GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #125 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Šopovi u međusezoni
Aleksandar Veljković
Kraj leta baš i nije idealna sezona za kupovinu, ali smo u beogradskim šopovima poslednjih dana avgusta ipak pronašli nekoliko novih i zanimljivih gedžeta.
- PC #125 (Septembar 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Šopovi u međusezoni

LG portabl DVD plejer

Portabl DVD plejeri više nisu tehnološki novitet, ali smo u Big Apple šopu na uglu Palmotićeve i ulice Džordža Vašingtona naišli na zanimljiv novi model koji je potpisao LG. DP171 se, osim atraktivnim dizajnom, izdvaja od konkurencije ekranom koji može da rotira ne samo po vertikalnoj, već i po horizontalnoj osi (slično Tablet PC konceptu). Naravno, DP171 podržava i DivX zapis, kao i titlove.

21.990 dinara

Big Apple Electronics, Palmotićeva 22a

KMP kertridži za štampače

Svako ko puno štampa na inkjet štampačima zna da kertridži predstavljaju najkrupniju stavku u ceni eksploatacije, tako da je prisutna večita dilema između nabavke (obično skupih) originalnih kertridža i recikliranja. Evo treće varijante u vidu zamene za originalne kertridže za Canon, HP i Epson štampače. U pitanju je nemački proizvođač KMP, a po našem iskustvu ova mastila nisu ništa manje kvalitetna od originalnih, s tim što su sami kertridži gotovo duplo jeftiniji od originala (na primer, umesto 860 dinara koliko koštaju Canon BCI-6 kertridži, njihove KMP zamene koštaju samo 550 dinara). Toplo preporučujemo!

od 440 do 2.250 dinara

Multicom, Bulevar Despota Stefana 43

Canon S3is

Ako vaše fotografske ambicije prevazilaze puko „škljocanje“ za vreme godišnjeg odmora, ultrazum digitalac (12x) sa optičkom stabilizacijom slike mogao bi biti ispunjenje vaših želja. Najnoviji Canon-ov model iz ove klase, S3is, nije stigao na naš veliki letnji test fotoaparata, ali se sada već može naći u beogradskim prodavnicama. Sem porasta rezolucije na 6 Mp ovaj model je doneo niz diskretnih poboljšanja koja ga, uz dokazani Canon kvalitet, čine jednim od najpoželjnijih ultrazum modela.

39.560 dinara

Big Apple Electronics, Palmotićeva 22a

Xoro HXS 531 5.1 zvučnici

Posle DVD rikordera i plejera upoznajemo se i sa zvučničkim sistemima koje je potpisao nemački Xoro. HXS 531 snage 185 W u svojim masivnim drvenim kutijama i sa dvosistemskim satelitima izgleda ubedljivo, a oni koji su ga isprobali tvrde da čak i pri maksimalnoj snazi zadržava čist zvuk bez distorzija. U svakom slučaju, dostojna konkurencija sličnim Genius ili Neo 5.1 sistemima i odlična zvučna podloga vašeg „kućnog bioskopa“.

11.600 dinara

Big Apple Electronics, Palmotićeva 22a

Serijski portovi na PCI kartici

Nabavka neke matične ploče najnovije generacije, bez serijskih portova, ne mora biti „smrtna presuda“ za vaše periferije koje se priključuju preko RS-232 konektora. Vaš moderni računar vrlo lako može dobiti dva serijska porta koji obezbeđuju brzinu transfera do 1 Mbps ukoliko nabavite Digitus-ovu karticu koja se montira u bilo koji slobodan PCI slot.

1.250 dinara

Multicom, Bul. Despota Stefana 43

OCZ napajanja

Vrhunske gaming konfiguracije (a i zahtevne radne stanice) i moćne grafičke kartice u njima (ponekad i više od jedne) zahtevaju vrhunsko napajanje. Sada već solidnoj ponudi napajanja visokih performansi HG Spot je priključio OCZ, firmu koja nudi visok kvalitet i snagu po umerenoj ceni. Powerstream je jedan od njihovih najjačih modela (ovde se radi o varijanti snage 520 W, odnosno 620 W u pikovima), na kome je moguće nezavisno podešavati svaki od izlaznih napona, a ventilator je gotovo bešuman – samo 23 dB.

6.684 dinara

HG Spot, 27. marta 17

Hama stativi za fotoaparate

Onog trenutka kada vaše fotografske ambicije prevaziđu domete automatskih modova na digitalnim fotoaparatima, prirodno se javi i potreba za nabavkom stativa – ne samo za rad u studiju, već i za noćne snimke i sve one situacije kada ne možete ostvariti svoje namere držeći aparat u ruci. Međutim, onda se suočavate sa činjenicom da po domaćim radnjama stativ (pogotovo po povoljnoj ceni) baš i nije lako naći. Prijatno smo se iznenadili ponudom Hama stativa koju smo zatekli u novoj HG Spot prodavnici u ulici 27. marta 17. U pitanju su tri robusna modela odličnih mogućnosti podešavanja (Star 61, 62 i 63), uz koje dobijate i futrolu za nošenje. Za plaćanje u kešu važi popust od 5% na deklarisanu cenu za sve artikle u HG Spot-u.

1.442 – 2.157 dinara

HG Spot, 27. marta 17

Džepni MP4 plejeri

Izuzetno lagani i tanki, pomalo liče na iPod, ali njihov veliki kolor displej ne služi samo za očitavanje informacija o MP3 pesmama i navigaciju po sadržaju memorije, već na njemu možete reprodukovati spotove ili bilo kakav drugi materijal u MP4 (DivX) formatu! U pitanju su BT-ovi MP4 plejeri, a Computer Dream ih nudi u kapacitetima od 512 MB i 1 GB po cenama uobičajenim za obične MP3 plejere. Naravno, možete ih koristiti i za reprodukciju MP3 sadržaja.

5.543 / 6.898 dinara (512 MB / 1 GB)

Computer Dream, Cvijićeva 77

Genius VOIP telefoni

U poslednje vreme su sve popularniji VoIP telefoni, koji vam omogućavaju da ovu uslugu prenosa glasa putem Interneta koristite na potpuno isti način kao i običan telefon. Genius G-Talk se priključuje na računar preko USB-a i (naravno) ima podršku za Skype, najpopularniji servis za VoIP komunikaciju, a sve to po ceni po kojoj teško da biste mogli da kupite neki klasičan bežični telefonski aparat.

2.258 dinara

Computer Dream, Cvijićeva 77

Logitech Harmony 655 daljinac

Ovaj programabilni daljinski upravljač je sve samo ne jeftin, ali vam donosi dobro poznatu Logitech perfekciju. Pomoću njega možete upravljati sa čak 15 različitih uređaja, a inicijalno podešavanje se vrši preko jednostavnog Web čarobnjaka – pročitajte prikaz iz PC #116. Dajte svom PC-ju i ostalim multimedijalnim uređajima potpuno novu dimenziju!

8.410 dinara

HG Spot, 27. marta 17

SLEDEĆI TEKST U PC #125
preview
Nastavak sna
Stevan Josimović



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter