GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #280 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Motorola One Fusion: Hladna fuzija, vrela energija
Filip Majkić
Velika ofanziva u pristupačnim kategorijama pametnih telefona i dalje traje: Motorola je ponudila čitav niz raznovrsnih modela. Utisak je da je najbolji upravo ovaj koji danas predstavljamo - Motorola One Fusion+
- PC #280 (Oktobar 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Motorola One Fusion: Hladna fuzija, vrela energija

image

Fusion+ je telefon koji kombinuje sve što je običnom korisniku potrebno u jedan primamljiv i zaokružen paket. Treba vam dobra kamera? Tu je. Želite pristojne performanse? Eto ih. Baterija koja traje, veliki ekran, „vanila“ Android 10 uz pokoju dodatnu opciju zahvaljujući My UX interfejsu – sve je tu. Tu je čak i kul faktor, zahvaljujući motorizovanoj selfi kameri koja se, na vašu komandu, „podiže“ iz tela telefona. Sve u svemu, možda postoje i isplativiji telefoni kada biste sve stavke stavljali na papir, ali u bilo kakvoj kombinatorici i razmišljanjima koji telefon kupiti za tristotinak evra, Moto Fusion+ bi bio nezaobilazan.

Zašto smo počeli ovaj prikaz nečim što bi, realno, trebalo da ide na njegov završetak? Retko se kada susrećemo s nečim čemu teško ili nikako ne možemo da damo konkretnu zamerku. Fusion+ ostavlja baš takav utisak – odlično zaokružen telefon koji nema slabih mesta, i baš smo to želeli u startu da istaknemo.

Dizajnerski posmatrano, telefonu se nema šta zameriti. Nema nikakvih zareza ili rupica na ekranu, već se radi o čistoj, kontinuiranoj površini, dok je poleđina doduše izrađena od plastike, ali s vrlo dobrom obradom, plus je spreda Gorilla Glass, a imajući u vidu da ćete ionako najverovatnije telefon držati u futroli, ne vidimo problem po tom pitanju. Telefon je vrlo lep i dopadljiv. Poseduje i sloj koji ga čini otpornim na prskanje tečnostima. Ekran dijagonale 6,5 inča je IPS tipa s HDR10 podrškom, te nudi odličan prikaz u svim uslovima. Istina, ne i visoke frekvencije osvežavanja, ali to i nije realno očekivati u ovoj klasi.

image

Performanse telefona su vrlo dobre, blagodareći prisustvu Snapdragon 730 čipseta, s 8-jezgarnim procesorom i Adreno 618 grafikom – očekujte solidne performanse čak i u zahtevnijim igrama. Tu je 6 GB RAM-a, te 128 GB skladišta, što se može proširiti putem microSDXC kartice. Baterija je takođe sjajan adut telefona, s kapacitetom od čak 5000 mAh, te brzim punjačem snage 15 W koji se isporučuje u pakovanju.

Kamera je natprosečna! Obezbeđuje odlične fotografije i danju i noću (nikakvo iznenađenje, s obzirom na sada već dobro poznati i uhodani Night Mode), ali i veoma kvalitetne video-zapise. Tu ubrajamo i 4k video koji radi pri 30 fps, ali bez stabilizacije, koja pak u 1080p režimu radi perfektno. Četvorostruka kamera donosi dosta raznovrsnih opcija kada je snimanje u pitanju, ne samo glavna od 64 Mp, pošto ovde imamo i ultrawide kameru od 8 Mp (verovatno najslabija tačka sistema), te makro kameru od 5 Mp i 2 Mp kameru za zamućene portrete. Sve u svemu, na raspolaganju je dosta opcija i rezultati su odlični. Slično možemo reći i za prednju motorizovanu kameru rezolucije 16 Mp, s tim što ovde treba obratiti pažnju da je i ona Quad Bayer tipa pa podrazumevano pravi selfije od 4 megapiksela, što se može izmeniti u opcijama.

Dodamo li na sve ovo da Motorola nije štedela na dodatnim opcijama, te da zatičemo i FM radio, 3,5-mm audio-konektor, taster za poziv Google Assisstant-a i razne druge sitnice, dobijamo solidnu i lepo zaokruženu celinu. Možda bismo zamerili izostanak NFC podrške, ali sve drugo je sasvim na mestu, pa i više od toga. Motorola Moto Fusion+ je odličan uređaj koji možemo mirne duše preporučiti bilo kome ko zatraži da ga usmerimo ka pravom univerzalcu povoljne cene.


motorola.com/rs/sr/home




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter