GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #217 > Gizmodrom
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Chipolo - mali lični lokator
Ana Maksimović
Jednom povezani, mobilni telefon i Chipolo postaju savršen par, a svaki od njih lako pronalazi onaj drugi uređaj. Isprobali smo ga i na ogrlici našeg psa...
- PC #217 (Januar 2015)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Chipolo - mali lični lokator

image

Kažu da dnevno trošimo desetak minuta tražeći razne stvari, što se kumulira u čitava tri dana godišnje. Kako je autorka ovih redova po tom pitanju veoma iznad proseka, obradovalo nas je kad je Chipolo stigao u Redakciju. Sve što je potrebno da biste koristili ovaj gedžet jeste da preuzmete Chipolo aplikaciju sa store-a prilagođenog vašem mobilnom telefonu. Nakon pokretanja aplikacije jednostavno ćete upariti Chipolo, sledeći uputstva koja aplikacija ispisuje. Tada počinje dvosmerna komunikacija – ako ne znate gde je telefon, prodrmate Chipolo i telefon se oglasi. S druge strane, Chipolo možete okačiti na privezak, pa kada protresete mobilni, Chipolo će „povikati“ sa vaših ključeva ili torbe ili bilo čega na šta je prikačen. Probali smo čak i da zakačimo Chipolo na kućnog ljubimca i uspelo je preko očekivanja, jedino što je kučencetu trebalo neko vreme da se navikne na zvuk Chipolo ogrlice.

Kako Chipolo koristi Bluetooth 4.0 tehnologiju, možete računati da ćete sigurno uspeti da pronađete sve što ste izgubili u svojoj neposrednoj blizini. Ali šta ako zaboravite torbu u autobusu ili ostavite ključeve na poslu? Pronaći ćete i njih, ako je blizu njih neko ko takođe ima svoj Chipolo, odnosno instaliranu Chipolo aplikaciju. Tada ćete uz pomoć mape moći da locirate svoj izgubljeni Chipolo. Ipak, dok se Chipolo ne rasprostre masovno na našim prostorima, moraćemo da se zadovoljimo lociranjem stvari u krugu od 60 metara. Chipolo možete izabrati u jednoj od šest boja a za njega ćete odvojiti 2.990 dinara.


Vipmobile.rs




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter