GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #291 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
D-Link: Wi-Fi 6 pametni ruter
Serija D-Link EAGLE PRO AI kombinuje Wi-Fi 6 i moćnu veštačku inteligenciju kako bi domovima i malim kancelarijama pružila Wi-Fi iskustvo kao nikada do sada
- PC #291 (Oktobar 2021)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj

D-Link: Wi-Fi 6 pametni ruter

image

Kompanija D-Link je predstavila novi pametni ruter R15 EAGLE PRO AI AKS1500 koji kombinuje najnoviju tehnologiju Wi-Fi 6 s veštačkom inteligencijom kako bi ponudio neverovatnu Wi-Fi pokrivenost i brzinu, pružajući mrežu koja se neprestano samostalno optimizuje i poboljšava, idealnu za kućne korisnike i male kancelarije.

Pametni ruter R15 EAGLE PRO AI AKS1500 nudi dual-band bežične brzine do 1500 Mbps, pružajući izuzetno brzu Wi-Fi vezu s povećanim dometom, pouzdanošću i pokrivenošću. Sve to nudi Wi-Fi rešenje za one kojima je potreban stabilan Wi-Fi s minimalnim smetnjama.

Dovodeći Wi-Fi 6 tehnologiju i AI u zajedničku spregu, R15 nudi 1024 CAM, MU-MIMO i OFDMA za povećanje brzine, dometa i efikasnosti mreže. Ugrađeni AI Wi-Fi optimizator neprestano traži Wi-Fi kanal s najmanje smetnji kako bi uvek ponudio najbolju vezu. U isto vreme, AI Traffic Optimiser daje prioritet najkritičnijoj upotrebi Interneta za optimalno iskustvo na mreži i stabilnost. AI roditeljska kontrola nudi korisnicima fleksibilnost i kontrolu nad dečjim mrežnim aktivnostima – osiguravajući da im je bezbednost uvek prioritet.

Integrisana AI

image
M15 Mesh uređaj

Novi ruter je vrlo jednostavan za podešavanje i upravljanje. Ako čak i nemate pokrivenost u prostranom (ili čak dvoetažnom) stanu, možete da kreirate i proširenu Wi-Fi mrežu s uređajima EAGLE PRO AI Mesh Extender (E15) ili Mesh Systems (M15-2 i M15-3, kompleti od dva i tri Mesh dodatna uređaja) koji će biti dostupni u četvrtom kvartalu 2021. Ovaj, sve popularniji, vid proširenja pokrivenosti Wi-Fi mreže, utiče i na kvalitet i brzinu bežičnog signala. Ako imate jak signal bez smetnji, koji neće zahtevati veliki broj ponovnih pokušaja u prenosu paketa (retry) niti obaranje brzine prenosa, to će svakako blagotvorno uticati na sve povezane uređaje. Ruter sadrži i AI Mesh Optimiser, koji jača vezu između mrežnih čvorova s jedinstvenom AI tehnologijom oblikovanja snopa (beamforming), za isporuku besprekornog i pouzdanog Wi-Fi-a.

Ni upravljanje Wi-Fi-jem nikada nije bilo lakše uz integrisanog AI pomoćnika. On kontinuirano nadgleda mrežu i prati upotrebu podataka, šaljući preporuke i nedeljne izveštaje u aplikaciju EAGLE PRO AI. Uz to, R15 je kompatibilan sa Google Assistant-om i Amazon Aleksom, omogućavajući korisnicima da koriste glasovnu kontrolu za jednostavno i praktično upravljanje svojom mrežom.

Nije zapostavljana ni sigurnost, pa WPA3 donosi individualizovanu enkripciju podataka koja štiti vaše podatke od prisluškivanja unutar Wi-Fi mreže, i smanjuje mogućnost otkrivanja, čak i slabe, lozinke.

Moćna kontrolna aplikacija

image

Sva podešavanja, povezivanje s Mesh dodacima, kontrolu svake veze s uređajima možete da postavite iz aplikacije koja je jednostavna za upotrebu. Čak i pomenutu AI optimizaciju možete da isključite ako zaključite da vam nije potrebna, ali naš savet je da je zadržite i date joj malo vremena da nauči sve što je važno za vašu kućnu ili kancelarijsku bežičnu mrežu – da bi radila besprekorno.

Instalitanje Mesh uređaja takođe možete da sprovedete uz pomoć aplikacija, ali WPS sistem omogućava da to uradite i jednostavnim pritiskom na WPS tastere na ruteru i Mesh uređaju. Aplikacija je ipak nazamenjiva kad su u pitanju fina podešavanja mreže i konekcije s Mesh uređajima i priključenim klijentskim uređajima. Pored toga što će vam omogućiti kontrolu svake pojedinačne veze, obezbediće vam i roditeljsku kontrolu i redovne izveštaje o kvalitetu i brzini svih veza putem, te kvalitetu internet veze.


eu.dlink.com

SLEDEĆI TEKST U PC #291
preview
Uspon telemedicine
Voja Gašić


Plazma

Pantheon PAW
Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2021

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter