GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #133 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Linksys iPhone CIT300
Marko Herman
U prvi mah pomislite da gledate običan telefon, a onda primetite Skype taster koji otkriva drugu stranu njegove prirode...
- PC #133 (Maj 2007)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Linksys iPhone CIT300

Skype ulazi u sve pore svakodnevice kao način da se preko Interneta jeftino komunikacira sa rođacima i prijateljima širom sveta. Iako većina koristi kompjuter, slušalice i mikrofon, jednostavni modeli specijalizovanih USB telefona čine komunikaciju dostupnijom prosečnim korisnicima. Najbolje uređaje ipak i dalje potpisuju renomirane kompanije. U tu grupu spada i Linksys iPhone CIT300 kompanije Cisco.

Uređaj podseća na kućni telefon opremljen modernim ekranom u boji i menijem za kretanje kroz opcije, ali ima i poseban Skype taster koji otkriva drugu stranu njegove prirode. Uz aparat i postolje za punjenje u kompletu stiže i bežična baza koja se USB kablom povezuje sa računarom.

Komplet se lako i intuitivno povezuje, a nakon instalacije drajvera i samog Skype-a (ako ga već nemate), morate mu samo jednom dozvoliti pristup programu. Nakon toga će čitati spisak kontakata iz Skype-a i omogućiti vam da ih pozivate kao da birate neki telefonski broj. Možete podesiti i da vas telefon zvučno obavesti o prispeću tekstualne poruke na Skype, ali te poruke nećete moći i da čitate i šaljete.

Domet telefona je oko 50 metara od baze u zatvorenom prostoru, tako da je dovoljan i za najveće stanove. Na otvorenom domet iznosi izuzetnih 300 metara, a na jednu bazu je moguće povezati do četiri slušalice. U kompletu se dobija i vaučer za 60 minuta SkypeOut poziva ka bilo kom fiksnom ili mobilnom telefonu u svetu, te mesec dana govorne pošte, pa možete isprobati sve mogućnosti.

Korisne adrese:

Mikrotehnologije
tel: 011/3130-840

SLEDEĆI TEKST U PC #133
preview
HP LaserJet C4005n
Milan Četić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter