GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #216 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Smartfon na zidu
Radovan Bibić
MxDisplay čuva vašu kuću od neželjenih ulazaka zahvaljujući RFID tehnologiji i Wi-Fi vezi
- PC #216 (Decembar 2014)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Smartfon na zidu

image

Pogledajte – smartfon na zidu, verovatno bi rekao svako ko bi prvi put ugledao MOBOTIX displej. Potpuno stapanje sa zidom ovaj ekran postiže zahvaljujući odlično stilizovanom belom ili crnom kućištu, a baš kao i svakim modernim smartfonom, njime se može upravljati jednostavnim pokretima prstom na ekranu osetljivom na dodir. Samo s nekoliko svajpova preko ekrana za tili čas možete prekontrolisati kamere video-nadzora širom kuće ili poslovnog prostora, pregledati poslednju video-poruku sa interfona na ulaznim vratima ili kreirati novu šifru za ulazak. Zato se MxDisplay može nazvati i fiksnom daljinskom stanicom za kontrolu interfona, a pritom je veoma jednostavan za upotrebu. Bez obzira na to u kom se modu trenutno nalazi vaš „smartfon na zidu“, jednostavnim pritiskom na ikonu ključa prikazuje se slika koju beleži interfonska kamera.

Preko ovog uređaja možete otvoriti vrata gostima, a ako vam je potrebno, možete zadati i PIN šifru, ili zahtevati posedovanje pristupne kartice; sve to zahvaljujući Radio Frequency IDentification (RFID) tehnologiji. Reč je o malim odašiljačima koji se mogu smestiti bilo gde, a omogućavaju ulazak u neku prostoriju (Keyless tehnologija). Direktno sa MxDisplay-a se kreiraju pristupne kartice, ali se one mogu i promeniti, pa čak i blokirati. Svakom takvom transponderu možete dodeliti zasebno ime, vremenski mu ograničiti ulazak, bilo da govorimo o određenim dobima dana ili da se zabrana odnosi na neki period. Pritom se svi pokušaji otvaranja vrata snimaju i čuvaju kao dokaz da je neko nameravao da uđe u štićeni prostor.

image

Druga velika prednost MxDisplay-a zasniva se na Wi-Fi povezivanju zbog koga se može koristiti i kao bazna stanica za ostale ekrane u kući. Zahvaljujući bežičnom Internetu, uređaj može da poveže druge smartfone i računare na Internet, bez potrebe da se prethodno podesi Wi-Fi mreža u kući. Sa njim možete da povežete i sve alarmne sisteme u svom domu – na jednom mestu se kontrolišu sve tačke zaštićene alarmom, počev od vrata, prozora ili senzora koji aktiviraju kamere video-nadzora. Integrisano je čak i „zvono“ na vratima koje će se oglasiti kada se otvore unapred izabrana vrata u kući. Kada je u pitanju odnos s drugim uređajima, MOBOTIX konektori omogućavaju i dodavanje više ulaz/izlaz uređaja, senzora, pa čak i satelitsku konekciju.

Za kraj, važno je napomenuti da MxDisplay ima potpunu autonomiju napajanja. Baziran na PoE tehnologiji (Power over Ethernet) ovaj displej se direktno povezuje na mrežu i napajanje, ali ako planirate da ga koristite isključivo kao Wi-Fi, onda se može povezati i na eksterni izvor električne energije.

image


www.vucomm.rs




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter