GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #280 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Samsung Galaxy Tab S7: Visoka klasa, s pravom
Filip Majkić
Ukoliko želite vrhunski tablet sjajnog ekrana, uglavnom pomislite na "jabučastu" ponudu. Ipak, Samsung ne samo da prati konkurenciju u stopu već često nameće standarde. Isprobali smo njihov novi Galaxy Tab S7+
- PC #280 (Oktobar 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Samsung Galaxy Tab S7: Visoka klasa, s pravom

Samsung Galaxy Tab S7+ je vrhunski tablet koji stiže u premijum izdanju, s metalnim okvirom i poleđinom, neverovatno male debljine (svega 5,7 mm) i mase (575 grama) za svoju veličinu. U rukama deluje impozantno sa ekranom dijagonale 12,4 inča, što je u rangu ekrana ultramobilnih laptopa. Kako je iskorišćena tolika površina? Da li je reč „samo“ o smartfonu još većeg ekrana ili se radilo na optimizovanju upotrebe?

Olovka kao adut

image

Postoji nekoliko opcija i trikova u rukavu. S novom i unapređenom olovkom koja je još preciznija i osetljivija, otvara se ogroman broj mogućnosti, kako u domenu produktivnosti, tako i zabave. S druge strane, ukoliko spadate u one koji bi želeli da odrade neki posao na tabletu, na raspolaganju je eksterna tastatura koja mu daje sasvim novu dimenziju. Čak možete koristiti i DeX konekciju s računarom i iskoristiti niz mogućnosti Google ekosistema, u kombinaciji s klasičnim periferijama. Ovaj tablet u tom pogledu zaista može sve.

Ekran je posebna priča, budući da je reč o velikom i svetlom ekranu s HDR10+ podrškom, kao i rezolucijom 2800×1752 tačaka, uz odnos stranica 16:10. Ipak, najbolje od svega je podrška za osvežavanje ekrana od 120 Hz, što je prvi takav slučaj u Android svetu (iPad Pro je prvi ovo uveo – naravno, koristeći Samsung-ove ekrane), što je od ogromnog značaja. Još je značajnije nego na telefonu, budući da glatke animacije i prelazi na ovako velikom, jasnom i svetlom ekranu dobijaju svoj puni smisao. Multimedijalne mogućnosti su naglašene prisustvom četiri AKG zvučnika.

Tablet donosi najbolji hardver današnjice, oslonjen na Snapdragon 865+ čipset, koji će se s lakoćom nositi s bilo čime što mu podmetnete, od najzahtevnijih igara, preko videa, do raznih aplikacija za rad i zabavu. Osam gigabajta RAM-a i 256 GB skladišnog prostora je sasvim adekvatno, ali ukoliko želite da proširite kapacitet, to se može brzo i lako uraditi microSDXC karticom kapaciteta do čak 1 TB, koja ima zaseban slot. Android 10 operativni sistem, u kombinaciji s One UI 2.5 korisničkim interfejsom, donosi najbolje iskustvo koje današnji tableti nude – s tim što ono u dobroj meri zavisi od optimizovanosti konkretnih Android aplikacija, što znači da iskustvo može dosta da varira u zavisnosti od toga za šta se tablet zapravo koristi. Od naprednih zaštitnih metoda na raspolaganju je skener otiska prsta.

I kamera na nivou zadatka

image

Zanimljivo je da tablet nudi sasvim pristojne kamere – pozadi dual sistem rezolucije 13 Mp i 5 Mp, a spreda jednu kameru rezolucije 8 Mp. Za ono čemu su namenjene – uglavnom video-pozivi, beleženje pokojeg snimka i slično, sasvim će dobro poslužiti, posebno pri dobrom dnevnom svetlu. Baterija kapaciteta čak 9800 mAh, pomalo nestvarna za ovako tanak uređaj, omogućava višednevni rad i uz najzahtevnije primene i igranje do mile volje. Tablet se puni preko USB-C konektora, brzim punjačem snage 15 W.

Samsung nije imao nimalo lak zadatak da dokaže i pokaže da je Galaxy Tab S7+ više od „telefona s većim ekranom“. Misija je obavljena uspešno i uređaj nudi obilje mogućnosti i opcija, koje ne staju samo kod konvencionalnih mogućnosti tableta, već bivaju znatno proširene dodacima kao što su tastatura ili olovka. Pored toga, sve što radite na standardnim tabletima ovde radite brže, bolje, udobnije, lepše, kvalitetnije. Visoka cena je opravdana – pod uslovom da vam je potrebno ultimativno tablet iskustvo. Galaxy Tab S7+ je upravo za to stvoren.


samsung.com/rs




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter