GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #117 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
SezamPro: Decenija rasta
Dejan Ristanović
Povodom svog desetog rođendana, SezamPro svakom čitaocu časopisa "PC" poklanja Internet karticu i priliku da se uveri u kvalitet usluga našeg vodećeg on-line sistema i Internet provajdera. Kako da iskoristite svoju karticu i šta sve SezamPro može da vam ponudi?
- PC #117 (Decembar 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

SezamPro: Decenija rasta

Priča o Sezamu je ujedno i priča o razvoju računarskih komunikacija u Srbiji. Nećemo se ovom prilikom prisećati ranih BBS dana, starih centrala, PCM uređaja i satelitskih linkova – kroz taj period Sezam je stekao visoku reputaciju inovatora, poverenje korisnika i mnogo iskustva koje je na najbolji način primenio kada se domaće tržište komunikacija konačno otvorilo.

Veliki Sezamov rast počeo je uvođenjem broja 042/110-220 preko koga su korisnici iz čitave Srbije mogli da pristupaju Internetu po ceni lokalnog telefonskog poziva. Istovremeno je promovisana i Non[S]top pretplata, mogućnost da svako pod vrlo povoljnim uslovima koristi Internet kad god mu je potreban i koliko god mu je potreban. Shvatajući da je korisnicima potreban i jednostavan način plaćanja usluga, SezamPro je promovisao [S] karticu, prvu i ubedljivo najpopularniju Internet dopunu u našoj zemlji, koja se prodaje u svim gradovima, na preko hiljadu kioska. Jednu takvu karticu ste dobili i uz ovaj broj „PC“-ja – iskoristite je da isprobate mogućnosti Sezama i uverite se u kvalitet njegovih servisa.

Vaša [S] kartica

Da biste aktivirali Sezam karticu potrebno je da budete na Internetu, ali taj uslov nije teško ispuniti. Napravite Internet konekciju navodeći korisničko ime poklon, lozinku poklon i broj telefona 042110220. Pošto se veza uspostavi, usmerite Web browser na adresu poklon.sezampro.yu, unesite osnovne podatke i izaberite svoje korisničko ime i lozinku. Time ste istovremeno dobili sigurnu e-mail adresu zaštićenu od virusa i spam-a, koja podrazumeva elektronsko poštansko sanduče praktično neograničenih dimenzija koje će biti samo vaše „zauvek“.

Ostaje da unesete tajni broj koji se nalazi ispod zaštićene površine na poleđini kartice i dobićete priliku da potrošite iznos od 100 dinara na način koji vam odgovara. Ukoliko ste novi korisnik, preporučujemo da se opredelite za jednomesečnu Sezam pretplatu, pošto ona obezbeđuje pet sati pristupa Internetu, ali i korišćenje specijalnih Sezamovih servisa kao što su GetOrder (mogućnost da naručite datoteke sa Interneta i da ih, kada stignu, prenosite u lokalu, punom brzinom i po nižoj @Sezam tarifi) i [S]SMS (slanje SMS-ova na 063 i 064 mreže iz Web browser-a, obaveštenje SMS-om o važnim e-mail porukama koje vam stižu i druge opcije koje povezuju Internet i mobilni telefon), pristup Sezamovom konferencijskom sistemu, kolekcijama softvera, dve dodatne e-mail adrese za članove porodice i mnoge druge pogodnosti. Sve o korišćenju SezamaPro možete pročitati u uputstvu za povezivanje i upotrebu koje se nalazi na PC Press-ovom CD-ROM-u, u sekciji PC Plus.

Kada po isteku pretplate poželite da nastavite korišćenje Sezama ili vam zatrebaju dodatni Internet sati, dovoljno je da na sajtu www.sezampro.yu izaberete način plaćanja koji vam najviše odgovara – karticom koju ćete kupiti na kiosku, uplatnicom u pošti ili banci odnosno direktno, na nekom od mnogobrojnih Sezamovih prodajnih mesta. Možete se opredeliti i za zvanje post-paid broja 042220220 – tu nije potrebno nikakvo prijavljivanje niti podešavanje parametara, a troškove plaćate početkom narednog meseca, uz telefonski račun.

Ukoliko ste već korisnik SezamaPro, usmerite svoj browser na poklon.sezampro.yu, unesite tajni broj sa kartice i potrošite novac na produžetak Sezam pretplate ili dodavanje 5 Internet sati u fond koji možete trošiti kad god vam to bude odgovaralo.

Prema broadband-u

Dial-up pristup je kod nas najpopularniji način korišćenja Interneta, ali je SezamPro na vreme sagledao svetske trendove i pripremio se za dane koji dolaze – budućnost je u broadband pristupu koji obezbeđuje stalno prisustvo na mreži i velike brzine prenosa podataka. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Telekomom, SezamPro je tokom ove godine instalirao preko 3000 ADSL priključaka. Višegodišnji rad, značajna sredstva uložena u edukaciju korisnika i razvoj originalnog informacionog sistema za podršku prodaji broadband servisa učinili su SezamPro vodećim ADSL provajderom u zemlji. Uz širenje pokrivenosti ADSL servisa, Sezam će i tokom naredne godine nastaviti da radi na ostvarenju svoje vizije efikasnog pristupa Internetu iz svakog doma i svake firme u Srbiji, uz povezivanja korisnika u modernu IP mrežu koja će činiti temelj razvoja novih servisa.

Na sajtu www.sezampro.yu/adsl/ možete proučiti Sezamovu ADSL ponudu i izabrati varijantu pristupa koja najviše odgovara vašim potrebama – brzinu 256, 512 ili 768 kilobita u sekundi, mereni ili neograničeni saobraćaj, modem ili ruter, fiksnu ili dinamičku IP adresu... Sa iste strane vodi link za ispitivanje tehničkih mogućnosti i početak procesa instalacije ADSL priključka – uspostava je besplatna, a svu potrebnu opremu obezbediće (takođe besplatno) SezamPro.

Iskoristite, dakle, vašu poklon-karticu da upoznate Sezam i onda krenite dalje, ka Non[S]top pretplati ili ADSL priključku. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, obratite se Sezamovom korisničkom servisu na telefon 011/3033-588.Takovo

BIZIT 2024

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter