GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #250 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
iPay: Plaćanje na Internetu bez kartice
Kompanija iPay je prva dobila licencu za izdavanje elektronskog novca kod nas. Njihov iPay vaučer i iWallet aplikacija, koji omogućavaju plaćanje na Internetu bez upotrebe platne ili kreditne kartice, stiču sve veću popularnost
- PC #250 (Januar 2018)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

iPay: Plaćanje na Internetu bez kartice

image

Kompanija iPay zvanično je prva dobila licencu za izdavanje elektronskog novca, i do danas sve veću popularnost stiču iPay vaučer i iWallet aplikacija, koji omogućavaju plaćanje na Internetu bez upotrebe platne ili kreditne kartice.

iPay vaučer – jednostavno i bezbedno online plaćanje

Elektronski novac iPay omogućava na najsigurniji način kupovinu robe i usluga preko domaćih Internet sajtova, bez upotrebe platne ili kreditne kartice, bez otvaranja računa u banci, bez troškova izdavanja i mesečnog održavanja.

Ono što je gotovina u realnom svetu, to je e-novac u digitalnom – e-novac je vid online keša. Zamena gotovine u e-novac vrlo je jednostavna preko iPay vaučera, i to na više od 400 lokacija u Srbiji. Taj vaučer je pogodan za početnike u online kupovini, jer je veoma bezbedan i ne zahteva dugoročno obavezivanje klijenta, niti otvaranje računa u banci i troškove održavanja.

image

Prilikom zamene gotovine u e-novac ne postoji provizija, tako da se, na primer, za 1000 dinara dobija isti iznos u e-novcu na iPay vaučeru. E-novac sa iPay vaučera može da se troši i parcijalno, kako god vam najviše odgovara. Primera radi, potvrda od 1.000 dinara može da se potroši za pet uplata po 200 dinara, za jedno plaćanje od 1.000 dinara, za 1.000 plaćanja po jedan dinar i slično.

Plaćanje na domaćim sajtovima veoma je jednostavno – odabirom opcije plaćanje preko iPay vaučera, unose se podaci s potvrde i transakcija je izvršena. Tako da, iako ne posedujete platne kartice, možete da kupite najpovoljnije autobuske karte preko sajta Teroplan.rs (čak od jedan dinar!), platite račune na sajtu Orion telekom-a ili oglase na Limundu, Polovnimautomobilima i sajtu www.mojauto.rs.

Novac na iPay vaučeru je siguran, nije vezan za tekući ili drugi račun, a u slučaju gubitka potvrde, sredstva mogu da se blokiraju putem osnovnog sajta www.ipay.rs ili pozivanjem kontakt-centra kompanije.

E-novac iPay je za početnike u online kupovini; nije potrebno otvaranja računa u banci; nema troškova izdavanja i održavanja niti može da dođe do kompromitovanja ličnih podataka.

image

Aplikacija iWallet - vaš online novčanik

Za iskusnije korisnike u e-trgovini i digitalnom svetu, tu je aplikacija za mobilni telefon iWallet. E-novčanik ili iWallet vaš je novčanik za online plaćanja. Bez otvaranja računa u banci i bez obaveza dobijate mogućnost da plaćate u domaćim ili stranim Internet prodavnicama.

Aplikacijom iWallet možete da plaćate na domaćim, ali i stranim sajtovima koji prihvataju Mastercard kartice (Google Play, iTunes, Alibaba, AliExpress). Preko iWallet-a možete da primate i šaljete sredstva drugom korisniku, uvek imajući uvid u raspoloživo stanje i izvršene transakcije. Ujedno je moguće i primanje uplata s druge Mastercard kartice, kao i otkup sredstava iz novčanika i prenos sredstava na račun u banci.

Instaliranje iWallet-a na mobilni veoma je lako – samo je potrebno skinuti aplikaciju sa Google Play ili iOS app prodavnice i pratiti uputstva za registraciju. Odmah nakon registracije, besplatno se dobija virtuelna Mastercard mobilna kartica, koja se koristi za online plaćanja, ali i na fizičkoj lokaciji, tačnije u određenim radnjama! E-novčanik može da se dopuni preko bilo koje druge platne ili kreditne kartice, iPay vaučerom ili koristeći e-bankarstvo.

iWalletAplikacija odlična je alternativa bankarskim uslugama za online plaćanja na domaćim i stranim sajtovima koji prihvataju Mastercard kartice, ali i na fizičkim lokacijama jednostavnim skeniranjem bar-koda iz aplikacije. Sve to bez otvaranja računa u banci, dugoročnih obaveza i komplikovanih administrativnih procedura!


www.ipay.rs

BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter