GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #294 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Huawei Watch GT3
Filip Majkić
Huawei je napravio sjajan posao sa Watch GT 2 serijom pametnih satova - klasični pametni sat koji fokus stavlja na dugotrajnu bateriju, ali i na brojne napredne funkcije. Šta možete očekivati u GT 3 izdanju popularne Huawei Watch serije?
- PC #294 (Januar 2022)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Huawei Watch GT3

image

Prvi utisak o satu je fantastičan metalni kaiš. U kutiji se dobija i njegova ekstenzija, ukoliko se pokaže da je postojeća narukvica prekratka, a ona je modularna tako da se može dodavati/oduzimati u malim delovima. Famozni „klik“ nas vraća u mladost kada smo preferirali upravo ovakve satove. Pun pogodak! Na testu smo imali model od 46 mm s metalnom narukvicom, očito usmeren prema muškarcima. Ne brinite dame, za vas postoje 42-milimetarska varijante u raznim estetski veoma dopadljivim izdanjima.

Sat odbacuje (makar na našem tržištu) slabo upotrebljivi SIM element, a akcenat je stavljen na ono što je najbolje – Huawei se uvek izdvajao dugim trajanjem baterije. Model od 46 mm nudi čak dvonedeljnu autonomiju, dok je kod manjeg 42 mm modela autonomija jednonedeljna. Znatno više nego što brojni konkurenti nude, ali i od onoga što je nudio Watch 3 Pro. I ovde imate opciju celodnevnog praćenja SpO2 (zasićenosti krvi kiseonikom), što je veoma korisno u situacijama kada ste bolesni, posebno ukoliko imate problem s koronom.

Sam sat je kombinacija velikog AMOLED ekrana, odličnog kaiša odgovarajućeg materijala (naša narukvica je bila metalna) i okvira od nerđajućeg čelika. Detalj koji je usvojen sa Watch 3 Pro sata jeste metalna krunica u gornjem desnom delu, koja služi za preciznu navigaciju i upravljanje parametrima. Ekran je odličan – veoma je svetao i jasan, sa 326 PPI gustinom piksela, pa se svi detalji vide pri raznim uslovima dnevnog osvetljenja. Pametni sat ima 4 GB prostora za skladištenje, odnosno 32 MB RAM-a. Da, možete na njega ubaciti svoju muziku pa ga koristiti za slušanje muzike prilikom šetnje ili vežbanja, bez potrebe da nosite glomazni telefon. Zahvaljujući prisustvu zvučnika, možete ga koristiti za pozive u stilu Dika Trejsija, ali i raditi sa osnovnim obaveštavanjima i porukama koje ćete dobijati na povezani sat.

image

Kad smo kod vežbanja, podržano je čak 100 različitih vežbi, koje su i ovog puta pametno probrane, umesto ranije prisutnih „egzotičnih“ vežbi. Trčanje, hodanje, plivanje, skijanje, voženje bicikla, čak i joga... stičemo utisak da je podržano praktično sve što treba. Svi parametri se sinhronizuju sa Huawei Health aplikacijom, a TruSleep i TruSeen tehnologije su i dalje tu da prate vaše zdravstvene parametre, puls, kvalitet sna, uz davanje odgovarajućih preporuka kako da unapredite fizičku kondiciju, san i odmor.

I dalje nema povezivanja sa eksternim servisima poput Strave, niti je – naš je utisak – značajno unapređena preciznost senzora, posebno brojača koraka. No, ovakvi uređaji će vam pružiti dobar orijentir, jer nije toliko bitno da li ste prešli sedam ili osam hiljada koraka koliko da li ste danas prešli više nego juče i kojim ste tempom hodali. Tu je i senzor temperature kože, što je takođe veoma korisno u brojnim situacijama.

Korisnicima je ostavljeno dosta alternativa. Imamo metalni, kožni i gumeni kaiš, a najbrži kupci modela koji smo imali danas na testu dobiće i druge kaiševe na poklon, pa će moći da menjaju. Za gospodu 46-mm i za dame 42-mm praktično su standardan izbor, a prilikom kupovine imajte u vidu da različiti modeli imaju i različite cene. Huawei je uradio odličan posao s novom generacijom satova, koja donosi jasan i upečatljiv vizuelni stil, pre svega. Sve što je bilo dobro kod starih modela i dalje je prisutno u istoj ili unapređenoj verziji.


consumer.huawei.com/rs




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter