GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #238 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
LC-Power: Igre mračnih senki
Nebojša Todorović
Gaming 981S kućište je unelo nekoliko bitnih inovacija u LC-Power liniju, a sada nam stiže na test novi model, Gaming 986B, koji prati sličnu formulu. Kućište je namenjeno pre svega zahtevnim korisnicima, koji cene funkcionalnost i estetiku
- PC #238 (Decembar 2016)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

LC-Power: Igre mračnih senki

image

Na Gaming 986B kućištu gotovo da nema plastičnih elemenata: sve površine izrađene su od metala ili stakla. Da, i bočna stranica je od stakla i to ne bilo kakvog, već kaljenog i toniranog, što ga čini otpornim, a ujedno daje efekat prestiža kakav je potreban savremenom kućištu. Dimenzije su tipične za midi-tower klasu, a impresivno deluje prednja stranica od brušenog aluminijuma. Kod gornje površine nema nikakvih posebnih zahvata i reč je o klasičnoj crnoj boji. Na spoju između gornje i prednje stranice nalazi se panel s konektorima na kojima proizvođač nije štedeo. Postoje četiri USB konektora, od kojih dva odgovaraju USB 3.0 standardu. Tu su i dva audio-priključka, kao i prekidači za uključivanje PC-ja i njegovo resetovanje. Konektori su postavljeni tako da je panel dostupan kako kada je kućište na podu, tako i kada je na stolu. Dizajn je minimalistički, što nam se dopada.

Enterijer obezbeđuje entuzijastima puno prostora za sav hardver, a da pritom protok vazduha neće biti narušen. Donji segment unutrašnjosti je odvojen i predviđen za smeštanje napajanja, kao i uređaja za skladištenje podataka. Pritom je uklonjena opcija za optičke uređaje, što korisnici zavisni od optičkih medija (njih obojica) moraju imati u vidu.

Sve to je rezultovalo ogromnim prostorom za core hardver, pa će čak i najveće grafičke kartice bez problema stati u Gaming 986B. Štaviše, LC-Power navodi maksimalnu dužinu grafičke karte od 420 mm i maksimalnu visinu procesorskog kulera do 170 mm. Dakle, nema ograničenja u praktičnom smislu, bez obzira na to koliko napredan hardver posedujete.

image

Za protok vazduha brinu se dva fabrički ugrađena ventilatora na „plafonu“ kućišta, a ostavljeno je još pet mesta za ventilatore od 120 mm. Tu je i podrška za radijatore vodenih hlađenja, jer ovakvo kućište bukvalno „priziva“ barem jedan vodeni all-in-one sistem s radijatorom od 360 mm. LC-Power je pazio i na detalje, pa je ostavljeno dosta prostora za kulere s backplate-om, a tu su i gumeni elementi koji štite kablove koje ćete neminovno pokušati da sakrijete u želji da enterijer ovog kućišta bude što uredniji.

Sve to čini LC-Power 986B – Dark Shadow odličnim izborom za napredne korisnike koji žele nešto više od standardnog. Ne samo da je odličan za one koji vole da sklapaju ozbiljne konfiguracije i treba im mnogo prostora i velika funkcionalnost, već i za sve one koji žele prefinjeno kućište koje će svakog vašeg gosta, ljubitelja PC-ja, učiniti barem malo ljubomornim.


www.mid9.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #238
preview
Pogled kroz udaljeno oko
Dejan Ristanović



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter