GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #20 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović
- PC #20 (Januar 1997)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Uvodnik

U narednih 40 redova treba da kažem toliko stvari da se pitam postoji li WinZip za štampani tekst. Pre svega, ovo je 20. broj "PC"-ja... baš vreme leti! Za 22 meseca ostvareno je mnogo onoga o čemu sam pisao u prvom Uvodniku: "PC" se ustalio na tržištu, stekao visok ugled među profesionalcima, porastao sa 84 na 152 strane, spisak saradnika sada ima 35 umesto početnih 9 imena, indeks oglasa moramo da slažemo sedmicom da bi stao na stubac...

Redakcija "PC"-ja će se uvek truditi da opravda veliko poverenje koje nam čitaoci i poslovni partneri ukazuju - vrlo dobro znamo da kompjuterski časopis mora stalno da raste, poput same računarske industrije. Zato je 20. broj zgodan povod da vam predstavim ne samo dve Cores-ove nagradne igre, već i par novih projekata. Pre svega, našu Web stranu: od 1. januara na adresi www.pcpress.co.yu možete da pratite elektronsko izdanje časopisa "PC", upoznate se sa sadržajem novog broja, pročitate zanimljive tekstove. kontaktirate sa našim saradnicima... Siguran sam da će naša Web strana postati još jedan široko otvoreni prozor u šareni svet računarstva.

Na Web strani ćemo predstavljati i rezultate testiranja opreme u našoj laboratoriji. Decembar je prošao u znaku monitora - trebalo je videti Bojana, Gašu i Šuleta kako klasifikuju opremu, posmatraju test slike na dvadeset paralelno vezanih ekrana, premeštaju merne instrumente... Mislim da je njihov trud krunisan sjajnim tekstom, koji ćete tokom čitave naredne godine koristiti kao referencu čim krenete u kupovinu novog monitora.

Na kraju svakako očekujete i novogodišnju čestitku, praćenu konstatacijom da je 1996. donela veliki napredak računarstva i da nas sledeće godine čekaju još lepša iznenađenja. 1996. ćemo pamtiti po konačnom prodoru 32-bitnog softvera, gotovo nepojmljivoj afirmaciji mreža i intraneta, a u našim uslovima će biti zapisana kao godina kada je stigao Internet. Za samo šest meseci afirmisao se ne samo kao računarska tehnologija, već i kao sredstvo koje nas je spaslo od totalnog decembarskog medijskog mraka...

Što se tiče 1997... voleo bih da naši glavni problemi budu oni koji se mogu rešiti pomoću tastature i miša, ili bar instalacijom procesora P7 i 64-bitnog Windows-a. Čitajte o njima na stranicama ovog "PC"-ja, provedite prijatne Božićne praznike čitajući naš umetak, učestvujte u nagradnoj igri, posetite PC Press-ovu Web stranu i... vidimo se 5. februara!
BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter