GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #222 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Sony CX405: Prava mera kamkordera
Voja Gašić
Svi volimo vrhunske modele, ali budžet nam često ne dozvoljava takvu ekstravaganciju. Zato su tu dobro osmišljeni uređaji poput Sony HDR-CX405 kamkordera
- PC #222 (Jun 2015)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Sony CX405: Prava mera kamkordera

image

U svojoj paleti Sony ima kako jeftinije modele, tako i one vrhunske, opremljene svakakvim naprednim funkcijama. Pomalo neočekivano ali vrlo efektno, Sony je odlučio da tržištu predstavi novi model CX405 s nekoliko primamljivih osobina, uz vrlo prijatnu cenu od 29.000 dinara.

Najpre treba istaći staru dobitnu kombinaciju Exmor R CMOS senzora (9,2 Mp), Bionz X procesora i odličnog Zeiss Vario-Tessar objektiva s 30x optičkim zumom, optičkom stabilizacijom i neobično širokom širokougaonom opcijom (26,8 mm / 35 mm ekvivalent). Rezolucija senzora dozvoljava da se Clear Zoom protegne do 60×, pa je digitalni zum od 350× najbolje isključiti (iako, neka ga, zlu ne trebalo). Dodatne opcije su prilično minimalističke, pa se poklopac objektiva otvara ručno, ekran nije osetljiv na dodir, kamera nema nikakvu memoriju, pa se odmah spremite na trošak za microSD karticu.

image

U najkvalitetnijem režimu na karticu od 32 GB staje 2 sata i 40 minuta snimka FullHD@50p. S obzirom na odličnu automatiku, ali i mogućnost da sve parametre zadržite pod ručnom kontrolom, snimanje je pravo zadovoljstvo – baš onakvo kakvo samo Sony ume da pruži.
Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter