GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #278 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Honor MagicBook: Novajlija od koga strepe
Filip Majkić
Šta je potrebno da se uzdrma tržište laptopa? Prave novitete očekujemo od kompanija s reputacijom na tržištu mobilnih uređaja, koje donose drugačiji pristup i znaju šta kupci žele. Jedno od novih imena je Honor, koji je svoj recept za odličan odnos uloženog i dobijenog primenio na MagicBook prenosive računare
- PC #278 (Jul/Avgust 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Honor MagicBook: Novajlija od koga strepe

Honor je sve iznenadio najavivši da će u Srbiju doneti svoje laptope. Oni su bili prisutni u mnogim delovima sveta, a sada MagicBook prenosivi računari stižu i u domaće prodavnice. Pojavili su se MagicBook 14 i 15, s ekranima dijagonala 14“ odnosno 15,6“, cene su povoljne a tu je i akcija u kojoj se uz laptop poklanja Honor Magic Watch 2 pametni sat. Odlična kombinacija!

image

Ma s koje strane gledali MagicBook 15, reč je o sjajnom uređaju. Besprekorne je izrade i čistog, dopadljivog dizajna koji odiše elegancijom. Izrađen je od aluminijuma, a ćoškovi su savršeno zaobljeni, s posebnom notom kada je reč o poklopcu. Izuzetan osećaj pod prstima upotpunjuje ukupan utisak. Upravo se u takvim stvarima vidi iskustvo preneseno s polja dizajniranja mobilnih telefona.

Tasteri su prilično dubokog hoda (na prvi pogled smo pomislili da su „plitki“), pa su samim tim i udobni za kuckanje. Jedino vam može nedostajati numerički deo tastature. Touchpad je verovatno najbolji koji smo ikada probali, pošto je haptički osećaj potpuno pogođen – i tu se vidi iskustvo na polju uređaja koji se kontrolišu dodirom. Taster za uključivanje je istovremeno i skener otiska prsta, dok je Web kamera „skrivena“ u taster pozicioniran u sredini gornjeg reda tastature, i otvara se pritiskom na dugme.

Ekran dijagonale 15,6 inča vrlo je svetao i nudi rezoluciju 1920×1080 piksela. Zahvaljujući AMD Ryzen 5 3500 procesoru, MagicBook 15 isporučuje sasvim dovoljno snage za svakodnevne operacije svih vrsta. Četvorojezgarni procesor je upotpunjen integrisanom Radeon Vega 8 grafikom, a kao skladište podataka služi brzi NVMe SSD kapaciteta 256 GB, koji stvara utisak da sve aplikacije „lete.“ DDR4 memorija od 8 GB sasvim je dovoljna za sve prilike, dok podržani portovi i konekcije zaokružuju kompletnu sliku na najbolji način. Ovo je laptop koji nudi besprekoran osećaj u radu, bilo da je reč o kancelarijskim ili kućnim potrebama, mada ga ne bismo preporučili za igranje.

image

Laptop se isporučuje s Windows 10 Home operativnim sistemom, te sjajnom aplikacijom MagicLink 2.0, koja ne samo da olakšava kontrolu parametara rada računara, već se na klik sinhronizuje s telefonom, pa tako možete bežično povezati uređaje preko NFC konekcije i reprodukovati muziku s telefona, pregledati kontakte i, uopšte, raditi bilo šta direktno na ekranu PC računara, što je korisno u brojnim situacijama, posebno što se komunikacija odvija bez žica. Najzad, tu je i baterija kapaciteta 42 Wh koja omogućava oko šest sati rada, uz 65 W brzi punjač koji se povezuje na USB-C port.

Ukupan utisak o MagicBook 15 računaru je odličan. Honor je uspešno debitovao, a videćemo kako će se pokazati na duže staze, odnosno da li će biti u stanju da konstantno isporučuje uređaje i zadovolji tražnju. Činjenica da je u pretprodaji „otišla“ kompletna inicijalna količina namenjena ovom tržištu dovoljno govori. Reč je o sjajnoj kombinaciji elegancije, mobilnosti i snage koja u svom cenovnom rangu nema premca.


hinonor.com/rs/



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter