GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #108 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
LaserJet 4345mfp
Milan Četić
LaserJet 4345 je ozbiljan MF uređaj koji može da opslužuje manje i srednje radne grupe i dobar deo funkcionalnsoti mrežnog Digital Sender-a.
- PC #108 (Februar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

LaserJet 4345mfp

(kliknite za veću sliku)

LaserJet 4345 je ozbiljan MF uređaj koji može da opslužuje manje i srednje radne grupe (do 20 računara) i nudi skoro istu funkcionalnost na mreži kao Digital Sender, ali i sve mogućnosti štampe i kopiranja, te slanja faksova koji su tipični za MFP uređaje. Nova generacija uređaja koje imaju digital sending mogućnosti, među koje spada i LJ 4345mfp, ima unificiran displej i komande, ali i mogućnost da se on prilagodi potrebama korisnika. Veliki touch screen omogućava interaktivan rad korisnika i laku obuku, jer je većina podešavanja propraćena odgovarajućim grafičkim simbolima. Standardna funkcionalnost MF mašine omogućava da skeniranu fotografiju ili dokument pošaljete u PDF, TIFF ili JPEG formatu sebi ili bilo kome drugom elektronskom poštom.

Uz MF uređaj stiže probna verzija Digital Sending softvera (važi 60 dana), koji proširuje mogućnosti uređaja. Instalacija DSS-a i njegovo pravilno konfigurisanje omogućava da se skenirani dokument direktno sačuva u bilo koji deljeni folder na mreži, te dodatno ga prilagoditi potrebama. To podrazumeva dodavanje ili promenu ikone na velikom i jasno čitljivom monohromatskom LCD-u osetljivom na dodir. Moguće je izmeniti njihov izgled, tako da i grafički jasnije opisuju funkciju koja se obavlja kada je dodirnete, ali i da dodate nove.

LaserJet 4345mfp štampa čak 43 A4 strane u minuti, uz maksimalnu rezoluciju 1.200 dpi (ProRes 1200), PCL6 i PostScript emulaciju. I ravni skener, koji u poklopcu ima ADF kapaciteta 50 listova, može da skenira brzinom od 43 strane u minuti kako bi omogućio da maksimalna brzina kopiranja bude jednaka brzini štampe. Memorija od čak 256 megabajta i disk od 20 gigabajta dovoljni su ne samo za sve poslove štampe, već i za kopiranje dugačkih dokumenata i prijem ogromnog broja faksova, kao i za brojne funkcije tipične za HP štampače sa diskom. Moguća je bezbedna štampa (odštampani dokument stoji na disku dok ne ukucate svoju šifru na kontrolnom panelu uređaja), čuvanje velikih dokumenata u rasterizovanoj verziji na disku i pozivanje po potrebi te štampa prve kopije većih serija i štampa kada se prekontroliše da li je prva kopija ispravna.

Konstrukcija fioka i mehanizma za transport papira je neuobičajena za HP i po svemu podseća na one koje se koriste na vrhunskim kopir mašinama. One nemaju „jezičke“ ispod kojih je potrebno ugurati papir prilikom ulaganja, već ga je dovoljno spustiti u nju. Ulaganje papira je sa prednje strane uređaja, i on se u fioku ulaže u landscape formatu, a izlazi na levoj strani štampača, padajući na plastični nosač. Na izlazu je moguće dodati i steker koji osim kapaciteta od 500 listova može i da hefta do 40 listova jednom heftalicom. Druga mogućnost je mailbox, koji sortira izlazne dokumente u tri pregratka ukupnog kapaciteta 700 listova.

Sa kapacitetom kasete za toner od 18.000 strana i mesečnim obimom štampe od 200.000 strana LaserJet 4345 predstavlja izuzetno robustan i trajan uređaj, o čemu svedoči i masa osnovne verzije od 51.6 kilograma. On je osmišljen tako da uz minimalno održavanje može da zadovolji potrebe male i srednje firme.

Korisne adrese:

Hewlett-Packard
http://www.hp.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #108
preview
Filmscan 2700
Siniša Stojanović


NIS

Shoppster-2023-03


Čitaj PC Press

BIZIT Seminar

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter