranica u minutu u prvom slučaju, odnosno do 52 strane u drugom, što donekle određuje i direktnu namenu ovih uređaja. OKI je modele zasnovane na MB760 namenio radnim grupama koje se sastoje od najviše 20 korisnika, dok modeli zasnovani na MB770 štampaču mogu opsluživati i radne grupe sa preko 30 članova. Ipak, brz štampač rezolucije 1200×1200 tačaka po inču nije jedini pokazatelj moći novih OKI-jevih uređaja. Preporučeni mesečni obim štampe koji se kreće do 30.000 otisaka i maksimalni od 200.000 otisaka posledica su ugrađenog hard-diska kapaciteta 160 GB, radne memorije od 2 GB i procesora radnog takta podešenog na 1,2 GHz. Kapacitet dostupnog papira prati ove impresivne brojke, pa se sa inicijalnih 630 vrlo lako može proširiti do impresivnih 3160 listova papira formata A4 ili manjeg.

Galerija boja

Serija multifunkcionalaca MC700 bazira se na tri modela uređaja: MC760, MC770 i MC780. Osnovnu razliku među njima čini kolor štampač koji može da izbaci do 28, 34 odnosno 40 otisaka u minutu respektivno. Identični dodaci i osnovni hardver sličan prethodnoj seriji čine MC700 multifunkcionalne printere fleksibilnim. Opsluživanje velikih radnih grupa sa preko 30 korisnika nije značajniji izazov, iako je maksimalni mesečni obim štampe deklarisan na (za kolorce vrlo dobrih) 100.000 odštampanih strana.

Slično prethodnoj seriji, MC700 printere možete da integrišete u postojeći sistem upravljanja dokumentima na više načina, uključujući i bežični ukoliko to okruženje zahteva. Ukoliko softversko rešenje za upravljanje dokumentim u kompaniji nije implementirano, OKI isporučuje potreban sofrver: Alidata Output Mangement i Printfleet Fleet Management. Drugim rečima, ne kupujete samo štampač, već zaokruženo rešenje.

Uređajima iz serija MB700 i MC700 možete da upravljate i direktno, preko ugrađenog kolor ekrana osetljivog na dodir dijagonale 23 cm. Ekran se sastoji od intuitivnog niza upravljačkih tastera i signalnih LED dioda na upravljačkoj konzoli, što daje korisniku punu kontrolu procesa skeniranja ili kopiranja dokumenata.

OKI je nove serije multifunkcijskih uređaja MB700 i MC700 uspešno namenio najzahtevnijim poslovnim korisnicima koji će moći uspešno da ih integrišu u postojeće ili koncipiraju potpuno nove, efikasnije sisteme za upravljanje dokumentima. Domaći poslovni korisnici će tako imati jednu brigu manje.

Korisne adrese:

Original
http://www.originalgrupa.rsZebra

Asus


Orion DataKing

RNIDS

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter