GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #203 > PC.Biz
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Sigurna IT kuća
Jelena Rupnik
RRC Srbija, međunarodni distributer IT opreme i softvera, prikazao je novinarima svoju poslovnu zgradu, u kojoj su primenjena mnoga rešenja koja ova kompanija nudi partnerima i širem tržištu. Cisco uređaji su u centru svega.
- PC #203 (Oktobar 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Sigurna IT kuća

(kliknite za veću sliku)

Međunarodni distributrer IT opreme i softvera „RRC Srbija“ predstavlja onu retku vrstu IT kompanija koje se novinarima obraćaju samo kada imaju nešto konkretno da kažu. U zadnje dve godine RRC je medijsku pozornicu prepustio svojim partnerima, firmama koje su deo njihovog distribucionog lanca i vendorima za koje taj lanac organizuju. Prilika da se direktno obrate novinarima nastala je nakon preseljenja kompanije u novi poslovni prostor i postavljanja svih sistema u njemu. Tako je „RRC Srbija“ sredinom septembra okupio izabranu grupu novinara u svom novom korporativnom centru na Tošinom bunaru da predstavi novu generaciju IP sistema za video nadzor.

Na sopstvenom primeru

Budući da je RRC najveći distributer Cisco opreme u regionu, iskoristio je preseljenje u novu zgradu da od najkvalitetnijih elemenata Cisco sigurnosne opreme izgradi sofisticirani sistem video-nadzora i pristupa objektu. Kompletnu instalaciju izvele su kompanije COM-4T i BCS Professional, specijalisti za realizaciju ovakvih projekata.

Novinarima se prvo obratila Milanka Memon, generalni direktor RRC-a, predstavivši ne samo novi poslovni centar, već i kompletnu poslovnu filozofiju kompanije u nekoliko rečenica. Ona se svodi na jednostvanu ideju: „biti najbolji tako što investirate u kvalitet i puno radite“. Zvuči jednostvano, ali nije lako za kopiranje.

Okupljenima se zatim obratio prestavnik kompanije COM-4T, koja je postavila sistem za RRC. Potom su govorili članovi tima iz kompanije BCS koji su bili izvođači radova na projektu. Najzad, za goste je organizovana tura kroz čitav poslovni centar i obilazak svih ključnih tačaka sistema koji je prezentovan. Sigurnosni sistem je u potpunosti integrisan sa IT infrastrukturom kompanije, i kao takav veoma prilagodljiv i skalabilan. Sistem pokriva i sve ostale kancelarije unutar istog poslovnog centra, što će biti značajna dodatna vrednost za druge IT kompanije koje će se pridružiti RRC-u na ovoj lokaciji. Vrednost instalirane opreme iznosi više od 100.000 evra.

Najvidljiviji element ovog sigurnosnog sistema su sveprisutne profesionalne Cisco IP kamere najnovije generacije, ali sistem takođe uključuje i kontrolu pristupa zaposlenih, kao i alarme i senzore raspoređene širom poslovnog objekta, sa posebnim naglaskom na magacin. Kompletni prostor zapravo predstavlja Demo centar opreme čiji je RRC zastupnik, pa zainteresovani krajnji korisnici mogu, sa svojim partnerima, zakazati posetu kao prvi korak ka upoznavanju najnovijih IT rešenja.

Cisco u centru sistema

Kompanija RRC veruje da ovom instalacijom ne samo definiše najviše standarde u postavljanju sigurnosnih sistema na našem tržištu, već i jasno demonstrira kvalitet vrhunskih Cisco sigurnosnih rešenja koja i distribuira.

Takav stav u mnogome objašnjava i robusnost rešenja za video-nadzor koji je ovde primenjen. Radi se o inovativnoj šemi korišćenja IP komponenti da se napravi sistem koji se može kontrolisati sa bilo koje lokacije, adaptirati u hodu, unapređivati i umnožavati bez ikakvog problema. Ukratko, veoma moderan, lak za održavanje, fleksibilan, skalabilan i isplativ.

Nadajmo se da na sledeće obraćanje RRC-a nećemo čekati previše dugo, mada, kada se uzme u obzir ambicija, investiranost i pažnja sa kojom su izveli ovaj projekat, možda se čekanje isplati. Tada će, po svemu sudeći,opet imati nešto suštinsko da podele sa nama.

Korisne adrese:

RRC
http://www.rrc.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #203
preview
Sajtovi se vraćaju kući
Dejan RistanovićBIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter