GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #216 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Recept za uspeh
Jelena Rupnik
Linkom-PC se izdvaja se svojim snažnim prisustvom na mrežnom i telekomunikacionom tržištu, ali i obiljem interesantnih projekata i akcija. Razgovaramo s Miodragom Ilićem, generalnim direktorom ove kompanije
- PC #216 (Decembar 2014)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Recept za uspeh

image
Mi­o­dra­g Ilić, ge­ne­ral­ni di­rek­to­r kom­pa­ni­je Linkom-PC.

Gospodine Iliću, ova godina bila je veoma zanimljiva i izazovna za regionalno IT tržište. Linkom-PC i vaši mnogobrojni projekti vidljivo odskaču od domaćeg proseka. U regionu ste uspešni i poznati po mrežnoj i kablovskoj opremi i rešenjima. Kako to postižete?

Radi se o jednostavnoj ambiciji koju nije teško formulisati: želimo da radimo drugačije od ostalih, da budemo brži, efikasniji i imamo najpovoljniju ponudu, a to je, ujedno, i najteže. Ponekad se od proseka morate aktivno distancirati.

Očigledno je da ste se orijentisali na mrežna rešenja koja su zasnovana na proizvodima, rešenjima i uslugama velikih svetskih vendora. Koji udeo u tim rešenjima predstavlja vaš kompanijski know-how?

Da, tačno je da mi zasnivamo svoja rešenja na najboljem što tržište može da pruži, ali to nije dovoljno. Naše mušterije imaju velike sisteme i velika očekivanja. Ključna dodata vrednost u ovim rešenjima upravo je naše iskustvo i poznavanje kako same tehnologije, tako i najboljeg načina na koji ona može da se iskoristi.

Znači li to da povrh klasičnih integratorskih procesa imate taj visoki stepen savetodavne funkcije kod svojih mušterija?

Imamo, to je naše opredeljenje i kupci to izuzetno cene. Prepoznali smo da takvim pristupom, mogu slobodno reći – partnerskim, stvaramo lojalne mušterije koje žele da rade mnogostruke projekte s nama. A kako mi uvodimo sve više procesa i usluga, ima i sve više stvari koje možemo da uradimo za njih.

Da li je jedan od takvih novih procesa i vaš Network Trening centar za obuku profesionalaca?

Upravo tako. To je za nas nov način da mušterijama prenesemo kompleksan set znanja o kvalitetnom radu s mrežnim sistemima, što je jedna od naših specijalnosti. Znate, komoditizacija mrežne opreme i vrhunskih IT infrastrkturnih sistema donela je mnogo toga dobrog, ali i poneku lošu stvar. Jedna od njih jeste to da je naizgled lako kupiti i postaviti vrhunski sistem. Nažalost, to je samo prividno tako, i dalje je potrebno mnogo iskustva, konkretnog znanja i pažljivog truda da takvi sistemi budu dobro postavljeni, pažljivo kontrolisani i potpuno iskorišćeni. Mi raspolažemo neophodnim znanjem i iskustvom da našim klijentima upravo to omogućimo.

Vaš uspeh je naišao i na odgovarajuće prepoznavanje. Nedavno ste dobli čak dve značajne nagrade.

Nagrada IT Awards mnogo nam znači. Dobili smo je za projekat implementacije Cisco tehnologije u M&H Company u Bosni i Hercegovini. Reč je o telekomunikacijskoj kompaniji koja je uz našu pomoć izrasla u lokalnog superprovajdera. Naš tim je tu pokazao da može da radi i najveće i najznačajnije IT projekte. Nagradu vidimo i kao potvrdu činjenice da postoji kritična masa profesionalaca na tržištu koja i dalje prepoznaje i ceni posvećenost, kvalitet i dugoročno investiranje. Uz naš Nework Training centar, ovaj projekat nam je doneo i specijalno priznanje za doprinos IT infrastrukturi – IT Awards Certificate of Excellence.

Razvijate i projekat zaokružene ponude za web hosting na najvišem nivou. Kakve su prve reakcije tržišta u Srbiji i regionu?

Oduševljeni smo prvim reakcijama. Izgleda da je čitava jedna generacija ambicioznih, malih preduzetnika željno iščekivala da bude kvalitetno podržana Web hosting sistemom koji zadovoljava najviše profesionalne standarde, a opet je cenovno pristupačan.

Ove godine ste pokrenuli i neke zanimljive pomoćne projekte. Verovatno imate još takvih iznenađenja planiranih za sledeću godinu?

Iskustva iz velikih projekata koristimo u svemu što radimo – bez obzira na to da li je to Network Training centar za obuku IT profesionalaca, ili je to portal sa receptima www.recepti-kuvar.rs – uvek smo fokusirani na IT postulate, efikasnost i kvalitet. To će nam biti i ideja vodilja pa možete očekivati još aktivnosti od nas veoma brzo.

SLEDEĆI TEKST U PC #216
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter