GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #126 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Xwave MP4 tranzistor
Branislav Bubanja
MP4 plejer koji nosi oznaku Xwave S-45 je specifičan je mnogo čemu - pogledajmo zašto ga smatraju idealnim za devojke, koje će kombinovati muziku sa ogledalcetom...
- PC #126 (Oktobar 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Xwave MP4 tranzistor

MP4 plejer koji nosi oznaku Xwave S-45 je specifičan po mnogo čemu. Dizajniran je tako da pomalo liči na mobilne telefone koji se preklapaju – dopašće se devojkama, jer mu je gotovo cela zadnja strana napravljena od reflektivnog materijala, pa može da se iskoristi kao priručno ogledalce. Primerak plejera koji smo probali posedovao je 256 MB memorije, ali su u ponudi i modeli sa 512 MB i 1 GB memorije. Prednjom stranom dominira grafički displej dijagonale 1,5“ koji je u stanju da prikaže 65 hiljada boja. Ispod je džojstik i dva tastera preko kojih se ostvaruje kontrola plejera. Za snimanje je izdvojen taster koji se nalazi na desnoj strane plejera.

Upravljački softver ugrađen u ovaj model identičan je OS-u kod modela S-40 (opisali smo ga u PC #125). To znači da je u stanju da reprodukuje zvuk, video fajlove, slike, tekstualne dokumente, poseduje neku vrstu Tetrisa za časove razonode, ima ugrađen FM prijemnik itd. Audio formati koje prepoznaje su MP3, WMA, ASF i WAV, uz punu podršku ID3 tagova kod formata koji ih poseduju. Osim toga, plejer je u stanju da reprodukuje i tagovani tekst pesama. FM prijemnik poseduje dve skale, japansku (76-96 MHz) i standardnu (87-108 megaherca), pri čemu za svaku od njih postoji 20 mesta za memorisanje radio-stanica. Snimanje sadržaja koji se emituje (ili bilo kog eksternog zvuka) može se odvijati u WAV (32 kbps) ili ACT (8 kbps) formatima.

Ako odaberete ACT, koji nije kompatibilan sa drugim uređajima, na 256 MB možete smestiti skoro 70 časova snimljenog materijala. Video zapis je podržan u tzv. MTV formatu koji je spakovan u AMV kontejnerski fajl. Uz plejer se dobija konvertor video zapisa. Iako nije standardan, kvalitet zapisa u ovom formatu je bolji nego u MJPEG formatu koji koristi većina MP4 plejera.

Sve što smo do sada pomenuli spada u standardne funkcije MP3/MP4 plejera, ali Xwave S-45 poseduje dve veoma zanimljive prednosti. Umesto jednog izlaza za slušalice, na ovom modelu postoje dva priključka, tako da se muzika, radio ili video zapisi mogu gledati i slušati u paru. Ako se nalazite u većem društvu, svi će moći da slušaju muziku sa vašeg plejera jer on, ma koliko to neverovatno zvučalo, ima minijaturne stereo zvučnike. Zvuk koji se dobija preko njih je očekivanog nivoa. Uočava se nedostatak niskih tonova, ali ne treba biti zakeralo. Nažalost, radio-stanice se mogu slušati samo preko slušalica. Cena ovog plejera je 4860 dinara, ali preporučujemo da ipak nabavite model sa makar 512 MB memorije (5590 dinara).

Korisne adrese:

NT Company
http://www.nt.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #126
preview
Matrox visoke definicije
Voja Gašić



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter