GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #94 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
MegaPC za kancelariju
Branko Maksimović
Microstar-ov MegaPC koncept je bio predodređen da uspe, a sada se pred nama našla jedna zanimljiva multimedijalna kombinacije zasnovana na barebone ideji...
- PC #94 (Novembar 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

MegaPC za kancelariju

Microstar-ov MegaPC je bio predodređen da uspe. Sam koncept je jednostavan, a sa pojeftinjenjem i integracijom komponenti, za ovako atraktivan računar nije neophodno izdvojiti veliku količinu novca. Verujemo da ste upoznati sa osnovnim karakteristikama multimedijalnog barebone sistema, pa je jasno da će ovo biti verovatno najkompaktniji i najkompletniji kancelarijski računar. Zbog fantastične spoljašnjosti i utiska koji MegaPC ostavlja (pogotovo na pripadnice nežnijeg pola), sam hardver i njegove karakteristike su nekako u drugom planu. Pomenućemo da je matična ploča bazirana na SiS651 čipsetu, sa Intel Celeron procesorom na 2.0 GHz i 256 MB kvalitetne Kingston memorije. Tu je i iznenađujuće brz kombo-drajv sa specifikacijama „po poslednjoj modi“ (16/52/24/52). Maxtor-ov bestseler kapaciteta 40 GB je minimum, ali smatramo da će biti dovoljan za kancelarijske dokumente. Zaboravljeni floppy nadoknadiće prisustvo šest USB i FireWire konektora, a tu je i ugrađeni čitač memorijskih kartica. Sweex tastatura je prijatna za rad, Logitech miš ima optiku najnovije, MX generacije, dok su se skromni zvučnici najmanje istakli.

Iako je cena tek 920 evra, u konfiguraciju je uključen TFT monitor dijagonale 17“ što je zaista za pohvalu. Ovo je postalo moguće otkako je Samsung predstavio Value seriju. Iako mislimo da je za isti novac moguće ponuditi i bolji Flat Panel monitor (Prestigio, BenQ, Acer), vaša firma će imati više koristi od imidža kome doprinosi i izuzetno dopadljivo dizajniran Samsung 172V.

U optimalno podešenom Windows XP Home sistemu, našao se samo softver koji se inače dobija uz ostatak hardvera (Nero, DVD plejer, MEGA Radio), kao i besplatan OpenOffice.org paket lokalizovan na srpski. PC indeks pokazuje da je reč o mašini dobrih performansi, dok 3D indeks podseća na to kom je delu tržišta sistem MegaPC 651 namenjen. U pitanju je kvalitetan sistem sa odlično odmerenom cenom i verujemo da će kao takav privući kupce kojima je stalo do dobrog imidža u poslovnom okruženju.

Korisne adrese:

MB Soft
Brankova 21A, Beograd
tel: 011/30-33-160
http://www.mbsoft.co.yu

SLEDEĆI TEKST U PC #94
preview
Minolta Dimage Z1
Milan Četić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter