GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #204 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Poslovni desktop monitori
Bojan Milosavljević
NEC nudi širok spektar ekrana za različite primene. Ovoga puta predstavljamo EA seriju poslovnih desktop monitora s dijagonalama ekrana od 19" do 29".
- PC #204 (Novembar 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Poslovni desktop monitori

(kliknite za veću sliku)

NEC je renomirani proizvođač monitora i projektora koji pokrivaju široke potrebe poslovnog tržišta. Do sada smo opisali brojne modele profesionalnih ekrana namenjenih javnim instalacijama i prezentacijama u korporativnom okruženju, a ovoga puta predstavljamo seriju od čak sedam modela desktop monitora namenjenih pre svega poslovnoj primeni.

Ovi NEC‑ovi monitori pokrivaju potrebe najšireg kruga korisnika – počev od osnovnog modela sa oznakom EA193Mi koji ima ekran konvencionalnog formata 5:4 dijagonale 19“ namenjenog klasičnoj kancelarijskoj upotrebi, preko nekoliko modela s dijagonalama ekrana od 21,5“, 23“ i 27“ u formatima 16:9 i 16:10 različitih rezolucija, koji su okrenuti ka zahtevnijim korisnicima, pa sve do impresivnog NEC EA294WMi sa ekranom dijagonale 29“ u formatu 21:9 koji služi kao zamena za dva klasična monitora od 19“.

(kliknite za veću sliku)

Karakterističan elegantni dizajn sa ultratankim okvirom i dostupnost svakog modela u beloj i crnoj boji govore o tome da se proizvođač, osim funkcionalnošću, pozabavio i vizuelnim utiskom koji ovi monitori ostavljaju u kancelariji. Svi su dizajnirani s visokim stepenom ergonomije kako bi olakšali rad ljudima čiji posao zahteva dugo sedenje za računarom, čak i do 12 sati dnevno. Svi modeli imaju ekrane zasnovane na IPS panelima sa W‑LED pozadinskim osvetljenjem, što garantuje visok kvalitet i malu potrošnju struje, a opremljeni su postoljem koje omogućuje podešavanje optimalnog položaja ekrana kako bi bilo što bolje prilagođeno oku korisnika.

(kliknite za veću sliku)

Senzor ambijentalnog osvetljenja, koji automatski prilagođava osvetljaj ekrana dajući optimalnu sliku uz minimalan utrošak električne energije, dopunjen je Eco režimom, brojačima ekvivalentne emisije ugljen‑dioksida i drugim eko‑funkcijama, poput senzora za prisustvo čoveka kod pojedinih modela, koji upotpunjuju ekološka stremljenja kompanije NEC dok korisnicima donosi manje račune za struju.

Svi monitori su opremljeni i zvučnicima snage 2×1 W i imaju više opcija za povezivanje koje se donekle razlikuju od modela do modela. DisplayPort, DVI i analogni VGA interfejsi se podrazumevaju kod svih modela, dok su kod naprednijih prisutni i HDMI kao i različiti broj USB konektora, pri čemu se ističe NEC EA274Wmi koji krase brzi USB 3.0 interfejsi. Ovi interfejsi zapravo predstavljaju integrisani hab koji se povezuje na USB magistralu računara kako bi se USB memorije, Web kamere i druge periferije na praktičan način povezale direktno na monitor. Iz sličnog razloga pojedini modeli imaju i 3,5 mm džek‑konektor za slušalice. NEC EA294WMi je alternativa konceptu rada sa dva monitora, pa ima dva VGA i dva DVI porta, kao i MHL (Mobile High‑definition Link) interfejs koji služi za direktno povezivanje sa smart telefonima.

Monitori imaju mnoštvo opcija za podešavanje parametara slike, a kada se ukaže potreba za identičnim podešavanjem slike na više monitora odjednom, u pomoć priskače opcija Control Sync, koju imaju napredniji modeli i koja sinhronizuje do šest monitora istovremeno. Vredi pomenuti i da većina monitora podržava DICOM simulaciju, što je standard za medicinske primene, zbog čega su pogodni i za pregled rendgenskih snimaka.

Korisne adrese:

DEKADAS
http://www.dekadas.rs



NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter