GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #127 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
NajŠkolskiWEB - svečani završetak
Mladen Mijatović
Akciju izbora za najbolji školski Web sajt završili smo u velikom stilu - svečanom dodelom priznanja kojoj su prisustvovali predstavnici škola i organizatori. Prenosimo deo utisaka i jednu zanimljivu priču...
- PC #127 (Novembar 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

NajŠkolskiWEB - svečani završetak

Takmičenje NajŠkolskiWEB, koje je organizovao Telekom Srbije, uspešno je okončano. Najboljima su podeljene vredne nagrade u hardveru i softveru obezbeđene od strane sponzora, a one kojima su prva tri mesta izmakla za dlaku nagradio je PC Press, kao glavni medijski sponzor akcije. Specijalne nagrade su dobili oni koji su se prvi prijavili, a sve ostale smo obradovali po jednim poklon-paketom kao utešnom nagradom, i u znak zahvalnosti što su učestvovali u akciji koja ima pionirski karakter kod nas. Moglo bi se reći da su svi dobili prelazne ocenu za upis u (n)ovu školsku godinu!

Dodela plaketa

Kako je opremanje čitavog informatičkog kabineta novom opremom dugotrajan i ne preterano zanimljiv posao, nagrade su u školama postavili instalateri isporučilaca opreme, a svečanost povodom uručenja je održana tek kada je sva oprema „proradila“ u školama dobitnika. Sve se to dešavalo baš u trenutku kada je prethodni broj našeg časopisa bio u štampi, pa je izveštaj ostao za novembar...

Zadnjih dana septembra su, u prostorijama Direkcije za usluge Telekoma Srbije u Dubrovačkoj ulici, svečano uručena priznanja za najbolji školski Web sajt. Manifestacijom je predsedavao dr Miodrag Ivković, direktor Direkcije za usluge Telekoma Srbija i predsednik devetočlanog stručnog žirija koji je ocenjivao đačke Web prezentacije. Pored predstavnika Telekoma Srbija, stručnog žirija i naravno redakcije časopisa „PC“, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici sponzora koji su nagradili vredne đake, pre svega Microsoft, a za dobro raspoloženje učesnika su se pobrinuli i predstavnici muzičke škole „Stanković“ koji su prigodnim muzičkim programom zabavljali goste. Telekom je pripremio i jedno prijatno iznenađenje – predstavnici svake škole dobili su po jedan iPod Shuffle.

Gospodin Miodrag Ivković se zahvalio svima koji su uzeli učešća u ovoj akciji i izrazio nadu da će ovakva takmičenja nastaviti da se održavaju i sledećih godina. U ime PC Press-a obećavamo da ćemo se potruditi da ovo postane tradicija, jer smatramo da je pomoć školama jako važna, a izazovi i takmičenja su najbolji podstrek za učenike. Posebno kada pomoć nije dodeljena na osnovu nekih teško shvatljivih kriterijuma, već predstavlja pravednu nagradu za uloženi trud, stimuliše đake da uče nove stvari i predočava im na pravi način kako se vrednim radom može ostvariti opipljiv rezultat.

Svi za jednu a jedna za svet

(kliknite za veću sliku)

Najviše simpatija na ovoj svečanosti pobrala je Marija Gajević, učenica sedmog razreda osnovne škole „Kosta Đukić“ iz Mladenovca. Sajt đaka ove škole osvojio je treće mesto u vrlo oštroj konkurenciji a na dodelu plaketa došao je veći broj Majinih drugara. Pretpostavljamo zato da bi sa njom proslavili ovaj veliki uspeh jer, kako su nam sami priznali, njihova drugarica ne samo da je administrator i Webmaster prezentacije, nego je sajt škole napravila potpuno sama! Sajt Majine škole možete videti na www.oskosta.org a tamo možete saznate ponešto i o autorki; između ostalog, podatak da i danas radi sa Duron-om na 750 MHz sa 128 MB RAM-a. Taj podatak je, doduše, možda već ažuriran – rukovodstvo škole se odreklo nagrade u korist onoga ko ju je i zaradio, pa Maja danas sa zadovoljstvom koristi Sempron 2800 sa i 512 MB memorije i 19“ TFT monitor.

Scena na dodeli nagrade je bila dirljiva a pala je i po koja suza radosnica. Maja je simpatična i skromna devojčica kojoj su računari i Internet hobi i ona je pravi primer konstatacije sa početka naše priče o NajWEB-u – dokaz da čak i malobrojni entuzijasti mogu da urade puno, prodrmaju uspavanu sredinu i ustalasaju svako „mrtvo more“. Ovim završavamo i poslednje poglavlje u priči o NajŠkolskomWEB-u – zahvaljujemo se svim učesnicima i pozivamo vas da čitate „PC“, jer vas već početkom 2007. godine očekuju nova prijatna iznenađenja.




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter