GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #281 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Honor Watch GS Pro: Sportski tip
Filip Majkić
Ukoliko ste odlagali kupovinu korisnog gadžeta kao što je pametni sat zbog toga što on nije bio dovoljno robustan i nije projektovao vašu snagu sa zgloba ruke poput nekog G-Shock časovnika, došlo je vaših pet minuta. Honor je kreirao GS Pro u "umereno vojničkom" stilu, ciljajući upravo ovakve korisnike, a mi smo ga isprobali u prelepoj Camo Blue varijanti
- PC #281 (Novembar 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Honor Watch GS Pro: Sportski tip

image

Huawei je ostvario najveći napredak na polju pametnih satova u protekloj godini, što se vidi i po tržišnom udelu koji je skoro udvostručen. Prateći brend Honor nimalo ne zaostaje, a kako je više usmeren ka mladima, nudi zanimljivo dizajnirane varijante uređaja koje donosi „veći brat“. Najzad se neko setio da ne treba svakome mali, elegantan pametni sat, već da ima nas koji žudimo za velikim, izdržljivim i robusnim satovima, te odlažemo kupovinu upravo iz tog razloga.

Tako je nastao Honor Watch GS Pro – sportski orijentisan pametni sat. Ideja je jasna i jednostavna – približiti se sportski orijentisanim korisnicima kako putem dizajna, tako i putem robusnijih dimenzija koje omogućavaju niz unapređenja i funkcionalnosti. Bez obzira na to da li spadate u urbanog avanturistu ili poklonika izleta u prirodu, GS Pro je nešto drugačije od onog što smo do sada viđali na polju pametnih satova, makar kada su veliki brendovi i imena ovog tržišta u pitanju.

image

Honor Watch GS Pro je nešto većih dimenzija u odnosu na standardne pametne satove – tu pre svega mislimo na debljinu. AMOLED ekran je zadržao dijagonalu od 1,39 inča uz istu rezoluciju kao i Honor Magic Watch 2. Isto važi i za 4 GB memorije, od koje je skoro 2,1 GB dostupno da ubacite, na primer, svoju muziku koju možete slušati direktno sa sata povezanim Bluetooth slušalicama. Sat stiže u tri izdanja – belom, crnom i (naš favorit) kamuflažno-plavom.

Da, GS Pro se lako koristi za direktne razgovore. S njega možete pozvati do 10 omiljenih kontakata, zvuk je prilično jasan i razgovetan, možete da pregledate notifikacije (ne i da odgovorite na poruku, za to vam već treba telefon) i tako dalje. Dakle, sve što je mogla i prethodna generacija sata. Prava je šteta što Huawei Wearable platforma nije otvorena za integraciju s drugim servisima, jer bi npr. Strava ili neki sličan servis i te kako pogodovao ovom satu. No, matična kompanija se postarala da vam u tom pogledu ništa ne fali. GPS funkcioniše odlično, na raspolaganju je pregršt režima treninga i vežbi.

Najveće unapređenje je baterija, čiji je veći kapacitet omogućen debljinom sata. Ona sada traje do 25 dana „tipičnog korišćenja“, a Honor garantuje 14 dana intenzivne upotrebe, kao i 100 sati uz GPS u štedljivom režimu, 40 sati u performance modu sa uključenim GPS-om i tako dalje. To se sve lepo kombinuje s radom u rasponu temperatura od 70 do -40 stepeni Celzijusovih, 240 sati „intenzivne ovlaženosti“ i slično. Sat je prošao čak 14 MIL-STD-810G testova izdržljivosti, podržan dvostrukim satelitskim sistemom, što odlično funkcioniše u praksi.

image

Honor Watch GS Pro prati više od 100 fitnes aktivnosti, uključujući i planinarenje, šetanje, skijanje, trčanje u zatvorenom i na otvorenom, kao i slobodan trening. Na raspolaganju je mnogo predloga vežbi. Sat prati fizičko stanje i formu korisnika. Tu je nova funkcija detekcije nivoa kiseonika u krvi, bitna u eri COVID-19 pandemije. TruSleep 2.0 i TruRelax tehnologije prate ritam sna i pružaju savete za bolji odmor, dok TruSeen 4.0+ prati otkucaje srca i daje upozorenja i sugestije ako detektuje da se nešto neobično dešava.

Kada se sve sabere i oduzme, smatramo da je Honor Watch GS Pro sazreo u svakom smislu. Iako bez nekih velikih hardverskih unapređenja (i dalje se sve bazira na Kirin A1 čipu), donosi niz pomaka u domenu opcija i mogućnosti, kao i robusniji i daleko dopadljiviji izgled, naročito u kamuflažno-plavoj varijanti inspirisanoj uniformama Narodno-oslobodilačke vojske Kine. Najbolji izbor u svojoj kategoriji!


hihonor.com/rs

SLEDEĆI TEKST U PC #281
preview
Realme 7: Realno odličan
Filip Majkić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter