GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #274 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Honor Magic Watch 2: Dodatno opamećeni sat
Filip Majkić
Huawei Watch GT2 je pobrao lovorike širom sveta, a sada stiže i Honor varijanta, Magic Watch 2. Tradicionalno se radi o proizvodu sličnih mogućnosti i niže cene, što je na našem tržištu uglavnom ključni adut...
- PC #274 (Mart 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Honor Magic Watch 2: Dodatno opamećeni sat

image

Pametni satovi nisu neophodni svakome, ali su svakako zgodna igračka. Kompanije Apple, Samsung i Huawei, poslednji s ćerkom-firmom Honor, i te kako su svesni da ljudi ove satove ne kupuju prečesto, i zato pažljivo osmišljavaju svoje korake. Među Android orijentisanim pametnim satovima vidljivo je rivalstvo Samsung i Huawei proizvoda, koje se može sumirati u jednu rečenicu. Samsung pametni satovi imaju širi spektar mogućnosti i veći izbor aplikacija, ali im baterija uglavnom traje jedan do dva dana, zbog čega moraju češće na punjač. Huawei/Honor pametni satovi imaju manji izbor dodataka (preciznije rečeno, ne možete ni instalirati dodatne aplikacije), nisu mogli da služe za direktan razgovor preko sata u stilu Dika Trejsija, ali im je zato baterija trajala od jedne do dve nedelje. Stoga je jasno ko šta treba da ispravi da bi postao (skoro) savršen izbor.

Magic Watch 2 stiže upravo u takvo okruženje i privlači pažnju nešto povoljnijom cenom od konkurenata. Spisak karakteristika je impresivan. Raspolaže Always-On AMOLED ekranom sa senzorom koji ga „budi“ kada pogledate sat, okvir je izrađen od nerđajućeg čelika, izuzetno je otporan na ogrebotine, mehaničke udare, polivanje tečnostima ili potapanje, tako da vas neće izneveriti.

image

Naše iskustvo korišćenja bilo je prijatno, budući da je samo uparivanje pametnog sata s telefonom operacija koja teče veoma glatko, zahvaljujući Huawei AI Life aplikaciji. Na testu smo imali 46-mm varijantu sata, a na raspolaganju su dve vrste kaiša. Mi smo imali kožni model koji je svetlobraon boje, a postoji i varijanta crnog gumiranog kaiša. Prikaz vremena možete menjati u skladu sa svojom voljom, odnosno količinom ponuđenih skinova. Sat poseduje mnoštvo senzora koji prate korisnika svakodnevno u njegovim aktivnostima, bez obzira na to da li je reč o prostom brojaču koraka ili nečemu kompleksnijem. Pomoću TruSleep tehnologije prati se kvalitet sna. Postoji i 15 predefinisanih fitnes režima kako bi korisnik uvek bio u toku s vežbama, pa i plan izrade rudimentarnog treninga u zavisnosti od ciljeva. Samo aplikacija za trčanje ima 13 različitih treninga, tako da će svi koji vole i cene avanturu i sportski život i te kako uživati u mogućnostima ovog pametnog sata. Tu je i Find My Phone funkcija, dostupna na jedan klik, koja bi mogla da se pokaže veoma korisnom u mnogim situacijama.

Baterija i dalje traje veoma dugo. Navedenih 14 dana je ipak preterivanje, ali 7 do 10 dana sasvim je realno. Ni ova generacija pametnih Honor/Huawei pametnih satova nema mogućnost instalacije dodatnih aplikacija, ali je zato tu mogućnost obavljanja razgovora zahvaljujući ugrađenom mikrofonu (raniji modeli samo su obaveštavali o pozivu), kao i kontrola nad reprodukcijom muzike s pametnog sata, što sjajno radi u kombinaciji s Huawei FreeBuds 3 slušalicama.

Sve u svemu, ovo je za upotrebu zgodan sat koji je dobio korisne nove opcije, a zadržao cenovnu prednost nad konkurencijom. Ukoliko bismo birali za sebe, verovatno bismo se opredelili za Magic Watch 2.


hihonor.com/rs



Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter