GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #130 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Swarovski & MSI
Branko Maksimović
Kako da privučete pažnju ženskih osoba ako ne ugradnjom nakita u vaš proizvod? Poštujući ovo pravilo, MSI se udružio sa švajcarskim juvelirima, kompanijom Swarovski Crystals...
- PC #130 (Februar 2007)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Swarovski & MSI

Dizajn je jedan od faktora koji u velikoj meri utiču na uspeh proizvoda. Prenosni računari su postali deo svakodnevne consumer elektronike, pa ako se modeli konfigurišu u skladu sa namenom, zašto ne bismo mogli da imamo i outfit dizajniran prema ukusu korisnika? Tako su na red su došle i pripadnice lepšeg pola.

Kako bolje da privučete pažnju ženskih osoba nego inkorporiranjem nakita u vaš proizvod? Poštujući ovo pravilo, MSI se udružio sa švajcarskim juvelirima, kompanijom Swarovski Crystals, koja je mnogima poznata kao najpoznatiji proizvođač kristalnog nakita svih vrsta. U suštini, ovaj 15-inčni notebook, namenjen ženskim osobama (ili onima koji se tako osećaju), predstavlja „nakićenu“ verziju modela M677, pa i sam nosi oznaku M677X. Baziran je na nForce 6100 čipsetu sa dvojezgarnim AMD Turion 64 X2 procesorom na 1800 MHz, sa čitavim gigabajtom DDR2 memorije i GeForce 7600 Go grafičkim adapterom. Ako ovo čita neka ženska osoba, neka je cifre ne plaše – dajemo reč da sve ovo radi zaista brzo. Da bi proverili koliko je ovaj fancy notebook i future-proof (odnosno „otporan na budućnost“, ako pitate kolegu Hermana), na disk od 120 gigabajta smo instalirali Windows Vista Ultimate Edition, koji je radio vrlo živahno, a Microsoft Update je bez problema pronašao sve drajvere. Widescreen ekran, rezolucije 1280×900 piksela, ima glare premaz koji ne reflektuje previše svetlost, a pohvalili bismo prisustvo kompletne tastature sa numeričkim delom, zbog čega su zvučnici pomereni iznad, prema ekranu. Na gornjoj ivici je smeštena i Web kamera rezolucije od 1,3 megapiksela, a tu je, naravno, i dual-layer DVD rezač.

Sada dolazimo do najvažnijeg detalja, a to su sami kristali. Poklopac ovog prenosnika je načinjen od glatke plastike, a u njegovom centru je osvetljeni MSI logo uokviren nizom kristala poznatog proizvođača. Ceo uređaj možda izgleda i lepše nego na slikama – gorepotpisani se čak i uplašio što mu se sve to toliko dopalo. Da bismo uređaju nešto i zamerili, pomenućemo tastaturu koja je nešto lošijeg kvaliteta (ugiba se pod jačim pritiskom, doduše muških šaka), a i prateća torba bi mogla da bude malo ekskluzivnija. Ovaj notebook predstavlja idealan poklon za izabranicu vašeg srca – sigurno će izazvati njeno oduševljenje.

Korisne adrese:

MSI Serbia
http://www.msi-serbia.com

SLEDEĆI TEKST U PC #130
preview
Intermec CN3 robusni PDA
Marko Savković


Nordeus

BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter