GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #126 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Pakom Roadshow 06
Marko Herman
Umesto na Kopaoniku, tradicionalni Pakom Roadshow ove godine je održan u Zemunu. O čemu se govorilo i kako će raditi reorganizovani Pakom?
- PC #126 (Oktobar 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Pakom Roadshow 06

Kopaonik je zamenjen Zemunom pre svega zbog loše situacije na domaćem IT tržištu u proteklom periodu, ali je Pakom Roadshow sačuvao ono najbitnije – sadržaje. Pakom-ove partnere i predstavnike „sedme sile“ dočekao je Srđan Pavlović, a potom je otpočeo niz predavanja.

Reorganizovani Pakom

Prva polovina programa bila je posvećena situaciji na domaćem IT tržištu i odgovoru Pakom-a na aktuelnu situaciju. Dejan Pavlović je Roadshow iskoristio da objasni kako teče reorganizacija kompanije: uskoro će nastati holding kompanija Pakom Grupa A.D. u okviru koje će funkcionisati PDS (Pakom Distribution System), Pakom Computers (segment za maloprodaju), PSC (Pakom Solution Center) i Pakom E-Commerce (kompanija u osnivanju). Pored toga, članice grupe će biti Pakom Montenegro i Pakom BiH koje se bave (ili će se baviti, u slučaju Bosne i Hercegovine) distribucijom u susednim zemljama.

Usledila je prezentacija o firmama čije proizvode PDS distribuira, a najavljeni su i novi programi – proizvodi kompanija Allied Telesyn i Trust. Potom su svima raspršene nedoumice oko odnosa Pakom grupe i Vladimira Živaljevića i tako demantovani neki tračevi koji su se širili IT čaršijom. Popularni Žika ostaje u Pakom-u, u svojstvu podpredsednika grupe i suvlasnika ćerke-kompanije Pakom E-Commerce. Potom su Vladimir Živaljević i Branko Đaković održali simpatično predavanje pod slikovitim naslovom „Ko će opstati, ko će propasti?“.

Partneri i štandovi

Drugi deo programa činile su prezentacije Pakom-ovih partnera. Srđan Starović iz Microsoft-a je prisutnima predstavio operativni sistem Windows Vista, objasnio u kojim će se sve verzijama prodavati i prikazao kratku demonstraciju nekih mogućnosti. Usledilo je predstavljanje planova kompanije AMD, a zvanični program je završio Danail Vylkov, predstavnik kompanije nVidia, koji je održao i ubedljivo najkraću prezentaciju na Roadshow-u 06 – desetak efektnih minuta.

Usledilo je izvlačenje nagrada u igri za distributere koji su popunili Kingston anketu. Na radost prisutnih, većina onih koji su poslali popunjenu anketu nije dočekala kraj Roadshow-a, pa je usledila „majstorica“ – postavljanje pitanja za osvajanje Kingston USB Flash memorija od 512 MB.

Prateći program činili su štandovi kompanija ASUS, MSI, Fujitsu Siemens Computers, Western Digital i Verbatim. Prigodno posluženje i ručak u pauzi predavanja i žurka u večernjim časovima se podrazumevaju - u pitanju je već proverena praksa manifestacije Pakom Roadshow. Naravno, očekujemo da se i sledeće godine u isto vreme opet družimo sa ljubaznim domaćinima, a na kojem mestu... neka nas iznenade!

SLEDEĆI TEKST U PC #126
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović


NativeTeams

Realme

AB Soft

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter