GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #281 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
The Sero: Ambijentalni TV
Miloš Stamenković
Jedan od načina da se privuče pažnja kupaca jeste kreiranje specifičnih televizora koji imaju veoma ciljani način upotrebe. Samsung je već predstavio zanimljive ideje modelom The Frame, a sada je tu i The Sero, namenjen pasioniranim korisnicima društvenih mreža
- PC #281 (Novembar 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

The Sero: Ambijentalni TV

image

The Sero se obraća korisnicima društvenih mreža, koji žele da prate objave svojih prijatelja na velikom ekranu umesto na smartfonu. Pošto su sve aplikacije ove kategorije optimizovane za gledanje u portret režimu, neophodno je i da televizor bude u mogućnosti da adekvatno prikazuje ovakav sadržaj. Samsung The Sero ovaj problem rešava tako što se 43“ ekran nalazi na specijalnom postolju, koje poseduje elektromotor i mehanizam koji omogućava da se ekran automatski rotira i postavlja u vodoravni ili uspravni položaj. Rotacija se može izvršiti na nekoliko načina, a najprostiji je korišćenje tastera koji se nalazi na daljinskom upravljaču. Za rotaciju je potrebno svega nekoliko sekundi. Standardni položaj ekrana je, začudo, portret i kad se televizor isključi, ekran se vraća u ovaj položaj. U opcijama postoji mogućnost da se ovo isključi i da ekran ostane u vodoravnom položaju.

The Sero poseduje HDMI 2.0 i USB priključke, TV tjuner sa RF ulazom za zemaljsku televiziju, pa su sve osnovne opcije pokrivene. Nema LAN, što znači da se veza sa spoljnim svetom ostvaruje preko Wi-Fi mreže. To znači da se mora posedovati kvalitetan ruter kako bi Wi-Fi brzina uvek bila adekvatna. Streaming 4K video-materijala i sadržaja s telefona zahtevaju velik protok, što treba imati u vidu. The Sero koristi Tizen OS, sasvim funkcionalan i brz. Sve standardne stvari su tu, uz opciju instaliranja određenih aplikacija za koje je ovaj model i napravljen.

image

QLED IPS obezbeđuje dobre uglove gledanja i preciznu reprodukciju boja – ekran može da prikaže više od 90 odsto DCI P3 spektra. Uniformnost prikaza je takođe dobra, a panelu nedostaje visok kontrast (1170:1). Samsung kod jačih QLED panela ovo rešava sistemom lokalnog zatamnjenja pozadinskog osvetljenja, ali ove tehnologije nema kod ekrana The Sero televizora. Budući da je ovaj televizor namenjen za upotrebu u svetlijim okruženjima, može se zanemariti ovaj nedostatak. Maksimalno osvetljenje je veoma bitno i ono je dobrih 450 nita, dovoljno za bazičnu HDR podršku. Interesantno je da su ulazna kašnjenja mala (9 ms), a odziv je brz (80 odsto za 5 ms), naravno kada se koristi HDMI ulaz za prikaz slike.

Jedna od najboljih karakteristika odnosi se na zvuk. Veliko (i teško) postolje iskorišćeno je ne samo kao elegantna baza za ekran već se u njemu nalazi komplet dobrih zvučnika ukupne snage 60 vati, u 4.1 konfiguraciji. U poređenju sa ostalim televizorima, The Sero ima ubedljivo najbolji sistem integrisanih zvučnika, što znači da je dodatni prostor izvanredno iskorišćen. Zbog odličnog zvuka, ovaj televizor lepo može da služi za reprodukciju muzike, spotova i sličnog audio-sadržaja, koji možete direktno da prebacite s mobilnog telefona. Ekran za to vreme može da prikazuje nešto od slika i tako pomaže formiranju lepog ambijenta.

The Sero je namenjen specifičnim korisnicima, koji jednostavno žele da imaju nešto novo i drugačije. Jedinstven je na tržištu i nema alternativu. Za korisnike drugačijih interesovanja, ovo je još jedan zanimljiv proizvod kojim Samsung želi da demonstrira svoju tehnologiju i inovativnost.


samsung.com

SLEDEĆI TEKST U PC #281
preview
Mobotix: Pogled na vazduh
Dejan Ristanović


NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter