GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #98 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Eurocase kućišta
Branko Maksimović
Češka kompanija čiji su proizvodni pogoni smešteni u mali industrijski grad severoistočno od Praga nosi naziv Eurocase. U ponudi su napajanja, tastature i miševi, ali osnovna delatnost je proizvodnja najrazličitijih tipova kućišta, od kojih smo na testu imali čak osam.
- PC #98 (Mart 2004)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Eurocase kućišta

Češka kompanija čiji su proizvodni pogoni smešteni u mali industrijski grad severoistočno od Praga nosi naziv Eurocase. U ponudi su napajanja, kućišta (na koja daju dvogodišnju garanciju), tastature i miševi. Osnovna delatnost je, ipak, proizvodnja najrazličitijih tipova kućišta, od kojih smo na testu imali čak osam. Sedam modela spadaju u ekonomsku klasu i karakteristični su po konzervativnim linijama prednje maske – zaboravite na „fantastične domete u dizajnu“ po kojima su poznate neke firme sa Dalekog Istoka.

Eurocase će kvalitetom i cenom zadovoljiti male proizvođače konfiguracija, koji će ove sisteme ponuditi manjim i srednjim preduzećima. Još jedan od razloga što ovo navodimo je posebno mesto na prednjoj masci, dimenzija 12×12 cm, na koje je moguće postaviti nalepnicu sa logotipom kompanije. Kućišta su dimenzija 42×18.2×43 i mase do 7.5 kilograma, sa napajanjima od 300 do 350 W. Eurocase nudi i posebne docking station module formata 5.25 inča, koji na sebi imaju čitač popularnih memorijskih kartica (svih šest standardnih tipova), zatim USB Media panel na koji možete izvesti I/O audio konektore, game port priključak, USB i FireWire. Sva Eurocase kućišta koja smo isprobali imaju izdvojene audio i USB konektore spreda ili na levoj ivici.

Kućište koje smo ostavili za kraj, spada u Q seriju, koja postoji i u SmallFormFactor, Midi, Middle i Big Tower klasama. Q3 je model koji po dimenzijama odgovara Middle klasi, a izdvaja se nešto većim kvalitetom izrade, prefinjenim dizajnom i LCD-om sa plavim pozadinskim osvetljenjem, koji očitava podatke sa ploče. Na gornjem delu LCD-a ispisuje se temperatura procesora, a tu je i informacija o tome koliko dugo radi računar, indikator aktivnosti hard diska i rada ventilatora. Sve izgleda veoma zanimljivo, a informacije koje se dobijaju mogu se pokazati kao korisne.

Eurocase kućšta predstavljaju dobrodošlu alternativu modelima sa Dalekog Istoka, od kojih su nešto kvalitetnija. Dodatne opcije kod Q serije dolaze kao deo standardne opreme, pa će se Q3 svideti korisnicima koji žele bolje kućište od onog koje je u startu ponuđeno kao deo standardne kućne konfiguracije.

Korisne adrese:

Adacom
Kneza Miloša 7, Beograd
tel: 011/3344-123
http://www.adacom.co.yu
BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter